2016. április 9., szombat

Tindogo Siker anti-aging szérumNem sokkal a megjelenése után én is lehetőséget kaptam e termék tesztelésére, mivel már épp elfogyóban van, elmondanám Nektek a teljesen kiforrott véleményem róla. 

Tindigo, azaz Tajti Ildi blogját, a Szépségrecepteket szerintem nem kell egyetlen "bőrtudatos" lánynak sem bemutatni, sokaknak segített már hasznos tanácsaival, blogján összegyűjtött számtalan információval. Szuper dolog, hogy alapozva mindarra az imázsra, amely körbelengi őt és a blogját (Professzionális bőrápolás tudományos alapokon) megalkotta az első (és remélhetőleg nem utolsó) termékét, egy anti-aging szérumot 15% C-vitaminnal, folthalványító és bőrregeneráló hatással. 


Nem voltam egyedül azzal a problémával, hogy ha igazán jó összetevőjű arcápoló terméket akartam vásárolni, akkor gyakran külföldről kellett beszerezni az arcápolómat, mert Magyarországon sajnos kevés márka árul igazán jó összetételű bőrápolót. Különösen igaz ez a C-vitaminos szérumokra!
Mondhatni tehát, hogy abszolút egyedülálló és hiánypótló termékről beszélünk. 


No de mégis olyan különleges ez a szérum?
Nos, természetesen az összetevők miatt!
Ahogy a nevében is szerepel: 15% C-vitamint tartalmaz. Nos, talán néhányan felsóhajtotok, hogy ennél bizony magasabb C-vitamin tartalmú szérum is elérhető a piacon, és ez bizony igaz. Azonban ezúttal is érdemes felidézni az ismert mondás, a kevesebb néha több. A 15% ugyanis még az a mennyiség ebből az összetevőből, amely nem irritálja a bőrt ám elég hatékony ahhoz, hogy érvényesítse azokat a pozitív hatásokat, amelyek miatt elsősorban használjuk, azaz a segíti a kollagéntermelést, halványítja a foltokat, segít semlegesíteni a káros szabad gyököket, segíti a fényvédőnk hatékonyságát.
Az antioxidáns szérum akkor az igazi, ha tartalmazza a három "szuper összetevőt": a C-vitamin mellett E-vitamint és ferulic savat - e kettő utóbbi ugyanis erősíti a C vitamin hatását. E termék ebben sem szenved hiányt, mindhárom ott látható az összetétellistában.
No és persze még mindig nincs vége a "jóságoknak": olyan gyulladáscsökkentőket is tartalmaz, mint az édesgyökér kivonat, a panthenol és a körömvirág kivonat. Ezen felül pedig hidratáló összetevőket is tettek bele: hyaluronsav és glicerin gondoskodik a bőr hidratálásáról.
Mondanom sem kell, hogy nem tartalmaz semmilyen ártalmas, irritáló összetevőt, sem alkoholt, sem illatanyagot.

Érdemes szót ejteni a csomagolásról: mivel a C-vitamin könnyen lebomlik levegő és fény hatására, nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban kell tartani. A szérum lezárt kupakkal érkezik, melyhez praktikus pipettaadagolót mellékelnek, amellyel egyszerűen tudjuk adagolni és nem is éri feleslegesen levegő. Az üvege pedig teljesen átlátszatlan, sötét lila. 
Mivel a fő összetevő könnyen bomlik, ajánlott hűtőben tartani és 3 hónapon belül elhasználni (nem érdemes vele túl sokat spórolni). 


Mit tapasztaltam, hogy használom?
Mivel a C-vitamin erősíti a fényvédő hatását, ezért érdemes reggelente használni. Én a reggeli arctisztítás és tonizálás után szoktam felvinni a bőrömre. Ha ráérek, akkor önmagában: egy fél pipettányit nyomok a tenyerembe, majd felsimogatom a bőrömre. Sietős reggeleken pedig egy kevés hidratálóval keverem össze, így gyorsabban végzek a reggeli rutinnal.
A hőmérsékletének köszönhetően azonnal felfrissíti a bőröm, élettel telinek, ragyogónak látom a használata után. Sok foltom nincs már, ám mintha egységesebbé tette volna a bőrszínem, az apró foltokat eltüntette - nagyon tetszik!
Nagyon fontos számomra, hogy még az én érzékeny bőröm sem bántotta, cseppet sem irritálta (ezért mondtam búcsút az OST 21,5-nek, mert az sajnos időnként csípte a bőröm). 
Napi egyszeri használattal nekem 3 hónapra volt elég a 30 ml-es flakon, ami ideális, hisz ennyi ideig áll el ez a termék. 


Bátran ajánlom tehát mindenkinek, aki egy igazán jó C-vitaminos szérumot szeretne vásárolni, hiszen a profi bőrápolásnak elengedhetetlen része az antioxidáns szérum használata.
Amennyiben szeretnétek megrendelni, a Szépségreceptek webshop ezen oldalán megtehetitek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése