2014. július 21., hétfő

MoYou szerelemAz egész Erzsivel, illetve az Ő kiárusításával kezdődött :) Azon ugyanis némi szerencsével sikerült megkaparintanom a Tourist kollekció egyik lemezét (ezúton is még egyszer köszönöm Erzsi!). Előtte ugyanis nem volt még MoYou nyomdalemezem. Néha-néha próbálkoztam, készült is több nyomdás alkotás, de akkor még úgy éreztem, megfelel nekem az Essence is (holott többször éreztem, hogy kissé kompromisszumos megoldás, mert eléggé hullámzó a lemezek minősége). Majd amikor megérkezett a lemez és elkezdtem próbálgatni, egészen fellelkesedtem! Igazán jó minőségű lemez, mélyen vésett, szépen kidolgozott mintákkal. Egy bánatom volt csupán, hogy kevés volt a teljes körmös minta a lemezen (mostanában inkább ezeket preferálom). Majd több helyen is csodaszép manikűröket láttam a MoYou palettákkal, ezért úgy döntöttem, rendelek néhányat, ne árválkodjon egyedül a kis turista.
Huhh, ez bizony nem volt olyan egyszerű meló! Nem kevés időt töltöttöm a Nailland webshop bogarászásával, oda-vissza többször is átvizslattam a kínálatot. Mivel a körmeim mérete határeset abból a szempontból, hogy a kis méretű teljes körmös minták befedik-e, így inkább az XL minták közül válogattam (amelyek valóban hatalmasak!). A szállítás hihetetlenül gyors volt! Vasárnap adtam le a megrendelésem, hétfőn reggel utaltam majd kedd reggel nyolckor már telefonált is a futár, hogy mindjárt hozza a csomagom. Az ablakban állva lestem, mikor ér ide az autó és csak suhantam le a lépcsőn, amikor láttam közeledni :) A kollégák pedig csak mosolyogva kérdezték, hogy már megint csomagom jött?

5 db körömlemezt rendeltem más-más kollekciókból, ez egészül ki a turistával, így összesen 6 lemezt mutatnék meg Nektek. A dobozban szépen egyesével lefóliázva, nylonba csomagolva érkeztek a lemezek, ez a csomagolás nem érte meg a fényképezést, azonnal lecincáltam róluk, hogy az ujjbegyeimmel is meg tudjam simogatni a véseteket :)

A lemezek mérete standard (6cm * 12cm), attól függetlenül, hogy a normál vagy az XL méretű mintákat tartalmazza (értelemszerűen az XL lemezeken kevesebb minta van emiatt). A lemezek hátoldalán pedig egy műanyag hátlap található, aminek köszönhetően könnyebben meg tudjuk fogni a lemezt (egyéb más funkcióra még nem jöttem rá). Ez a műanyag hátlap picivel nagyobb (kb 2,5mm-el), mint a fém lemez, ami azért zavaró kissé, mert a lakk lehúzásakor a résben mindig megül egy kis maradék körömlakk, azonban a minta felvételét ez nem befolyásolja, csupán ezt is le kell takarítani, ha végeztünk. Mindegyikhez járt még egy papír tok is, melyben tárolhatjuk a lemezünket. A papírtokok kollekciók szerint különbözőek, de én nem ezekben tartom őket, mert bár cukik, de a mintákat ezekben nem látom, így nehezebb választanom, hogy melyiket akarom használni egy adott manikűrhöz.A MoYou-nál három féle mintát tartalmazó lemezekkel találkozunk:
 • az apró, önálló mintákkal, melyek nem fednek be egy teljes körmöt
 • teljes körmöt befedő, több önálló mintát tartalmazó lemezekkel (ezen belül pedig rendelhető normál és XL méretű mintás is)
 • egy adott témát körülölelő, több mintát tartalmazó lemezzel, amelyen azonban nincsenek határai az egyes mintáknak 
Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, egyéni preferencia, hogy kinek melyik jön be jobban. 
A kisebb, normál méretű teljes körmös minták mérete: 12mm * 15mm (a Tourist lemez alapján)
A nagyobb, XL méretű teljes körmös minták mérete: 15mm * 21mm

No és akkor jöjjön a lényeg, az alábbi hat lemez leledzik jelenleg a kis gyűjteményemben:

Sailor Collection 05

Artist Collection 03

Mother Nature Collection 10

Tourist Collection 03

Happy Birthday 01

Pro Collection 12


A MoYou lemezeket a Nailland webáruházból rendeltem, darabja (akció nélkül) 1.890 Ft-ba kerül. Ha többet szeretnétek rendelni, 7.000 Ft-tól ingyenes a szállítás.


Próbáltátok már a MoYou lemezeket? Melyik motívumot látnátok legszívesebben körmökön?

6 megjegyzés:

 1. Nagyon szép lemezeket vettél :) Én tavaly októberben vettem az első lemezemet, azóta töretlen a viszonyunk. Szerintem ezek a legjobb paletták között vannak a piacon :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddigi tapasztalataim szerint tényleg a legjobb lemezek között vannak! :)

   Törlés
 2. Én pénteken rendeltem párat, és tegnap már meg is kaptam. Így (egyelőre) összesen 4 db Moyou lemezem van :) De már nézgetem, hogy jövő hónapban melyikeket vegyem meg ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyanígy vagyok én is! :)
   Most érkeztek meg, de már benéztem a webshopba, hogy melyiket is rendeljem még meg :D

   Törlés
 3. Ó, a pitypangos minta az abszolút kedvenc nálam :-) Azt hiszem, jobb, ha el sem kezdek nyomdázni, mert ha bejön a dolog, én is elvesznék a sok szép lemez bűvöletében :-D

  VálaszTörlés