2015. december 14., hétfő

December színei körmös kihívás: FehérMa IsaBella körmös kihívásának újabb állomásához érkeztünk, ezúttal fehér manikűrt készítettünk.

Ha egy téli-karácsonyi kihívás során felmerül a fehér szín, akkor nekem semmi más nem jut eszembe, csak a hó. A hó, amire már hetek óta vágyom: lesem az időjárás-előrejelzést, mutat-e valahol hópelyheket, vagy csupán felhőket, esetleg napsütést. Bár tavaly olvastam egy cikket arról, hogy ezen az éghajlaton igen ritka a fehér karácsony, azért én reménykedek. Néhány éve szintén nem esett a hó karácsonykor, ám a hideg és a párás idő megtette hatását és a fák ágaira ráfagyott zúzmarának és a borús időnek köszönhetően kicsit olyan érzésünk volt, mintha a hőn áhított fehér karácsony jött volna el. Vasárnap, amikor egy kietlen úton autóztunk hazafelé, ilyen szép fehér fákat láttam és eszembe jutott az akkori karácsony és az, hogy ha hó nem is jön, legalább fehér zúzmarás-deres ünnepünk legyen. A mai kihívásra készített manikűröm kicsit ezt idézi. 

Rég készítettem már monokróm lakkozást, pedig szerintem igen elegáns hatása van. A hétvégén sikerült megvásárolnom az Essence új trendkiadásának egyik lakkját, amelyet egyrészt gyorsan ki „kellett” próbálnom, másrészt jól jött ehhez a havas manikűrhöz.

Az Essence Winter Wonderland trendkiadása épp a hétvégén került ki a DM polcaira, és mivel épp szerettem volna egy törtfehér lakkot a havas téli táj manikűrterveimhez, beugrottunk az egyik útba eső, Essence termékeket árusító üzletükbe. Két lakkot hoztam magammal, a The Iced (képeken is látható) törtfehér (Emberem szerint ezüstös szürke) érdes felületű lakkot valamint a The Frosted fehér, enyhén csillámos lakkot (sajnos a csillámokból a pálcikán már semmit nem láttam).

A The Iced lakk egy igazi téli szín: én törtfehérnek hívom, de valóban van egy hideg, ezüstös fénye. Szerintem épp olyan, mint az útra fagyott ónos eső. Erre nyomdáztam hóesést az MdU fehér nyomdalakkjával (pedig arra cseppet sem vágyom, hogy a lefagyott ónos esőre még hó is essen :D
Az MdU fehér lakkja a jelenlegi kedvenc fehér nyomdalakkom, mert hihetetlenül pigmentált, egyik korábban használt nyomdalakkom sem volt ennyire fehér. Nagyon jól látszik az alapszínen is. Akinek nagyon jó a szeme, felfedezhet 2 világoskék hópihét is: ezek sajnos nem látszanak annyira jól, mint vártam. A nyomdázáshoz a Moyra Celebration lemezét használtam. Sokáig ellenálltam ezeknek a lemezeknek, mivel hihetetlenül nagyok a mintáik (elsősorban műkörmösök számára készültek, akik ugye nagyobb felületen dolgoznak). Azonban amikor egyre több ezekkel készült manikűrt láttam, megtört a jég és beszereztem én is néhányat közülük. Vannak köztük ugyanis olyan minták, amelyek minden körömméretre jók lehetnek, ilyen például az ebben a manikűrben
Összehasonlítottam az Essence Winter Wonderful The Iced lakkját a korábban kapható Lovely Snow Dust lakkokkal, hogy el tudjátok dönteni, be akarjátok-e szerezni, vagy sem. Színben a fehér és az ezüst Snow Dust lakkok között áll. A felülete enyhén durva, cseppet sem annyira, mint a Lovely téli homoklakkjaié. Én örülök, hogy megvásároltam, de ha megvannak a Lovely lakkjai, nem feltétlenül éri meg ezt is megvenni (kivéve, ha azok már kifogyóban vannak, mint nálam). 


Lovely Snow Dust Nr3, Nr2, Essence The IcedNézzétek meg a többiek alkotásait is!
12 megjegyzés:

 1. Hű de klassz ez a lakk! És a nyomdázás is nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 2. Hű de klassz ez a lakk! És a nyomdázás is nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon bejön ez a mani! Már nekem is megvan ez a lemez. :3

  VálaszTörlés
 4. Picit szomorúan nézem ezt a szépséges Essence lakkot, mert jó darabig nem mehetek érte sajnos, de a pénztárcám örül.
  Csodálatos látványt nyújt a manikűrben, és jelentem igen, én látom a világoskék pelyheket! :D

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű, finom nőies hópihék, nagyon szép!!!! *-*

  VálaszTörlés
 6. Nagyon tetszik a lakk, a manikűr és a körömformád is. Nagyon kocka-párti vagyok, de mindig megjegyzem magamban, hogy milyen szuperül áll neked ez a forma. :)

  VálaszTörlés
 7. Szép lett, igazi téli mintás körmök :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép lett és a képek is mesések!

  VálaszTörlés