2014. július 28., hétfő

Ékszertárolás PAncsi módraAz utóbbi időben nagyon megszaporodott az ékszereim száma. Rendszeresen rendelek katalógusokból, illetve külföldről is nyakláncokat, fülbevalókat és bizony egy idő után már nem tudtam rendszerezetten, átláthatóan tárolni őket, reggelente egyre több időt igényelt a keresett ékszer megtalálása. Ezért szükséges volt beszerezni néhány új tárolót, ebben a bejegyzésben ezeket mutatom meg Nektek, kiegészítve néhány kívánságlistás termékkel.


Fülbevalótartók
Sokáig ezt a saját készítésű ékszertartót használtam a fülbevalóim tárolására (meg is kaptam a beszólást egy „kedves” olvasótól érte). Az eredetileg acélszürke sajtreszelőt lefestettük először egy alapszínre, majd pedig kissé feldobtuk néhány színes folttal. Szerettem, a lyukacsos 2 oldalra pakolásztam be a fülbevalókat, de sajnos nagyon gyorsan kinőttem.
A következő fülbevalók tárolására alkalmas cukiságot az Avontól rendeltem (sajnos már nem látom a katalógusban), egy cica formájú ékszertartóról van szó. Bár nagyon aranyos, jópofa darab, de túl sok fülbevaló tárolására szintén nem alkalmas. Ettől függetlenül persze a formája miatt állandó helye van az ékszertárolóim között :)
Megelégelve a szűkös kapacitást, E-bayről rendeltem egy nagyobb fülbevalótartót, amelyen már 24 pár fülbevaló elfér. Ez az egyszerű kis fekete szerkezet egy négyszintes kis állvány, szintenként 12 lyukkal. A szintek közötti távolság viszonylag kicsi, így a hosszabb fülbevalók két szintet és ezzel kétszer annyi helyet is elfoglalnak, de még így is igen nagy a befogadóképessége, jó móka volt a fülbevalóimmal telepakolni (és gyönyörködni bennük közben).
Sajnos a bedugós, apró fülbevalóim tárolása egyelőre nem megoldott, mivel a régi Avonos kis ékszertartómban már egyáltalán nem férnek el – mondhatni a káosz uralkodik a kicsiny dobozkában (bár ez most a képen nem látszik, mert a kis fülbevalók felét kivettem). Azonban az ő számuk is folyamatosan gyarapodik, így rendelnem kell egy nagyobb ékszertartót, amiben ezeket az apróságokat átlátható módon tárolni tudom, valami ilyesmire gondoltam:
Nyaklánc-rendszerező
Nyakláncoknak illetve egy-két nagyobb méretű fülbevalónak rendeltem ezt az ékszertartót (sőt, hogy pontos legyek, egyből négyet, mert a kollégáknak is megtetszett :) 
Egy kétoldalt nyitott ruhaakasztóra lógattam fel, a ruháim között a gardróbszekrényben tárolom (jópofa lenne elöl hagyni, de a lelógó nyakláncokra nagyon veszélyesek a játékos macskák, így nálunk az nem választható opció).
Elöl 26 db átlátszó kis rekeszbe tudom betenni a nyakláncokat, fülbevalókat, hátul pedig a hosszabb vagy merevebb statement láncokat tudom felakasztani, amelyeket nem olyan jó összehajtogatva tárolni.

Korábban már mutattam ugyan, de a felsorolásból nem hiányozhat a két általam dekorált ékszertartó alkalmatosság sem:Mivel viszonylag zárt dobozkák, ezekben a ma már ritkán használt ékszereimet gyűjtöm, emiatt ritkán nyitogatom őket, jobbára dekorációs szerepük van, ettől függetlenül nem szeretnék megválni tőlük.
A karkötőimet egyelőre egy lefestett agyagedénykében tárolom - mivel nincsenek túl sokan, egyelőre ez is marad a helyük. Ha esetleg drasztikusan megszaporodnak, készítek ebből egy állvány-féleséget 3 emelettel.Ti hogyan tároljátok az ékszereiteket? A praktikus ötletekre mindig vevő vagyok! :)

4 megjegyzés:

 1. Mennyi szépséges ékszer *.*

  VálaszTörlés
 2. Az ebay-es fülitartóhoz hasonlót vettem anyukámnak a szülinapjára, csak az fehér van rajta nyaklánc, gyűrű, karkötő tartó is. :)

  VálaszTörlés
 3. Kis dobozban, ömlesztve, nem én vagyok a követendő példa :) Persze nem vagyok nagyon ékszeres lány, mert a bizsu kiüt.

  VálaszTörlés
 4. A cicuska!!! :) A reszelős tárolód már akkor megmozgatta a fantáziámat,amikor először láttam. Ilyen ruha formájú rendszerezőm nekem is van, csak sokszor lusta vagyok visszapakolni amit kivettem... a sűrűn használt dolgok egy kis kerámia tálban vannak szem előtt, a jeggyűrűinket pedig a mai napig a gyűrűpárnára rakjuk vissza :) A hosszabb nyakláncoknak bögreállványt neveztem ki tartó gyanánt :)

  VálaszTörlés