2015. április 21., kedd

Avon Intensive Relief termékcsaládNagyon megörültem, amikor év elején megjelent az Avonnál ez az új termékcsalád! Amióta jobban figyelek arra, hogy az érzékeny bőrömre minél kevesebb illatos terméket használjak, igencsak megnehezedett a dolgom. Nem is olyan könnyű ugyanis jól hidratáló, azaz száraz bőrre megfelelő, ám illatmentes terméket találni. Korábban már írtam ugyan a DM-ben kapható Babylove Ultra Sensitive termékcsaládról itt, az utóbbi időben azonban sajnos készlethiányosak ezek a termékek (nálunk már igen régóta). Amikor megjelent az Avon új, illatmentes termékcsaládja, először csak néhány terméket rendeltem kipróbálásra, majd szép lassan a többi is megérkezett hozzám.
A termékcsalád lényege, hogy illatmentes, hipoallergén, allergológiailag és bőrgyógyászatilag tesztelt termékekről van szó, melyet érzékeny és száraz bőrre fejlesztettek. A Krémmániás lelkendezések és a saját véleményem alapján is ez egy igazán sokak által hiányolt termékcsalád, nagyon örülünk a fejlesztésnek (bár én személy szerint egy illatmentes tusfürdőnek még örülnék!). 

Mivel már hetek óta használom a termékcsalád tagjait, lássuk milyen tapasztalataim vannak velük!

Nagyon sűrű, áttetsző fehéres színű krém, ami sajnos elég nehezen szívódik be. Emiatt eleinte nem kedveltem, félre is tettem, majd néhány hét múlva vettem elő újra. Aki a könnyű, gyorsan beszívódó kézkrémeket szereti, nagyon nem fogja kedvelni. Ha viszont megbarátkozunk az állagával és a picit lassabb beszívódásával, akkor rájövünk, hogy valójában igen jó ápoló hatása van. Én nagyon szeretem a puhító hatását, az enyhén ragacsos réteget, amit maga után hagy, viszont nem mindig szeretem érezni a kezeimen, így felváltva használom más, könnyebb krémekkel.

A kézkrémhez hasonló állagú, sűrű balzsam. Őszintén szólva nem fedeztem fel sok különbséget ez és a kézkrém között, bár talán ez egy kicsit kevésbé sűrű. Könyök és térd célzott ápolására szoktam használni, de mivel nem szívódik be túl gyorsan, számomra kissé kényelmetlen a használata, mivel sokáig maszatolok így a könyökömmel. 
Emellett az ajkaimra is használtam (mielőtt megvettem az ajakbalzsamot), arra nekem jobban bevált, a tubusos állaga miatt kényelmesebb a felvitel, nem kell belemásznom semmibe (összehasonlítva egy tégelyes ápolóval).
Valószínűleg otthoni ajakápolóként fogom elhasználni, összességében viszont számomra ez egy abszolút nélkülözhető termék. Ha valakinek vannak száraz foltjai, valószínűleg azokra jobban hasznát veszi, nekem ilyesmim szerencsére nincs. 

Fehér színű, a kézkrémnél vizesebb állagú, ám mégis nagyon nehéz testápoló. Nehezen szívódik be, ha kenekedés után gyorsan felöltöztem, egy része a pizsimen landolt, ha nem, akkor is sokáig ragacsos volt a bőröm. Szerintem ez a testápoló csak az igazán rinocéroszbőrűknek lehet jó! Én is igen száraz bőrűnek tartom magam, de nekem ez a termék túl sok volt. Télen még csak-csak elhasználtam, de tavaszra-nyárra eszem ágában sincs újra megrendelni. Szerintem annak érdemes kipróbálnia, aki kifejezetten a nagyon sűrű, szinte már testvaj jellegű testápolókat szereti (bár ez nem testvaj). 

Szegény termékcsaládot eddig nem nagyon dicsértem, ám ne higgyétek, hogy minden tagjával elégedetlen vagyok! Az előző, tégelyes testápoló ugyan nem lett a kedvencem, vele ellentétben ez a könnyedebb állagú termék már igen! Alig vártam, hogy megérkezzen, már a szállítás után kentem a karomra és jól sejtettem, számomra ő az igazi, még a kedvenc Babylove testápolómat is letaszította az első helyről (amit annyira nem is bánok, mert azt régóta nem tudom újravásárolni). 
Könnyen beszívódik, épp megfelelően híg állagú, aminek köszönhetően könnyen kenhető. Jól hidratálja a bőröm, illatmentes tusfürdő használata mellett elég minden másnap krémezni magam (sajnos nálam ez már nagyon nagy eredmény!). 
Ha valamibe mégis bele akarnék kötni, az az illata lenne. Illatmentes termék, tehát nem tettek bele semmilyen mesterséges illatanyagot, ám ez ezúttal érezhető is rajta. A patikai krémillatnak számomra van némi olajos felhangja, ami nem zavaró ugyan, de nem is igazán tetszik az orromnak. Mindez azonban nem fog eltántorítani a használatától, mert évek óta ez az első olyan testápolója az Avonnak, ami abszolút bejön: végre nem az illatosításra koncentráltak, hanem a hatékonyságra, így kaptunk egy kíméletes, ám igazán jól hidratáló testápolót!

A másik kis kedvencem a termékcsaládból. Nagyon puha állaga van, aminek köszönhetően igazán kellemes használni, ám lehet, hogy ennek köszönhetően gyorsabban is fog fogyni. Nem hagy maga után semmi kellemetlen bevonatot, viszont nagyon jól hidratálja az ajkaimat. Számomra igazán bevált, a sminkelés egyik első lépése, hogy ebből felviszek kicsit az ajkaimra, és tökéletesen felpuhítja a bőrt, csak úgy siklik a rúzs az ajkaimon!


Összességében tehát nagyon örülök ennek a termékcsaládnak, remélem sokáig a kínálat részei lesznek! Az abszolút kedvencem a testápoló lotion és az ajakápoló, de a kézkrémből is mindig fogok itthon tartani egyet. Nagyon örülnék, ha kiegészülne még egy illatmentes tusfürdővel a család. Próbáltátok már? Mi a véleményetek?

4 megjegyzés:

 1. Ezek alapján a lotiont próbálnám ki egyedül. Én is felfigyeltem erre a termékcsaládra, örülök, hogy ilyen részletesen írtál róluk, köszi :)

  VálaszTörlés
 2. Nem is gondoltam volna, hogy az Avonnak van ilyen termékcsaládja is, az a testápoló szimpi nagyon. Köszi a tesztet! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szimpatikus ez a termékcsaládjuk, jó hogy írtál róluk, így már bátran rendelek belőlük. :) A két testápoló terméket, illetve az ajakápolót szeretném majd megrendelni. :)

  VálaszTörlés
 4. Le vagyok maradva a blogod olvasásával. :-) A testápoló lotiont meg az ajakírjét nem próbáltam, a többit igen. Nekem a kedvencem a tégelyes, ami szerinted sok. Én a talpamra meg a kezemre kenem, és oda imádom! Teljes testre nem szeretném, de a lábam meg a kezem nagyon ki tud száradni, és oda az egyik kedvencem most. Szerintem előbb-utóbb megveszem a lotiont is. A kézkrém meg a műtermemben van, ha végeztem, és lesikáltam a kezemről a festéket, nagyon jól esik ez a zsíros, ápoló krém, de valóban nem az, amit az ember napközben szívesen keneget. A balzsam viszont csípte a szánkat, azt utálom konkrétan. :D De megrendeltem amcsiból a PC balmot, sajnos az annyira jó, hogy semmi a nyomába sem ér...

  VálaszTörlés