2015. február 1., vasárnap

Nail stamping challenge - Blue & GreenIsmét késve érkezem a körömnyomdázós kihívással, de bízom benne, hogy jövő héten már időben el tudom készíteni ezt a manikűrt is!
Ebben a fordulóban kék vagy zöld színnel kellett alkotnunk. Nos, egyik szín sem tartozik a kedvenceim közé, bár mostanában már egyre nyitottabb vagyok feléjük, a kékes zöld színért pedig még inkább! :)
Az erre a fordulóra készített manikűröm főszereplője a legújabb teal színű körömlakkom, az Avon Stardust Teal Glitter homoklakkja. Meg kell valljam, engem cseppet sem a homok hatás, mint inkább a színe fogott meg, ezért nem is használom fedőlakk nélkül. 
A gyűrűsujjamra fehér alap került, erre nyomdáztam a kedvenc Pueen Encore mintámmal a SE04B lemezről. A fehér alapra feketével, a középső ujjamra fehérrel nyomdáztam ugyanezt a mintát (csak kissé elforgatva). Majd a gyűrűsujjam fehér alapján lead light technikával kitöltöttem a virágokat. Egy másik, csodaszép kékes zöld színt hígítottam fel átlátszó körömlakkal, majd ezzel a híg lakkeverékkel töltöttem ki a virágokat. Sajnálom, hogy így nem érvényesül a Moyra lakk csodaszép színe. A virágok közepébe cseppentettem még egy-egy cseppet a homoklakkból, majd fedőlakkal zártam a manikűrt. 
Szegény mutatóujjamon kissé csálénak tűnik a köröm, holott csak lepattant a sarkáról a vékony géllakk, és mivel úgyis nemsokára lenő teljesen, nem akarom már pótolgatni. Kicsit izgulok, hogy milyen formája lesz a körmeimnek, miután teljesen lenő a géllakk, most úgy tűnik, hogy nagyon befelé akarnak kunkorodni a körömsarkak ...:(
A használt lakkok és lemez:
Jollie France alapozó körömerősítő
Moyra Gel Look körömlakk No. 944 Chantal
Avon Stardust körömlakk Teal glitter
Perfect Nails Glass coat gyorsszárító lakk (szuper a gyorsszárító hatása, de mintákkal nem kompatibilis)
Konad Special Nail Polish nyomdázólakk: fekete és fehér
Moyra Aqua Jeans körömlakk No. 316 Deep Forest
Essence Better Than Gel Nails magas fényű fedőlakk
Essence Express Dry Drops gyorsszárító cseppek (én nem feltétlenül a gyorsszárító hatása miatt használom, hanem mert az állaga miatt ápolja a körömágybőrt)

Pueen Encore körömnyomdalemez SE04B

A többiek manikűrjeit láttátok már?14 megjegyzés:

 1. Nagyon szép lett! :) Gyönyörű színe van ennek a teal Avon lakknak :)

  VálaszTörlés
 2. Ez nagyon szép lett! Örülök, hogy nem csak én gondolkoztam ennél a fordulónál teal-ben ^^ És ez az Avon lakk is csodaszép, nekem is kéne... :)

  VálaszTörlés
 3. nagyon szép ez a szín és a virágok is nagyon mutatósak. :)

  VálaszTörlés
 4. WoW! Gyűrűsujjad eszméletlen!!!!!

  VálaszTörlés
 5. Úristen milyen gyönyörűség már megint! :)
  Eddigi legszebb manid, és még csak be se harangoztad különösebben! :D :D

  A befelé kunkorodás miatt ne aggódj, én a mai napon áztattam le véglegesen acetonnal a géllakkozásom utolsó, körömvégi maradékát, miután a végi lenövés sehogyan sem akart együttműködni, és ugyanazt tapasztalom, mint Te. A sarkak befelé kunkorodnak, mint a tartását vesztett szalonnabőr. Azt csináltam, hogy kerekebbre reszeltem a sarkakat, átmenetet képezve a kocka és a mandula között. Szerintem gyengécske a körömlemezed (mint az enyém) ettől hajlik befelé, különösen, ha a körmök szabad szélén, középen még van némi géllakk.
  Kitartás, rendeződni fog, amikor már nem lesz semmi géllakk rajta+három hét, mire lenő a gyepált terület teljesen.

  VálaszTörlés
 6. Wow, that's all I can say 'couse I'm speachless *.*

  VálaszTörlés
 7. Jujj varázslatosan szép lett! <3

  VálaszTörlés
 8. Ez valami gyönyörű lett! :O

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szépek ezek a virágok :)

  VálaszTörlés