2015. december 3., csütörtök

Thimmyke Karácsonyi kihívása - Karácsonyi színekDecember a karácsony hónapja, így hiába mondogatja az Emberem napok óta, hogy korai még a sok karácsonyi manikűr, én csak gyártom őket minden nap :)
A két körmös kihívás, amiben részt veszek pedig arra ösztönöz, hogy visszatérjek és gyakrabban blogoljak, mint ahogy az elmúlt hónapokban sikerült. Ma Thimmyke kihívása van soron, a mai fordulóban a karácsonyi színeket kellett a körmeinken megjeleníteni. 
Számomra a tipikus karácsonyi színek a piros-arany-zöld, ám nehezen tudtam mindhárom színt elképzelni úgy egy manikűrben, hogy ne legyen túl zsúfolt, túl csicsás az alkotás. Azonban találtam az inspirációs mappámban egy olyan manikűrt, ami mégis megfelel a követelményeknek (na jó, majdnem mindnek) és már régóta el szerettem volna készíteni. 
Nagyon-nagyon szeretek körömnyomdázni, ám sokszor szomorúan gondolok a glitteres-csillámos körömlakkjaimra, amiket régen oly nagyon szerettem, mostanában azonban sokat hanyagolom őket. Van egy olyan glitteres lakkom, amelyet már a kiválasztásakor is kifejezetten karácsonyi körömlakkra szántam, ő lett a mai manikűröm főszereplője:

Ebben a kifejezetten büdös Rose Nails lakkban minden szín megtalálható, ami számomra őt karácsonyi lakká teszi: nagyobb méretű zöld és piros glitterek között számos apróbb arany glitter bújik meg - hát nem ő maga a karácsony? A képeken érdekes módon sok kék színű glitter is látszik, a valóságban én azonban őket is zöldnek látom. 

Azt persze nem mondhatnám, hogy visszafogott, szolid lakkozás készült :) Minden körmömön glitter... Ez azonban még nem volt elég, a gyűrűsujjamon még egy - mostanában ritkán használt - körömdíszítő eszközt alkalmaztam: mégpedig egy vizes matricát. Ha valaki nem tud, vagy épp nem akar körömnyomdázni, ám szeretne szép mintákat a körmére (és nem tud szépen rajzolni/festeni) érdemes a vizes matricák felé nyúlni. Nagyon szeretem ezekben a matricákban, hogy könnyű őket felhelyezni és tökéletesen rásimulnak a köröm felszínére, mintha valóban oda lennének festve.


 

A felhasznált lakkok:
Avon Nail Experts Gel Strength base coat
Essence The Gel körömlakk Colour Intensifying Base Wild White Ways
Rose Nails körömlakk Nr 43.
Moyra Gel Look zselé hatású fedőlakk

A körömmatricát E-bayről rendeltem.


A többiek alkotásai láttátok már?
8 megjegyzés:

 1. Üvegben fura a fedőlakk, de a körmeiden, felkenve tetszik, tényleg karácsonyi hangulata van :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon csillivilli. :3 Csinos lett. :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon ötletes! Olyan viccesek ezek.a.rose nails.lakkok :D olyan nagyok és fura az üvegük és büdösek de néhány darab egy kincs :)

  VálaszTörlés
 4. Nekem ez inkább konfettis, szilveszteri hangulatú lett, de ettől függetlenül gyönyörű! :))

  VálaszTörlés