2016. március 4., péntek

Arcápolási rutinom: Tonik és hámlasztókAz arcápolási rutinomról még korábban kezdtem el írni, de egyelőre az arctisztítókon nem jutottam túl (azokról ebben a bejegyzésben olvashattok). Most szeretném ezt a bejegyzés-sorozatot folytatni, ezúttal az általam használt tonikról és hámlasztókról írnék Nektek. 
Nem véletlen, hogy ez a részleg csak Cosrx termékekből áll: szuper áron jó minőségű termékeket kaphatunk ettől a márkától!

Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner

Sokáig kihagytam a rutinomból a tonikot, mert úgy éreztem, a többi termék fontosabb és nem találtam olyat, aminek tetszettek az összetevői és jó áron volt kapható. Végül Viki oldalán figyeltem fel erre a tonikra (a szuper blogja igen veszélyes a pénztárcámra, több olyan terméket is használok, amit ő ajánlott). A fő érv, amivel meggyőzött az volt, hogy hatékonyabbá tehetjük a hámlasztóinkat azzal, hogy egy megfelelő összetételű és pH-jú tonikot használunk előttük: ez ugyanis az alacsony pH-nak köszönhetően az arctisztítás után segít a bőr savas rétegét visszaállítani és ezzel segíti a kémiai hámlasztók hatékony működését. E tonik pH értéke 3,9 és 0,1%-os AHA-t és BHA-t tartalmaz - mindennapi használatra is tökéletes, én reggel és este is használom. Szórófejes kiszerelésének köszönhetően nagyon könnyen használható és adagolható. Színtelen folyadék, mely gyorsan felszívódik és nem hagy maga után kellemetlen réteget. Reggel a C vitaminos szérum, este a kémiai hámlasztó kerül az arcomra következő rétegként. 


Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Moisturizer

A bőrradírozást a kémiai hámlasztással helyettesítem a rutinomban: egyrészt a bőrradír apró sérüléseket okoz a bőrünkön, ezért normál bőrre sem ajánlott, másrészt pedig az érzékeny bőr dörzsölése amúgy sem ajánlott. Az arcomra jelenleg ezt a 4%-os erősségű BHA hámlasztót használom, mivel sajnos az AHA-t nem bírja az érzékeny bőröm. A BHA hatóanyag a hámlasztás mellett nyugtatja is a bőröm és csökkenti a pirosságát, ráadásul nem is túl erős, heti 3-4 alkalommal szoktam használni. Szépen karban tartja a bőröm, nem hagyja megvastagodni, azonban nagy bánatomra az orromon lévő apró mitesszerekkel ez sem tud elbánni (ahogy semmi más sem eddig).


Cosrx AHA Whitehead Power Liquid

Ezt a 7%-os AHA-t tartalmazó hámlasztót nem az arcomra, hanem a nyakamra és a dekoltázsomra kenem. Az arcomra bármennyire is szeretném, nem használhatom, mert irritálja a bőröm (csípi és kipirosítja), viszont érdekes, hogy a nyakam és a dekoltázsom nagyon jóban van vele. Az AHA nagyon jót tesz a nyak és a dekoltázs bőrének, hisz ezeket a területeket sem szabad elhanyagolnunk, nem állhatunk meg a bőrápolással a nyakvonalnál. Már csak azért sem, hisz a ruháinkból legtöbbször kilátszik a nyakunk, dekoltázsunk is. Mivel ez a termék igen jó áron kapható, így bátran kenegetem hetente egy-két alkalommal a fent említett területekre illetve a kézfejemre is (majd 10-15 perc után alaposan hidratálok).


Amit még szeretnék:
Ahogy a száraz bőrre való kémiai hámlasztókról szóló bejegyzésemben is említettem már, szeretném a PHA hámlasztót is bevezetni a rutinomba, így az év folyamán tervezem még a NeoStrata Bionic lotion megvásárlását is. Használjátok valamelyiket a fentiek közül? Milyen tonikot illetve hámlasztót használtok?

3 megjegyzés:

  1. Az AHA-t használom és csodát tett a bőrömmel. Tervezem beszerezni a BHA-t is mellé :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a toner érdekelne, de a rosaceám nem örülne az aha-nak :( én is ezt a bha-t használom, és a napokban rendelem meg a neostrata pha-ját ebay-ről :)

    VálaszTörlés
  3. Mind a három terméket használom én is már egy ideje, jók és olcsóak is.

    VálaszTörlés