2015. december 31., csütörtök

December színei körmös kihívás - CsillogóBár az előző fordulót nem tudtam teljesíteni, az utolsó bejegyzést nem szerettem volna kihagyni, ráadásul volt is időm és ihletem egy csillogós manikűrre. 
Én magam sem értem, de ha nem dolgozom (legalábbis nem a munkahelyemen), akkor alig van időm manikűrözni és alig készülnek értékelhető alkotások. Tegnap viszont láttam egy manikűrt az egyik pénztáros körmein és elkészítettem a saját verzióm.
Mostanában nem szeretek glitteres lakkokat használni, így az egyetlen csillogó, ami szóba jöhetett, az egy holo fedőlakk. A fedőlakkjaim is viszonylag ritkán kerülnek elő mostanában, pedig emlékszem egész sokat mászkáltam ez után a fedőlakk után, mire hozzájutottam.
A szokásos Eveline 8in1 körömerősítő alapra a legszebb alig látszik mégis szép rózsaszín lakkom, az Orly French Manicure Bare Rose-t kentem. Miután megszáradt, szivaccsal felütögettem a körömvégekre az Essence Hello holo fedőlakkját. És mivel nem tudok elszakadni a havazás témától (főleg, mióta megláttam az előrejelzésben a hétvégi havazás lehetőségét!), hópelyheket nyomdáztam a körmeimre a BornPrettyStore BPL-032 nyomdalemezével és a jelenlegi kedvenc fehér nyomdázólakkommal, az MdU White lakkocskájával. Néhány szó a körmeimről:
Ismét változtattam a körömformámon, pedig néhány hete még azt gondoltam, hogy nekem most már mindig mandula körmeim lesznek :) Azonban felbosszantott, hogy nem tudtam teljesen egyen formára reszelni a körmeimet, volt amelyik szép csúcsosra sikerült, míg a másik csak egyszerűen kerek(ecske) lett. Így egy korábbi tervemet valósítottam meg: már régóta tetszenek ChitChatNails körmeinek formája, így a koporsó (coffin) forma elérésének érdekében első körben egyenesre reszeltem a körmeimet. A forma még nem végleges, mivel az oldalak inkább ívesek és nem a kívánt egyenesek, ráadásul ehhez a formához kell némi hossz is, így várnom kell, amíg nőnek a körmeim. 
A 2015-ös évben a körmeimmel kapcsolatos problémáim szinte már egy bohózathoz hasonlítottak: lenövesztés, feladás, újra géllakkozás, körömformaváltás és ismét lenövesztés... Igen, jól olvastátok: a nyári körömforma váltás során arra jutottam, hogy talán a kocka körömforma miatt töredeztek le folyamatosan a gyengécske körmeim ezért gondoltam megpróbálkozom ismét. A lenövesztés lassan a finisbe ér: a leglassabban növő körmeimen (gyűrűs- és kisujj) is épp lenőtt a vékonyka anyag, így most még gyorsan letörnek, majd nőhetnek hosszúra a többi, már erős körmömmel :D


Ez az idei utolsó bejegyzés, mindenkinek kellemes Szilveszter estét kívánok! :)


Nézzétek meg a többiek alkotásait is! :)


4 megjegyzés:

  1. De szép lett! Úgy tűnik te sem találod a neked megfelelő körömformát :) Én is mindig másformát szeretnék, mint ami van. BÚÉK Neked!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, elegáns és szolid, nagyon tetszik ez a típusú manikűr. A hosszú kocka nekem is hamar sérül, vagy lekerekítem, vagy visszareszelem, vagy jóóól lemezesedik, pedig vastag körmeim vannak.

    VálaszTörlés