2014. október 15., szerda

Az ősz színei körömlakkos kihívás - szürke / taupe

Thimmyke kihívásának mai témája a szürke / taupe. Meg kell valljam, az összes szín közül számomra ez okozta a legtöbb fejtörést, mert ezek a színek állnak tőlem a lehető legtávolabb. Olyannyira, hogy igazi szürke vagy taupe szín nincs is a készletemben (persze mikor olvastam Megaera bejegyzését, rá kellett jönnöm, hogy dehogynem...). Gondolkodtam, hogy elmenjek vásárolni egyet, de mivel nem véletlenül nincs ilyen színem, a későbbiekben sem használnám, így inkább még egyszer alaposan átnéztem a körömlakkos fiókokat, hátha mégis találok valami használhatót, esetleg kicsit szabadon kezelem ezt a színvilágot :)


A választásom végül az Essence Metallics ezüstszürke lakkjára (02 hex hex!) esett, amit eredetileg körömnyomdázáshoz vettem, de pont azért, mert igen szürkés színe van, viszonylag ritkán használtam. Miután megvolt az alaplakk, beindultak a kerekek a buksimban és hamar összeállt a manikűrterv: egy visszafogottan elegáns, szerintem mégis csinos monokróm manikűrt készítettem.
A ma már nem kapható Essence lakk egyébként szuperül fed, csak megszokásból kentem fel két réteget. Nyomdázásra a jelenlegi nagy kedvenceimből, az Avon Metallic Effect lakkokból választottam ki az ezüst (Platinum petal) színt, amivel egy álom nyomdázni, nagyon szeretem (ahogy a többi színt is, ma reggel már azon agyaltam, hogy vegyek-e belőlük egy-egy tartalék üveget is, ha kivonják őket a forgalomból). A gyűrűujjam teljes körmére a Bundle Monster BM-319 számú lemez egyik mintája került, a többi körmömre pedig csak félig kerül a minta. A poén, hogy a legjobban a díszítőszalaggal szenvedtem meg: sokkal tovább tartott azokat felapplikálni, mint a nyomdázás és lakkozás együtt – egyszerűen nem boldogulok ezekkel a vékonyka, pici szalagokkal…

Fedőlakk a szokásos, Essence BTGN magas fényű fedőlakk két rétegben, nehogy megszökjenek a az ezüst csíkjaim.

Nézzetek be a többiekhez is!


15 megjegyzés:

 1. Gyönyörű lett! És nagyon szép ez a két szürke együtt! Én egy forgalomból kivont amerikai lakkból táraztam be, ami szintén ilyen grafit szürke, de csillogó metálos. Imádom!

  VálaszTörlés
 2. UHH, ez gyönyörű, most ez a kedvenc tőled!!

  VálaszTörlés
 3. Eszméletlenül szép lett. *_*

  VálaszTörlés
 4. WOW!!!!! nagyon tetszik, valami hasonlót hamarosan kipróbálok:)

  VálaszTörlés
 5. Még, hogy nincs szürke? :) Csodás minta! :)

  VálaszTörlés
 6. Hihetetlen! :)
  Nekem sem szívem csücske a szürke, de ez valami mesés lett! :)

  VálaszTörlés