2014. szeptember 4., csütörtök

Autumn Tag - Őszi TagRégen volt már személyes bejegyzés a blogon, így amikor megláttam a lenti kérdéssort a MakepSavvy blogon, úgy döntöttem én is megválaszolom a kérdéseket!

1. Mi a kedvenc őszi italod?

Szándékosan nem szó szerint fordítottam az eredeti kérdést, ugyanis nálam kávé nemcsak ősszel, de máskor sem jöhet szóba! Egyszerűen nem szeretem az ízét, a reggeli kávéfüggőség főleg nem hiányzik. A meleg italok nálam elsősorban teából állnak, ezeket azonban nemcsak ősszel, de az év folyamán minden nap fogyasztom. A kedvenc ízem a fekete ribizli, a Teekanne gyárt isteni teát ebben az ízben (Black currant with lemon)! Kissé fanyar, nem egy tipikus tea íz, de számomra a legjobb. 
Ősszel-télen emellett időnként jöhet még egy finom habos kakaó is. Ez a másik forró ital kedvencem a hideg időszakban, amikor meleg takaró alá kucorodva jó kinézni a ködös, esős tájra. A habos kakaó nálam valójában kakaós habot takar: a meleg kakaóra vastag tejszínhabréteg kerül, majd kevés csoki reszelék és fahéj. Majd ha elfogyott a habréteg, egy-két korty kakaó után jöhet egy újabb habréteg :D
 
 
2. Melyik kiegészítőre szavazol: sál, csizma vagy kesztyű?
 
Mindenképpen szükséges választani? :) Az utóbbi időben (pontosabban tavaly télen) rákaptam a sálakra. Korábban nem fektettem megfelelő hangsúlyt a kiegészítők használatára, egy ideje azonban jobban odafigyelek arra, hogy a kiegészítők mennyit tudnak változtatni a külsőnkön (magyarul: sok új kiegészítőt vásároltam). Sok-sok szép sálam van, a hűvös idő beköszöntével egyre gyakrabban viselem őket, így nálam ebben az évszakban a sálak kapnak hangsúlyos szerepet (nem beszélve arról, hogy a csizma nálam inkább a téli évszakhoz kötődik, ha nincs nagyon hideg, én ősszel nem veszem elő a csizmákat)
 
 
3. Milyen zenét hallgatsz legszívesebben ősszel?
 
Micsoda kérdés ez! Ugyanolyat, mint máskor :) A zenei ízlésem nem változik az évszakokkal, nincsenek különösebb őszi kedvenceim. 
 
 
4. Milyen illatot/parfümöt használsz az évnek ebben az időszakában?
 
Viszonylag ritkán használok parfümöt, de ha igen, akkor szeptemberben még nem cserélem le a nyári parfümömet, ergo egy finom, visszafogott virágillatot használok, ez jelenleg az Avon Celebre nevű parfümje. Ahogy hűvösödik az idő, általában a novemberi szülinapomkor térek át a téli parfümömre, ami szintén Avonos, a Little Black Dress parfüm. 
 
 
5. Kedvenc gyertya-illatod ősszel?
 
Engem (eddig) még nem kapott el a Yankee Candle láz (bár már készülök leadni az első rendelésem), így csak egyszerű illatgyertyákat szoktam használni. Az édes, de nem túl émelyítő illatokat kedvelem. Jelenleg fincsi vanília illatú gyertyáim vannak, őket szándékozom először használni, de ahogy egyre inkább borúsra-téliesre fordul az idő, előkerülnek a narancsos, fahéjas illatú gyertyák is.
 
 
6. Mit szeretsz a leginkább az őszben?
 
A színeket! A sárgás-pirosas-barnás színvilág mindig nagyon közel állt hozzám, nagyon szeretem ezeket a színeket alkalmazni sminkben, körmökön és ruhákon is. Ám nemcsak magamon szeretem ezeket a színeket, hanem az erdőben is! Sokáig tudok gyönyörködni az őszi táj színességében, ahogy a falevelek más-más színt vesznek fel mielőtt lehullnak. 
 
 
7. Kedvenc őszi smink?
 
A nyári alig sminkek után ilyenkor előkerülnek a sötétebb színek, amiket elsősorban a szememen viselek, mivel a sötétre festett ajkaktól még mindig idegenkedem (és az Emberkém is). Jöhetnek a sötétebb, bronzosabb barnák, lilák és burgundi színek – alig várom, hogy elővehessem a nyáron ritkábban használt palettáimat! 
 
 
8. Mit vársz a legjobban az őszben?
 
Nyáron keveset voltunk együtt a szerelmemmel, sok teendője volt, most már azonban több időt tud velem tölteni. Több hosszú hétvégét is tervezünk az őszre: sok-sok lazulást, wellness fürdőzést, szaunázást.
Szeretnék elkezdeni ismét tanulni valamit ősszel - ezzel kapcsolatban vannak már elképzeléseim, viszont nem tudom melyiket sikerül megvalósítanom, a közelben elég korlátozottak a lehetőségek.
 
 
 
Válaszoljátok meg ti is a kérdéseket, ha van kedvetek itt megjegyzés formájában vagy a saját oldalatokon!

1 megjegyzés:

  1. Jó bejegyzés lett, én is töltöttem ki hasonló TAG-et itt: http://potyszepsegblog.cafeblog.hu/2014/09/04/autumn-tag/

    VálaszTörlés