2015. november 21., szombat

Cien SOS kézkrém koncentrátum - a kedvenc téli kézkrémemEgy kisebb szünet (külföldi kiküldetés) után itt vagyok újra, mégpedig egy bőrápolási bejegyzéssel. Általában úgy gondolom, hogy az élelmiszerboltban élelmiszert veszünk, ám időnként bizony teszek kivételt. A Lidl bőrápolási márkájától nem sok terméket használtam, de a Cien SOS kézkrém mégis megtetszett, amikor vendégségben egyszer kipróbáltam.


Nagyon sokat küzdöttem a kézbőrömmel tinikoromban: ekcémás voltam, kiütéses volt néhány ujjam, majd felismertem, hogy bizony az átlagnál jobban kell vigyáznom a bőrömre. Mosogatni kizárólag gumikesztyűben mosogatok, amit a takarításkor sem veszek le és hogy ne legyen száraz, igen gyakran kell krémeznem. Ez azt jelenti, hogy minden kézmosás után nyúlok egy kézkrémért, hideg időben jóval sűrűbb, tartalmasabb krémért, mint nyáron. Télen előkerül a két kedvenc téli kézkrémem, az egyik a Lidl-ben kapható, Cien termék. 

Intenzív azonnali segítség a nagyon száraz és igénybevett kézbőrnek. Az összetevői nagyon szépek: nincs benne szárító alkohol, sem felesleges illatanyag.


forrás: Krémmánia


Amit tapasztaltam:
A termék egy nagyon sűrű, áttetsző anyagú krém. Megfelelően adagolva viszonylag gyorsan beszívódik, de ha picit többet kenünk fel, akkor bizony várni kell a beszívódására. Amikor van időm krémezés után netezni, ücsörögni picit, akkor viszont vastagon felkenem, hogy még jobban ápoljam a kezem (esetleg takarítás előtt bekrémezem a kezem és húzok rá még egy gumikesztyűt is – az intenzív ápolás garantált!).
Nagyon jól, hatékonyan ápol, ám egy vékony bevonatot hagy maga után a bőrön. Ez nekem egyáltalán nem gond, de lehet, hogy van aki számára ez kellemetlen lehet.
Sőt, ha épp nincs nálunk ajakápoló, de vészesen kiszáradt a szánk, egy keveset ebből a krémből felkenve menthetjük a helyzetet. 

Akinek száraz a bőre tudja, hogy a szeles, hideg időben még fontosabb a megfelelő krém választása, mint a melegebb időben. A húzódó, repedező bőr igen kellemetlen érzés, az esztétikai „élményről” nem is beszélve! Ha szükséged van egy sűrű, tápláló kézkrémre, szerintem bátran tégy egy próbát ezzel!


Nektek mi a kedvenc kézkrémetek?

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy rátaláltam erre a bejegyzésre! Pár napja voltam a Lidl-ben, én is majdnem elcsábultam, mert kellett volna még egy kézkrém (kell egy itthonra, egy-egy meg a táskáimba), viszont azóta az egyik táskám használhatatlanná vált, így elhalasztottam a kézkrémvásárlást is.
    Én tavasszal vásároltam egy román krémet, CosmeticPlant a márka neve. Nagyon szeretem. Nem vagyok teljesen képben a román-magyar megfelelőkkel, de azt hiszem, körömvirágos. Nyáron nem használtam túl gyakran, viszont az elmúlt hetekben ismét egyre gyakrabban nyúlok érte. Itt tartom az íróasztalomon, így folyton szem előtt van.
    A szita agyamnak köszönhetően viszont még így is megesik, hogy indulás előtt elfelejtem használni, viszont a nyáron nyertem egy másik krémet is, az költözött az egyik táskámba. Az Palmers márkájú, kellemesen kakaós. Nagyon szeretem. Ráadásul ilyen pici, 60g-os kiszerelésű, így nem foglal túl sok helyet a táskában sem.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ez az egyik kedvenc kézkrémem, mikor kijött az ekcéma néhány hónappal ezelőtt a kézfejeimen és a bőrgyógyász által felírt kence helyretette, még utána is egy ideig iszonyú száraz volt a kezem, ez hozta helyre. Nagyjából ugyanez a tapasztalatom vele és a véleményem róla, mint neked. Nem egy "gyorsan bekenem és szaladok" krém, mert lassan szívódik be, de nagyon jól hidratál és az összetevői is rendben vannak, úgyhogy szeretem :)

    VálaszTörlés