2015. február 27., péntek

Februári Top 5Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire rohan az idő, mint hogy a bejegyzés írásának kezdetén automatikusan januári kedvenceket kezdtem gépelni :) Nos, azokról volt szó már egy hónappal korábban, most nézzük inkább a február havi 5 kedvenc termékem !

Balea sarokbőr elleni krém 25% ureával
Február legelején vásároltam ezt a terméket és azonnal beleszerettem! Nem teljesen rendeltetésszerűen használom, mivel főleg a kezeimre kenem, hogy pihe-puha bőröm legyen! Emellett az urea körömerősítő hatása miatt is szeretek az utóbbi időben urea tartalmú krémet használni. Ez az anyag ugyanis nagyon jó hidratáló és állítólag az urea tartalmú krémek a körmöket is erősítik, én pedig mindent megteszek a körmeim erősítésének érdekében amióta elkezdtem lenöveszteni a géllakkot. 
Ez a krém elég nehezen szívódik be, így nem használom minden krémezésnél (minden kézmosás után krémezek), csupán napi 1-2 alkalommal, amikor van időm várni picit a beszívódásra, a kézbőröm viszont nagyon meghálálja a törődést, sosem volt még olyan puha és ápolt, mint most (pedig eddig sem volt túl száraz!). A krémezéskor a körömágybőröm is alaposan bekenem vele, így annak állapota is érezhetően javult.

P Shine japán manikűr
Még egy, a körömápolással kapcsolatos kedvenc. Mint már említettem, tavaly ősz végén döntöttem el, hogy egy időre elhagyom a géllakkot és megpróbálkozom a saját körmöm megerősítésével. Már akkor tudtam, hogy az egyik fő fegyverem mindebben a japán manikűr készletem lesz, ami már több, mint 2 éve hevert kihasználatlanul a fiókban. Év eleje óta minden héten alkalmazom és bízom benne, hogy mire teljesen lenő a körmömről az anyag, addigra kellően megerősíti. Régebben sosem voltam büszke a körmeimre, nem voltak szép hosszúak, nem is szerettem őket natúr mivoltukban mutogatni, de ez most megváltozott. Főleg a japán manikűr alkalmazása után szeretem őket natúran hagyni, mert igazán szép körmöket varázsol. A körmeim felülete szép sima és fényes, nagyon-nagyon egészségesnek tűnik. Öröm ránézni, pedig én korábban sosem nézegettem a lakkozatlan körmeimet azzal a gondolattal, hogy milyen szépek. Mivel a körmök végén van még némi géllakk, így még nem tudom, mennyit erősített rajtuk, de a bal kezemen már most erősnek tűnnek a körmeim, a jobb kezem két ujján még nem, ott valószínűleg a nagyobb igénybevétel miatt még nem érzem annyira a hatását, de bízom benne, hogy ez csupán idő kérdése. Emellett nagyon örülök annak, hogy a körmeimről nem pattog le gyorsan a körömlakk. Régebben a saját körmömről az esti lakkozás után napközben már elkezdett lepattogni a lakkozás, de most semmi ilyesmit nem tapasztalok, aminek nagyon örülök és bízom benne, hogy ez később is így marad. 

Balea Ultra Sensitive éjszakai krém
Ő lehet az olcsó, de jó sorozat következő szereplője! Szeretem ugyan a drágább árfekvésű arckrémeimet, de néha jól esik a pénztárcámnak egy-egy olcsóbb arckrém beszerzése is :) A Balea Ultra Sensitive termékek általában megfelelnek azoknak a kívánalmaknak, amelyet egy körültekintő, érzékeny bőrű hölgyemény támaszt a kencéivel kapcsolatban: tiszta, jó összetevőjű termék, azaz nincs benne sem illatanyag, sem denaturált alkohol, megfelelő (értsd tubusos) csomagolásban van. 
Nem ez a legerősebb hidratáló termék, amit valaha próbáltam, ám épp az tetszik benne, hogy vizes állagú, ám jól hidratáló termékről van szó. Ha kicsit szomjasabb a bőröm, kétszer simítom át vele az arcom, de nem fénylik a bőröm a használata után. Egy hátránya, hogy nincs benne túl sok antioxidáns összetevő, de ez nem zavar, mert nem ez a fő krémem, ráadásul használok antioxidáns szérumokat is.
Szándékosan választottam az éjszakai krémet, mert ebben nincs kémiai fényvédő, amit az én bőröm nem szeret, így ha szükséges, akkor rákenem a szokásos fényvédőmet. 
Essence Silky Touch pirosító Summer dreaming
Ez egy nagyon friss kedvenc, hiszen hó elején szereztem be az Essence tavaszi szortimentfrissítése során megjelent új pirosítóját. Visszafogott rózsaszín pirosító némi arany fénnyel – tökéletes darab tavaszra, vagy a tavaszváró, télvégi napokra :) 
Azt szeretem a márka pirosítóiban, hogy igazán visszafogott finom pírt adó termékek, nem könnyű őket túlzásba vinni, emiatt álmos reggeleken ideálisak számomra. Gyönyörű a színe, biztosan sokat fogom használni tavasszal és nyáron is!

Essence ajakkontúr ceruza: Wish me a rose
A visszafogott pírek mellett a szájszínezésben is inkább a természetesebb árnyalatokat kedvelem. Sokszor áll annyiból az ajaksminkem, hogy kitöltöm az ajkaimat egy ceruzával, majd pöttyözök rá némi szájfényt és kész. Ez a szín szép rózsaszín, viszonylag tartós is, így nagyon megkedveltem. Az Essence ceruzáit úgy általában nagyon szeretem, de mostanában szinte csak ezt a színt használtam. 


Nektek mik voltak a kedvenceitek februárban?

1 megjegyzés:

  1. A PShine szettet és is rég megvettem, néha-néha előveszem, pedig tudom, h kellene használni.
    Általában ilyen bejegyzések után elő is veszem :)

    VálaszTörlés