2015. augusztus 14., péntek

Testápolási kedvenceimMindenkinek vannak olyan termékei, amelyeket folyamatosan újravásárol, még ha időközben kíváncsiságból ki is próbál más, ugyanilyen célú terméket, vissza-visszatér azokhoz. Nos, ilyenek természetesen az én rutinomban is vannak, ha máshol nem, az elfogyottas bejegyzésekben már találkozhattatok velük. 
Helyük lenne a kedvences bejegyzésekben is, de egyrészt azokat az utóbbi hónapokban hanyagoltam, másrészt pedig sokszor inkább egy-egy új, vagy újrafelfedezett, vagy épp csili-vili terméket említek meg, így ők általában kimaradnak. 
Most viszont legyen az övüké a terep, nézzük, melyek azok a testápolási termékek, amelyek már régóta a kedvenceim, több alkalommal is újravásároltam őket.Mielőtt a termékeket sorolnám, szeretném elmondani, hogy a bőröm a testemen is viszonylag száraz, így ha nem is minden fürdés/zuhanyzás után, de igen gyakran kell testápolót használnom, hogy komfortosan érezzem magam a bőrömben. 
A bőrápolási filozófiámat követem testápolásban is, így lehetőleg illatmentes termékeket használok (vagy legalábbis minimalizálom az illatos termékek használatát), hogy ne irritáljam a bőröm. Az ugyanis sajnos nemcsak az arcomon, de a testemen is elég érzékeny, az irritáló anyagokra pirossággal, kiütésekkel reagál. 
Mivel az arcbőröm sajnos eléggé sznob és bizonyos esetekben csak a viszonylag drága arcápolók jöhetnek szóba, ezért a testemen megpróbálok spórolni és inkább drogériákban kapható, drogériás árkategóriájú termékeket használni. 
Babydream Extra Sensitive & Babylove Ultra Sensitive Waschlotion

A fentiekből következik, hogy engem teljesen hidegen hagynak a fincsi illatos tusfürdők... Az üzletben esetleg megszagolom őket, de rendszeres (értsd mindennapos, vagy ilyenkor akár napi többszöri) használatra nem vásárolok belőlük. Nem probléma, hogy nem igazán tudok illatos tusfürdőket használni, mivel nincs is igényem rá.
E két terméket felváltva használom (általában mindkettőből tartok itthon tartalékot), bár nem mondanám, hogy ugyanolyanok. 
A Babylove termék egy igen híg, géles-tejes állagú termék, ami rajtam nem habzik túlzottan, de számomra kellő mértékben. Ezt kizárólag fürdésre használom, hajra nekem nem vált be. Sokan használják arctisztításra, én ezt nem próbáltam, így nem tudok ezügyben nyilatkozni. 
A Babydream termék határozottan gél állagú, teljesen áttetsző termék, amely nekem hajmosásra is bevált, így utazásokra inkább ezt viszem magammal. Jobban habzik, mint az előző, ami számomra főleg hajmosáskor jön jól. 
Mindkettő illatmentes, kíméletes tisztító, aminek ráadásul az ára is kedvező. Engem cseppet sem zavar, de tudom, hogy van olyan, akit igen, az pedig az, hogy ez mindkettő babáknak készült termék, ergo kisbaba fejek vigyorognak a csomagoláson. Eleinte nekem is furcsa volt, hogy bár nincs is kisbabám, mégis babatermékekkel van tele fürdőszobám, de mára már hozzászoktam és cseppet sem zavar (a vendégek még nem kérdeztek rá :)
Avon Care Intensive Relief Body lotion & Babylove Ultra Sensitive Körperlotion


Fürdés után jöhet a testápolás! Itt is szigorúan él az illatmentes szabály, hiába csábítanak sokszor az üzletekben az illatos testvajak. Az intenzíven hidratáló, ám gyorsan beszívódó termékeket részesítem előnyben, mert szeretem, ha puha és hidratált a bőröm, de nem vagyok túl türelmes ezen a téren. Az olajok/vajak nem jöhetnek szóba, az én bőrömnek víz bázisú / vizes hidratálóra van szüksége. 
Az Avon termékét a megjelenése óta használom és nagyon megszerettem! A kettő közül úgy érzem, ez hidratál jobban, a nevéhez hűen intenzívebb krémről van szó. Fehér, sűrű állagú krém, ami nyomtalanul felszívódik és nem hagy maga után zsíros érzetet.
A Babylove terméke könnyebb állagú, a nyári nagy melegben jobban esett inkább ezt használni. Nagyon érdekes termék, mivel igazán híg, vizes krémnek tűnik, ám a bőrbe bedolgozva megváltozik az állaga és sokkal hatékonyabban hidratál, mint először gondolnánk.
A fentiekhez hasonlóan itt is elmondhatom, hogy illatmentes, alkoholmentes, szuper termékek, amelyeknek az ára is nagyon kedvező. Nagyon megszerettem mindkettőt, nem tudok közöttük választani, mindkettőnek helye van a fürdőszobámban.
Rexona Maximum Protection Sensitive Dry dezodor

Ha testápolás, akkor nem maradhat ki az izzadásgátló sem! Az első példányt ebből a termékből kb 2 éve kaptam tesztelésre, és már akkor is nagyon dicsértem. Olyannyira megszerettem, hogy azóta is folyamatosan használom ezt a terméket. A mindennapi izzadásgátlásban én a stiftes-krémes kiszerelésűeket részesítem előnyben, mint amilyen ez is.
Nem vagyok túl izzadós típus, ám a nyári melegben szükségem van egy igazán hatékony dezodorra, illetve az irodai dolgos hétköznapokra is szeretek egy hatékony terméket bevállalni. Amióta ezt használom, nem kell a kellemetlen testszagok miatt aggódnom, mivel már-már túlságosan is hatékonyan gátolja az izzadást ez a termék. Emiatt a lazulós, otthonülős napokon inkább más után nyúlok.
Nagyon finom, visszafogott, púderes illata van, én ezeket szeretem. Nos, mivel dezodorban nem igazán létezik illatmentes variáció (vagy csupán én nem tudok róla), megelégszem ezzel is, hisz olyan kis felületen valószínűleg nem ártalmas.
Avon Foot Works sarokpuhító, Balea Handkonzentrat & Avon kézkrém

A végtagok ápolása is nagyon fontos számomra!
Tinikoromban ekcémával küzdöttem, az erős tisztítószereket azóta sem bírom (gumikesztyűt használok takarításkor és mosogatáskor), illetve folyamatosan krémeznem kell a bőröm. Emiatt rengeteg kézkrémet használok, mert szó szerint minden kézmosás után előkerül a kence.
Az Avon kézkrémeinek nagy részét szeretem és használom, mivel jól hidratálnak, gyorsan beszívódnak és jó áron kaphatóak. Napközben számomra nagyon fontos, hogy a krémezés után tehessem is egyből a dolgom, így kizárólag gyorsan beszívódó kézkrémet használok. A kezem esetén az sem zavar, ha picit illatosított a krém, bár a túl erősen illatosított krémeket itt is kerülöm.
A Balea téli csomagolású terméke az Avonénál tartalmasabb, sűrűbb krém, ám mégis gyorsan beszívódik. Nagyon szeretem ezt is, ám állandó használatra számomra túl sok, túl nehéz, így csak időnként használom.
Nyáron, a nyitott szandik idején kiemelten fontos, hogy a lábfej is ápolt legyen. Számomra kellemesebb az érzés, ha hidratált a lábfejem, így nem maradhat el az esti fürdés után a lábfej krémezése sem. Általában szintén Avon lábápolókat használok, amelyeket időnként váltogatok ugyan, de a legtöbbször a sarokpuhító krémjüket kenem. A nevéhez hű, bársonyos krém, ami néhány használat után a száraz lábfejet is rendbe teszi.


Nos, ezeket a termékeket használom napi szinten testápolásra.


Nektek mik a testápolási kedvenceitek?

2 megjegyzés:

  1. Én bevallom őszintén hülyét kapnék, ha illatos termékektől bajom lenne. Az arcomra ügyelek, hogy tiszta anyag kelljen, de mindenhol máshol az illatot preferálom. A Rexona deot kizárólag nyárra veszem, az év többi szakaszában Nivea stiftet használok. :)
    Régebben babaolajjal kentem a bőrömet, nem is értem miért szoktam le róla. A posztod meghozta a kedvem :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyban egyezik a listánk :) A Babydream a samponom plusz mostanában azt használom arclemosóként is, a Babylove pedig a tusfürdőm, sajnos ez sem arcra, sem hajra nem volt jó nekem. A Rexonát már nagyon régóta használom szintén, a Babylove testápolót pedig már régóta be akarom szerezni, de sosem találom a polcokon :/ A sarkamra, lábfejemre a Scholl bőrkeményedés elleni krémét használom, a kezemre pedig olívaolajat (Elenitől kaptam, még egyszer köszönöm neki) és kakaóvajas kencét.

    VálaszTörlés