2015. november 30., hétfő

Elfogyasztottam október-novemberbenElőző hónapban kimaradtak az üres flakonok: olyan kevés bejegyzés született, valahogy nem éreztem helyénvalónak, hogy a kevés tartalmak egyike egy ilyen jellegű bejegyzés legyen. Azonban továbbra is lelkesen gyűjtögettem őket, így bár sajnos novemberben sem készült sokkal több bejegyzés, most már nem akarom tovább tárolni őket, így ma mindenképp megmutatnám Nektek a hatalmas kupacot, ami összegyűlt, hogy végre kidobhassam őket.
Arcápolás


Gyógyszertári mosdókenőcs

Arcápolási témában számos kedvencem van, amelyeket folyamatosan újravásárolok és nem is kísérletezek mással, ez az egyik. Az eredetileg babafürdetésre készült termék számomra tökéletes arctisztító: a smink eltávolítása után egy darabot felkenek a bőrömre majd bő vízzel lemosom és hipp-hopp, tiszta és puha a bőröm.
Nagyon szeretem, folyamatosan újravásárolom.

Rival de Loop sminklemosó balzsam

Ez is egy állandó tagja a rutinomnak, ezzel távolítom el a sminkem nagy részét. Erre a célra én a bőröm miatt tejes állagú terméket szeretek használni, ebben nincs semmi ártalmas összetevő, viszont jól kooperál a szemsminkemmel is, így ezt is folyamatosan újravásárolom.

Balea nedves arctisztító kendő

Úgy tűnik, hogy bár többször felmerültek vele kapcsolatban kétségeim, végül ennél a terméknél maradok meg. Tartalmazhatna egy picivel több nedvességet, ám az összes próbált termék közül ez a legpuhább, ami számomra nagyon fontos, hisz a nedvességet ki tudom egészíteni egy kis plusz sminklemosó balzsammal, de a puhaság hiányán nem segít semmi.
Így tehát ez is bekerült mára már a kedvencek közé, őt is újravásárolom.

Paese argánolajos micellás víz

Ebből még csak a második flakont használom, de szintén el tudom róla mondani, hogy igen jóban lettünk! Számomra tökéletes alternatíva a Bioderma Sensibio H2O micellás vizére, mert ez is hasonlóan kíméletes a bőrömhöz, mint az. Én az arctisztítás utolsó lépéseként használom, az arctisztítás után még ezzel áttörlöm a bőröm, hogy meggyőződjek róla, valóban tiszta, nincs rajta semmi szennyeződés (illetve ha csak szempillaspirált használtam a nap folyamán, akkor ezt használom sminklemosóként is). Szinte felesleges lépés, de engem ez valahogy megnyugtat, így nem akarok lemondani róla, viszont maradok ennél a gazdaságosabb terméknél. Egy hátránya, hogy rendelni kell, ami néha kicsit macerás, néha picit költséges - ismerős az a gondolat, hogy ha rendelek mellé még 5 másik terméket, ingyen lesz a szállítás és milyen sokat spóroltam? :D
A fentiek miatt még nincs itt az utódja, de mindenképpen leadok belőle egy nagyobb rendelést még idén, mert bevált és szeretem.

Balea Ultra Sensitive Med éjszakai krém

Hát elfogyott… Elmorzsoltam néhány könnycseppet, mert sajnálom, hogy vége ennek a szép kapcsolatnak, de hát ez van (#haragszomadmre). Jó volt, mert bár nincs benne semmi extra, jól hidratálta tavasszal-nyáron a bőröm, ha picit többre volt szüksége a bőrömnek, akkor duplán krémeztem.
Úgy érzem, sikerült megtalálnom az utódját, aminek örülök: egy Krémmániás szörfölgetés során jutottam arra a felismerésre, hogy ha ez a termék a Bioderma Sensibio Light egy olcsóbb változata, akkor érdemes azt megpróbálnom e helyett. Tudom, az már egy drágább árkategóriájú termék, de úgy tűnik, nekem beválik (bár télen már abból is kell a két réteg).

Paula’s Choice Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief

Nagy szolgálatot tett ez a termék, amikor próbáltam csökkenteni az arcom pirosságát! Tulajdonképpen ennek köszönhettem, hogy rájöttem, az arcom színe nem alapjáraton olyan pirosas, viszont nagyon érzékeny és ha megfelelő kímélő termékeket használok, akkor nincs is erre szükség hosszú távon.
Így ma már nem kell minden nap használnom, mert a bőröm mostanában nagyon jól van! Nagy kiszerelésben ezért nem fogom újravásárolni, viszont a következő PC rendelésemkor néhány mintát bedobok a kosaramba, hogy ha szükségem lenne rá, mindenképp legyen belőle itthon.

Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Ahogy sokan, úgy én sem maszkként, hanem tápláló éjszakai krémként használom ezt a terméket és nagyon bevált erre a célra, sőt, a kizárólagos éjszakai krémemmé lépett elő ez a termék! Száraz bőrre ideális, mert igazán jól hidratál és táplál, azonban mégsem túl nehéz a bőrömnek (nyilván nappalra sok lenne, de éjszakára tökéletes).
Igen nagy kiszerelés, így a PC termékekhez képest szerintem igen kedvező az ára, nálam abszolút befutó. Korábban gondolkodtam rajta, hogy lecserélem egy csiganyálas krémre, de a minták kipróbálása után rá kellett jönnöm, hogy ez az én bőröm sokkal jobban táplálja, így marad ez a rutinomban, nem kísérletezek vele!
Sikerült jó áron beszereznem egy teli flakont Rékától, aki a közeledő kisbaba miatt nem meri használni, így a következő hónapokra megvan az utánpótlás (csak éjszakára használom így sokáig kitart).

Clinique City Block Sheer SPF 25 fényvédő

Szerettem, de akármennyire is szerettem volna, nem vált kedvencemmé. Cseppet sem állítom, hogy ez egy nem jó termék, csupán az én bőrömre ez nem volt tökéletes. 
Nekem kell alá hidratáló, mert még ha kenek is alá hidratáló szérumot, nem hidratálja a bőröm eléggé (érzem, hogy csak egy pici hiányzik még, de így éppen még húzódik alatta a bőröm). Viszont ha krémezek előtte, akkor nagyon fénylik a bőrömön, mivel lassan szívódik be: hétvégén van időm megvárni, mire eltűnik ez a hatalmas fényesség, de hét közben nem szívesen kenek már fölé még egy alapozót is...
Szóval sajnos ez nekem mégsem jött be, így valószínűleg nem fogom újravásárolni. 

Aloe Vera gél

Még régebben ajánlotta a száraz bőrömre a kozmetikusom, hogy nyugtatja az arcom pirosságát és hidratálja a bőröm. A pirosság szerencsére már nem olyan erős, a hidratálás viszont továbbra is jól jön. Azt nem szeretem benne, hogy hagy maga után egy pergő réteget a bőrömön, így reggeli hidratálóként nem tudom használni, de délutánonként, mielőtt lemosom a sminkem, felviszem és nagyon jól esik a bőrömnek.
Még október elején fogyott el, akkor nem hiányzott, de most, hogy ezeket a sorokat írom, úgy érzem, be kell szereznem ismét egy flakonnal, jól fog ez jönni a bőrömnek télen.
Missha Time Revolution Advanced Night Repair szérum (minta)

Még régebben rendeltem ezeket a mintákat, amikor agyaltam, hogy több szérumot kellene használnom. Ugyanis észrevettem, hogy ha beiktatok a rutinomba még egy szérumot (pl a reggeli C vitaminos szérum után, vagy az esti hámlasztó után), akkor a bőrömnek kevesebb hidratálóra van szüksége illetve jóval hidratáltabbnak érzem.
Ez a szérum tipikusan olyasmi, ami nélkül lehet élni, mert végülis nem létszükséglet, de amikor felkenem, olyan jó érzés! J Kellemes viselni, kellemes érzetet ad a bőrnek. Viszont a teljes kiszerelés ára igen magas és még nem vagyok meggyőzve arról, hogy erre nekem szükségem van, illetve van több másik szérumom is, amit használgatok, így nagyban egyelőre nem fogom megrendelni, de kis mintákat biztosan rendelek még belőle!

Innisfree Soybean Energy Essence (minta)

Ezt is a fenti célból rendeltem, viszont ezt a reggeli rutinomba illesztettem be. Jót tett a bőrömnek, mivel ennek köszönhető, hogy könnyed hidratálókrém is elég már a hidratáláshoz, azonban végül győzött a kíváncsiságom és egy ehhez hasonló, fermentált esszenciát tartalmazó szérumot rendeltem meg, nem ezt.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (deluxe minta)

Ezt is Rékától kaptam, mert neki nem vált be, nálam viszont gyakori használatban van a BHA hámlasztó (mivel az AHA-t nem bírja a bőröm, bármennyire is szeretném). Már régóta a Cosrx 4%-os BHA hámlasztóját használom, így viszont volt lehetőségem összehasonlítani a kettőt és el kell mondanom, hogy ezt a terméket jóval erősebbnek érzem annál. Nem is tudtam annyiszor felkenni, mint amilyen gyakran a Cosrx termékét használom, mert éreztem a túlhámlasztás apró jeleit, így visszavettem a gyakoriságból. 
Nem rossz, de ez a termék inkább egy zsírosabb bőrre való, nekem nagyon oda kellett figyelni a hidratálásra mellette (mondhatni picit szárította is a bőröm). Emiatt maradok a jelenleg használt termékemnél, ezt nem fogom újravásárolni. 

Benton Snail Bee High Content Skin szérum és lotion

A kívánságlistámon szerepelt a csiganyálas krém, ám nem mertem belőle teljes kiszerelést rendelni, inkább előbb kipróbáltam mintában. Örülök, hogy így döntöttem, mert számomra ezek a termékek nem okoztak nagy áttörést, így nem próbálkozom velük tovább. 
A krémet alig bírtam kibányászni az üvegcséből, annyira sűrű, ám mégsem hidratálta eléggé a bőröm, így semmiképp sem váltom le a fenti PC maszkot erre.
A szérum nem volt rossz, de nem is éreztem benne semmi különlegeset, így ezt sem fogom többször megrendelni. 

Paula's Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster (deluxe minta)

Szeretem a PC termékeket, így nem volt kétséges, hogy ezt is kipróbáljam. Hetente 2-3 alkalommal használok az éjszakai krém fölé egy kis olajat is, ami ad egy pluszt a bőrápoláshoz,  élettelinek érzem a használata után a bőröm, mintha feltöltené plusz energiával. Érdekes, mert ez olyan érzés, amit a hidratálókrém nem tud neki megadni.
Szóval az eredmény szuper, azonban úgy érzem, ebben a termékben nincs semmi olyan, amit ne kaphatnék meg egy olcsóbb árkategóriájú olajtól is. Így az ápoló olajok maradnak a rutinomban, azonban ezt a terméket nem fogom újravásárolni: nem azért mert nem jó, hanem mert más olajokhoz képest nem tud többet és sajnos nekem is meg kell válogatnom, hogy mire mennyit adok ki. 

Avon Intensive Relief ajakápoló

Meg kell vallanom, szeretem az Avon ajakápolóit! Olyan finoman siklik az ajkaimon, jól hidratál, sokkal jobban, mint például a nyáron használt DM-es ajakápolóim.
Mivel nagyon krémes, gyorsan is fogyott, viszont cseppet sem húzódott alatta az ajkam, nagyon kellemes viselni.
Az utóbbi időben hanyagoltam az Avon ajakápolóit, de örülök, hogy ez előkerült a fiókból, mert felismertem, hogy én ezt nagyon szeretem, ráadásul télen nagy szükségem is van rá.
Már újra is rendeltem, mert ismét beleszerettem ebbe az ajakápolóba. 
Testápolás


Avon Senses Mystique tusfürdő

Nagyon szeretem e termék illatát, így nálunk ő a standard folyékony szappan a fürdőszobában. Nagyon kellemes virágillata van, már több vendég megkérdezte, hogy mi ez, mert nekik is tetszik. Mivel így gazdaságosabb volt, ebből a nagy kiszerelésből öntöttem át a szappanadagolóba.
Remélem sokáig megtartják még ezt a változatot, mert az illata miatt nálunk állandó helye van a fürdőszobában (a kézmosás szinte az egyetlen, ahol illatos terméket használok).

Babylove Ultra Sensitive Waschlotion

Szeretem az ultra szenzitív babatermékeket, mert igazán kíméletesek a bőrömhöz. Ez a legkíméletesebb termék, amit próbáltam, gondolom ennek köszönhetően nem habzik eléggé. Emiatt kicsit jobban szeretem a Rossmann hasonló termékét, de a bőröm kímélése érdekében felváltva használom a kettőt, így ezt is újra fogom vásárolni, természetesen.

Babydream Extra Sensitive tusfürdő

Ez a másik babatusfürdő, amit rendszeresen használok. Mivel jobban habzik, ezt kicsit jobban kedvelem, ráadásul samponként is használható.
Szerintem szuper, ezt is kettesével vásárolom, hogy mindig legyen belőle tartalék :)

Babydream Extra Sensitive ápolókrém

Ezt már nem emlékszem, milyen indíttatásból vásároltam meg, azt hiszem a nyakam és dekoltázsom extra ápolására. Sajnos azonban nem vált be: ez nekem túl nehéz, túl zsíros krém ami ráadásul nehezen is szívódik be. Végül testápolóként használtam el, de arra sem szerettem, így biztosan nem fogom újravásárolni.

Avon Intensive Relief testápoló

Ez is egy állandó termék nálam, mert nagyon szeretem az Avon e illatmentes szuper testápolóját. Nagyon jól hidratál, miközben nem irritálja a bőröm. Az utóbbi hetekben kicsit ellustultam, nem használtam testápolót minden nap, ahogy például nyáron tettem, de ennek köszönhetően akkor sem lett száraz rinocérosz bőröm.
Jó kis termék, amikor akciós, alaposan bevásárolok belőle, így most is várta két flakon a fiókban, hogy sorra kerüljön.Hajápolás


Balea Glossy Blond sampon

Nyáron nagyon szerettem ezt a sampont, de ahogy beköszöntött az ősz, a hajam mintha megkergült volna és már egyáltalán nem akart működni a hajammal. Mintha nem tisztított volna megfelelően, nem éreztem igazán frissnek a hajam a hajmosások után.
Nem tudom mi az oka, talán a hozzá használt balzsammal sem szerették egymást, nem tudom. Lecseréltem, és most jól vagyunk a hajam és én, bár néha előfordul egy-egy rosszabb nap, így egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az a megingás csak a sampon hibája. Ezért jövő tavasszal adok neki még esélyt, most azonban nem próbálkozom vele.

Balea Pures Volumen sampon

Ugyanazt tudom elmondani, mint az előzőnél: korábban szerettem, de mostanában nem az igazi. Talán hozzászokott a hajam, talán az ősz az oka, de nagyon örültem, hogy elfogyott ez a flakon. Később biztosan újravásárolom majd, mert több flakont is elhasználtam korábban úgy, hogy szerettem, de most egy darabig ezt is mellőzöm.

Avon Supreme Oils hajbalzsam

Mivel a hajvégeim igen szárazak, a hajmosás után nálam kötelező a hajbalzsam. Nem lehet azonban túl nehéz a termék, mert akkor elnehezíti a vékony szálú „loboncom”, de az ápoló hatásra mindenképp szükségem van. Szeretem váltogatni a hajbalzsamokat, mert úgy érzem, hogy egy idő után szinte mindenhez hozzászokik a hajam és akkor megszaporodnak a „bad hair day”-ek.
Ez a termék is hozta azt, amit elvárok: puha és egészséges volt a hajam (akár a szokásos éjjeli olajpakolás nélkül is), nem nehezítette el azt, így bár nem éreztem ezt sem sokkal jobbnak a többinél, szerettem.
A balzsamot általában váltogatom, így most nem rendeltem meg újra, de mivel kellemesnek éreztem a használatát, a későbbiekben valószínűleg újravásárolom.

Avon Absolute Perfection hajpakolás

Érdekes, úgy tűnik, az Avon hajbalzsamait nagyon szeretem, mert ez is bevált emlékeim szerint. Nem mondom, hogy kiemelkedően jó volt, de szerettem és jót tett a hajammal. 
Nem tudom, melyik volt jobb, ez vagy az előző, nem éreztem túl nagy különbséget a kettő között. Talán nem is kellene mással próbálkoznom? Most épp egy régi kedvenchez tértem vissza, de szerintem később újra fogom vásárolni.

Avon Instant Repair hajsimító szérum

A hajvégeimnek kell a hajvégápoló szérum, csak épp nem ez. A zöld kupakos szérumot szeretem, gondoltam legyen valami változatosság, kipróbálom ezt. Ez viszont sajnos messze van attól, nem éreztem, hogy jót tenne a hajammal, nem volt puha a hajam, viszont szép sem. 
Biztos van, akinek ez jó, de számomra borzalmas, nem próbálkozom vele még egyszer, az biztos. 

Isana száraz sampon

Régóta a kedvenc száraz samponom, havonta egy flakont elhasználok belőle. Frissíti a hajat ám nem nehezíti el, szerintem szuper! Sajnos igen gyakran van rá szükségem, mert a hajtövem nem olyan száraz, mint az arcom, így bár szívesen nélkülözném, gyakran használom.
Folyamatosan újravásárolom, nagyon szeretem. 


Smink és körömAvon SuperShock szempillaspirál

Nálam a legfontosabb sminktermék a szempillaspirál: ha semmi mást nem használok, a spirál akkor is előkerül, szerintem nagyon sokat dob a kinézetemen :)
Néhány kedvencem van ebben a kategóriában, nem is igazán szoktam kísérletezni. Eleinte nem szerettem ezt a terméket, mert olyan nagy bumszli feje van, de miután megbarátkoztam vele, rájöttem, hogy nagyon szép pillákat lehet vele készíteni, így hamar az első számú kedvencemmé vált az Avon kínálatából.
Szuper spirál, amikor akciós a katalógusban, vásárolok belőle :)

Lovely Curling Pump up! spirál

Ez a másik nagy kedvencem szempillaspirál terén, általában ezt és a fenti Avon terméket váltogatom egymással. Tipikusan az olcsó, de jó termék: 650 ft-ért verhetetlen áron kapunk egy szerintem szuper spirált. Talán a high end termékekkel nem veszi fel a versenyt, de akinek alapjáraton is szép pillái vannak, annak ez tökéletes, mert ad egy kis pluszt, amitől így is

Avon SuperExtend Winged Out szempillaspirál

A felhozatalból látszik, hogy nekem a szilikon kefék jönnek be leginkább, sokkal finomabbnak érzem őket, mint a hagyományosat. Ez a spirál is szuper, bár engem kicsit zavart, hogy viszonylag gyorsan beszáradt és emiatt nagyon potyogott napközben a szempilláimról, csodaszép pandamaciszemeket létrehozva. Szép pillákat csinált, de a fenti probléma miatt ezt nem fogom újravásárolni. 

Essence Lash Mania szempillaspirál

Ez a spirál tanúsítja azt, hogy nem feltétlenül kell megvásárolni mindent, amit leakcióznak. Már amikor sétáltam ki az üzletből, azon agyaltam, hogy kellett ez nekem? Nos, nem.
A kifutó Essence termékekkel eddig sosem volt még szerencsém, így volt ez most is: szinte semmit nem csinált a pilláimmal, azt sem tartósan, napközben maszatolt, potyogott összevissza. Így nem is kapott túl sok esélyt, én pedig levontam egy fontos tanulságot: hiába olcsó, nem veszek több kifutó Essence spirált, mert nekem nem éri meg. 

Avon SuperShock Blackberry szemceruza

A kedvenc barna szemceruzám szintén az Avon SuperShock családjából került ki: puha, jól kenhető ám mégis tartós szemceruza. Nagyon szomorú voltam, amikor kivonták, azonban úgy feltankoltam belőle, hogy még mindig van a sminkes tartalékos fiókomban belőle, így az utánpótlás egy időre még garantált :)

Catrice Prime and Fine szemhéjalapozó

Ezzel is úgy jártam, hogy hallgatnom kellett volna a sok negatív véleményre és otthagyni a kifutó termékek között, de én nem tettem, adtam neki egy esélyt... Feleslegesen, mert igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy ez a termék nem jó: nem lehetett szépen eldolgozni a szemeken, és az általa nyújtott tartósság sem volt épp kiemelkedő, mégha nem is volt borzalmas. Egész sokáig használtam, míg végül úgy döntöttem, hogy miért vesződjek ezzel, ha van ennél sokkal jobb termék is a fiókomban?
A legfőbb tanulság: azért van a Krémmánia és a sok vélemény, hogy hallgassunk rájuk...

Essence Quattro To die for

Hű ez a termék már igazán régi! Még a blog kezdetén vásároltam, amikor felfedeztem az Essence termékeket és akkor nagyon sokat használtam, de ahogy elkezdtem jobb minőségű termékeket vásárolni, ezt már elhanyagoltam. Végül egy DIY projekthez használtam el a maradékot.
Ma már inkább a nagyobb palettákat részesítem előnyben, így ezt a terméket nem vásárolom újra. 

Catrice All Matt Plus mattító púder

Nyáron a Clinique fényvédő fölé nagyon sokat használtam ezt a púdert, mert a melegben kellett főlé a mattítás. Azonban nem használtam nyugodt szívvel, mert van benne némi illatanyag, így most, hogy ez a tégely is kiürült, elköszönök ettől a terméktől.
Szeretem a Catrice termékeket, szerintem szuper darabokra lehet találni közöttük, van még egy mattító púderem épp tőlük, ha szükségem lesz rá, azt fogom használni. 

Essence Sun Club mattító lapocskák

Nap közben szeretem átlapogatni az arcom egy ilyen lappal: nem viszek fel plusz púdert akkor sem, ha nagyon fénylik a bőröm, mivel szerintem az nem ad szép eredményt, ezek a lapocskák viszont nagyon hatékonyak. Látszik a felszínen, hogy mitől szabadított meg, szerintem szuper.
Nem tudom, ez a fajta kapható-e még, de szerintem ezt, vagy egy másik hasonló terméket fogok még vásárolni. 

Avon ajakkontúrceruza

Továbbra sem vagyok egy rúzsos csaj, sokkal komfortosabban érzem magam egy finoman megrajzolt majd kifényezett ajakkal. Régebben nagyon szerettem az Avon szájkontúrceruzáját, aztán mégis elhanyagoltam, így ez sajnos beszáradt, megkeményedett és már nem tudtam használni.
Régen szerettem, de ma már találtam helyette másikat, amit jobban szeretek (az Essence és a Catrice kínálatában), így nem fogom újravásárolni. 
Isana mandulás körömlakklemosó

Továbbra is rengeteget körömlakkozok, aminek eltávolításához kell egy szuper körömlakklemosó. Ez a termék számomra tökéletes: nem túl büdös, ám tényleg nagyon hatékony. Van benne aceton, ami nélkül valószínűleg nem lenne ilyen hatékony, így megbocsátható.
Nem tudom elképzelni már, hogy mást használjak, aki kérdezi csak ezt ajánlom. 

Isana körömlakklemosó párna

Ezt inkább a sötét körömlakkok lemosásakor használom, amikor a vattapamacsos megoldással csak összekenném a körmöm körüli bőrt, vagy épp szeretném, ha a körmöm alatti kis mélyedésekből is kikerüljön a körömlakk. 
Szuper cucc, nagyon örülök, hogy ilyen is kapható már, természetesen ebből is jó előre megvásároltam az utánpótlást.

Avon körömlakkszárító spray

Ez a termék nem egy létszükséglet: lehet élni nélküle, de ad egy kis pluszt a körömlakkozás befejezéséhez, ami nálam már nélkülözhetetlenné tette. A lakkozás befejezésekor használom: egy régi Essence pipettás lakkszárító folyadék üvegcséjébe töltöm át, mert számomra kényelmesebb pipettával adagolni a körmeimre, mint a spray-vel fújni. Segít a körömlakkrétegek szárításában és ápolja a körömágyat a benne lévő olajnak köszönhetően.
Ezt is nagyon szeretem, amikor akciós, rendelek belőle tartalékot, így nem fogyok ki belőle. 

Profissimo körömlakkhígító

Akinek sok körömlakkja van, pontosan tudja, hogy milyen jó szolgálatot tesz egy ilyen termék! A körömlakklemosó nem alkalmas károkozás nélkül a besűrűsödött lakkok hígítására, ezzel azonban bátran segíthetünk betegeskedő lakkjainkon, mert nem árt a minőségüknek. Én még a sűrűsödő Essence BTGN fedőlakkot is ezzel hígítom, utána pedig ugyanúgy működik, mint új korában.
Ezt is előre pótolom általában, hogy mindig legyen belőle itthon.

Essence körömlakkjavító toll

Mindig van a készletemben egy ilyen "szerszám", mivel jó szolgálatot tesz ha picit összelakkozom a körmöm körüli bőrt vagy épp nyomdázáskor, amikor lusta voltam használni a lehúzható alaplakkot.
A hegyei elég gyorsan kicsorbulnak és akkor már nehezebb vele pontosan célozni, ám ennek ellenére szeretem, szívesebben használom ezt, mint a lemosóba mártott ecsetet.
Legutóbb kuponnal a S-he hasonló termékét vásároltam meg, de ha ez elfogy, ismét ezt fogom megvásárolni, mivel ennek kicsit kedvezőbb az ára. 

Evelin 8in1 Total Action körömerősítő

Nos, talán meglepődnek, hogy mit keres itt megint egy körömerősítő, hisz nem sok infó szerepelt mostanában a blogon arról, hogy mi újság a körmeimmel. Tudni kell rólam, hogy elég makacs fajta vagyok és nem szeretem, ha valamit fel kell adnom. Az év eleji körömlenövesztést azonban igen komoly kudarcként éltem meg, ami nagyon zavart. Nyáron, amikor átreszeltem a körmeim a jelenlegi formára és lusta voltam betölteni, elméláztam, hogy talán a kudarc egyik oka az volt, hogy nem megfelelő körömformával vágtam neki a lenövesztésnek ezért elkezdtem lenöveszteni ismét a géllakkot és gőzerővel körömerősíteni. 
A korábbi megoldást választottam és alaplakként kezdtem el használni az Evelin termékét, és nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, ez a megoldás beválik: már majdnem minden körmömről lenőtt a géllakk és van némi hosszuk is, öröm rájuk nézni. Reménykedem benne, hogy ez a későbbiekben is így marad.
Bár nem ez volt az egyetlen körömerősítő, amit használtam, de ehhez a későbbiekben is ragaszkodni fogok, így újravásárolom ezt is. 

Oriflame The ONE körömnövekedést serkentő

Eredeti terveim szerint főleg az olajos körömerősítés szerepelt, de nem bírtam ki és beszereztem más körömerősítő termékeket is, felváltva használtam őket. Ez a termék egy beszívódó körömerősítő, amelyet a körömlakklemosás után, még jóval a lakkozás előtt szoktam használni. Vicces kis gömböcskék is vannak benne, amelyeknek nem tudom milyen funkciót töltenek be, én időnként szétnyomkodom őket a körmömön. 
Erre is igaz, hogy nem tudom pontosan ettől-e vagy a többi használt terméktől, de most erősnek érzem a körmeim, így szeretném még használni a későbbiekben is. Van még belőle még egy példány, utána pedig megrendelem ismét, ha akciós lesz (a teljes árát ennek is sokallom). 

MissSporty Peel-off lehúzható alaplakk

Én nem alaplakként, hanem sötét színekkel történő nyomdázás esetén a körömágybőr védelmére szoktam használni. Nos, lehetne kicsit sűrűbb is, picit hígnak érzem, így a biztonság kedvéért inkább két rétegben kenem a bőrömre, de egyébként rendben van.
Kaptam belőle utánpótlást Rékától, így nem kell még újra beszereznem, de ha az és a folyékony latexem is elfogy, valószínűleg ezt fogom beszerezni ismét, hisz jóval elérhetőbb és elérhetőbb árú :)

Essence Better Than Gel Nails magas fényű fedőlakk

A kedvenc fedőlakkom!
Havi egy üvegcse simán elfogy belőle, mert minden manikűrhöz használom. Szeretem benne, hogy szép fényt ad a körmöknek, nem maszatolja el a nyomdázást és valóban gyorsan megszárítja az alá kent rétegeket. Ár-érték arányban is tökéletes számomra, nem is igazán keresek más alternatívát. 
Néha túl gyorsan besűrűsödik, de a kedvenc körömlakkhígítómmal könnyedén lehet segíteni ezen a problémán. Én már azt is megszoktam, hogy nem átlátszó az üvege: mindig van belőle egy tartalék üveg, így nem döbbenek meg, ha kifogy, csak előkapom az utánpótlást a fiókból.
Természetesen most is így jártam el, már használom is az utódot. 

Essence Colour&Go körömlakk: Sparkling water lily

Régen vettem már, főleg alapnak szántam a különböző nail artokhoz. Aztán megszaporodtak a fehér, csillámos alapszíneim, így lassan fogyott el, de végül csak elfogyott.
Szerettem, tetszett, hogy nem egy egyszerű fehér szín, de van több hasonló lakkom is, így nem fogom újravásárolni (nem is tudom, kapható-e az új szortimentben). 

Essence Colour&Go körömlakk: Galactic Black

Hű, ez is elég régi már, az utolsó ilyen ősrégi üvegcsés Essence lakkom. Ezt is főleg alapként használtam, hiszen nem járkálok csupa fekete körmökkel. A végét pedig egy franken lakkomhoz kevertem, hogy egy csepp se vesszen kárba.
Nem tudom, van-e belőle utód, de nem vásárolnám újra, van elég lakkom, fekete is :)

Cosmiss fedőlakk

Emlékeim szerint Banditától kaptam ezt a fedőlakkot még év elején. Mivel van egy pirosas-narancsos fénye a csillámoknak, főleg az őszi manikűrökhöz használtam sokat, vagy ha már untam a krém finisű lakkokat. Amit nem szerettem benne, hogy erősen lemattította a körömlakkok felületét, így mindenképp kellett fölé legalább két réteg fényes fedőlakkot. A végét szintén egy franken lakkba kevertem bele, amivel Lovely Luxe girl hasonmás lakkot kevertem :)
Nem ismerem ezt a márkát, szerintem nálunk nem kapható, pedig jópofa volt ez a fedőlakk! Kb az egyetlen csillámos fedőlakk, amit az utóbbi hónapokban el tudtam képzelni a körmeimen. Hű, rengeteg cucc fogyott el az utóbbi két hónapban! A sok sminktermékre és körömlakkra különösen büszke vagyok :DTi miket használtatok el az elmúlt időszakban?

9 megjegyzés:

 1. Tényleg jó sok cucc fogyott el, és nem tudom hogy csinálod, bár nálam mindig van valami ami elfogyott, hiába szanálom ki őket hatosával, 2 hét alatt megint ugyanott vagyok. Lehet, hogy mindig az elfogyós időszakokat kapom el! Azért most belegondoltam, hogy milyen megkönnyebbülés lehet ezeket kidobni mindig. Én is jól érzem magam, amikor azt a 6-7 terméket kidobom és végre valahára a többi elfogyott terméket tudom beleszuszakolni a gyűjtődobozba. Ja mert nálunk már külön dobozt neveztem ki erre...és már az sem elég. A micellásvíz nálam is listán van, de egyedül azért nem éri meg rendelést leadni, szerintem, mást meg nem akarok rendelni mellé, a végeredmény meg az lenne, hogy árban ugyanott tartok mint a Biodermánál. A szérumokra én is kezdek ráállni, most a Neogence mini mintáját használom, kíváncsi leszek mit hoz ki a végeredmény belőlem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aki ilyen témájú blogot ír, az bizony elég sok ilyen cuccot vásárol. Én pedig nem szeretem halmozni a termékeket, ha megvannak, akkor bizony használom is őket sokat! :)
   Sőt, bizonyos termékekből (főleg test- és arcápolási termékekből) nem is szeretek túl sokat felbontani egyszerre, csak amit tényleg van értelme párhuzamosan használni, hogy valóban folyamatosan fogyjanak a cuccok. Sőt, most kitaláltam egy projektet is, hogy ráálltam néhány termékre, amelyeket megvásároltam, de nagyon ritkán használok, hogy azok is mihamarabb fogyjanak el.
   Én egyébként két régi Naillendes papírtáskában gyűjtögetem a kiürült flakonokat, most bizony még melléjük is kerültek, de nyilván csak a dupla hónap miatt (ez a mennyiség nem egy hónap alatt ürült ki!).
   Micellás vízből épp ma néztem ki az Avon termékét, amiben nincs illatanyag, úgyis rendelek a héten, kipróbálom, milyen lehet.

   Törlés
 2. Szia!
  A koromlakkhigitot hol lehet beszerezni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Fodrászkellékesben szoktam venni.

   Törlés
 3. Atyaég, mennyi cucc!! A bőrünk totál más, nekem a Bioderma Light krém fél évig elég, nappalra nem is kell, akkor csak fényvédőzök. Ehhez képest a Balea eléggé sűrű és hagy is valami réteget a bőröm, nekem nem jött be, még van benne, elhasználom, ha már megvettem.
  Nagy igazság van abban, hogy meg kell találni a megfelelő körömformát, a lekerekített bírja legjobban a strapát, a kocka meg a legkevésbé.
  A lakkjavító tollból egyet én is elhasználtam, sokáig elég, de nyomdázáshoz használva nem sokáig tartott volna ki nekem, erre való a Miss Sporty. Szerintem az elején híg, de a végén meg sűrűbb lesz, akkor lesz pont jó :)

  VálaszTörlés
 4. Az essence quattro barnáit mostanában a szemöldökömre használom. Tök jó alternatíva utazáshoz, mert a másik szemöldökszettemnek szétesett a tartója. Így talán lesz esélyem egyszer elhasználni. :)

  VálaszTörlés
 5. De örülök, hogy haszonnal forgattad azt a körömlakkot, büszke vagyok rá, hogy sokszor használtad! :)
  Az én példányom még mindig majdnem érintetlen, valahogy sosem érte nyúlok!

  VálaszTörlés
 6. Ha még nem találtad meg a Balea krém utódját, akkor érdemes kipróbálnod az Uriage Tolederm kombinált bőrre való változatát. Elhasználtam belőle egy tubussal, és eléggé megszerettem. Ebben a kategóriában szerintem az egyik legjobb. :)

  VálaszTörlés