2014. június 23., hétfő

Nyári márványos manikűrEz a márványos manikűr több szempontból is különleges. Egyrészt egy újabb márványos technika, aminek eredményét most mutatom Nektek először, másrészt pedig egy új, számomra nagyon kedves ismeretség gyümölcse :)
Korábban már többször szerepelt nálam márványos manikűr. Egy, a Pinteresten talált ötlet alapján tavaly számos dry marble manikűrt alkottam. Ezúttal egy másik, szerintem sokkal egyszerűbb technikát alkalmaztam. 

A történet úgy kezdődött, hogy a Krémmánián közösen megcsodáltuk egymás műveit egy másik felhasználóval (nem tudom, hogy kiírhatom-e ide a nicknevét, így nem teszem), majd a géllakkozás kapcsán megkeresett e-mailben is, majd hosszas levelezésbe kezdtünk a manikűrözési, körömdíszítési tapasztalatainkkal kapcsolatban. Nála láttam meg e technika eredményét, majd miután elküldte a linket a magyarázó videókhoz, hamar rájöttem, hogy ez igazán nekem való! :)
A manikűrös hölgy, aki feltette a magyarázó videókat, no water marble technikának hívja és mint említettem, sokkal egyszerűbb és könnyebben-gyorsabban kivitelezhető, mint az általam alkalmazott korábbi technika.
Röviden és tömören: egy sűrű vastag alaplakkozásra, még száradás előtt néhány színt csepegtet (a körömlakkok állaga legyen híg, a mennyisége pedig viszonylag sok), majd egy vékony ecsettel kacskaringós indákat húz a folyékony lakkba, így hozva létre a márványos hatást. A köröm tiszta marad, nem kell különösebben előkészülni, az eredmény pedig magáért beszél. Első alkalommal inkább csak két körmömre készítettem el a mintát, mert tartottam tőle, hogy túl sok lenne, ha minden körmömre alkalmaznám, utólag már nem vagyok ebben olyan biztos :)

Na milyen hátterem van? ;)


Az eredeti videó:


A használt lakkok:
Essence Studio Nails Pro White Effect körömfehérítő (alapozólakként)
Jollie France körömlakk Nr 70
Lovely Color Power körömlakk Nr 6
Avon Color Trend körömlakk Bikini
Rose Nail körömlakk Nr 134
Essence Better Than Gel Nails High Gloss gyorsszárító fedőlakk


Szeretitek a márványos manikűröket?

3 megjegyzés:

  1. Ezzel a technikával is megpróbálkozom, mert a nálad látott korábbi technika nem jött össze. Nekem mindig egy semmitmondó paca lesz az egész ami egyáltalán nem néz ki jól:(
    A tiéd megint nagyon szép lett, jobban tetszik mint a videóban szereplő.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett. Közben rájöttem, hogy én már ezt a technikát használtam is, csak nem tudtam, hogy ennek neve is van. :) Tényleg nagyon egyszerű és mutatós. :)

    VálaszTörlés