2014. május 29., csütörtök

Szuper bőrápolók a DM-bőlÚgy érzem, lassan egy DM reklámnak is beillene a fürdőszobám :) Az utóbbi időben szép lassan lecseréltem kíméletesebb, tisztább összetevőkre az általam használt termékeket és közülük több is a DM kínálatából került ki. Sajnos azt tapasztaltam, hogy nem elég, ha sensitive feliratú terméket emelünk le a polcokról, mert ez nem mindig garancia, érdemes tüzetesebben átnézni a termékek összetevőit. Mivel mostanában a bőrápolás kezd vesszőparipám lenni, lelkesen keresgéltem a kímélő, de hatékony bőrápolók között. Néha volt egy-egy mellényúlás is, ami mind a fenti állítást bizonyította, no de jó pap is holtáig tanul …

Esetleg felmerülhet bennetek a kérdés, hogy de miért is keresek érzékeny bőrre készült termékeket, holott eddig szó sem volt arról, hogy érzékeny lenne a bőröm. Nos, tudomásom szerint még mindig nem az. Viszont eléggé száraz volt régebben, általában a legnehezebb testápolókat kellett választanom, és azokat is mindennap használni ahhoz, hogy ne legyen pikkelyesen száraz a bőr például a lábszáramon. Ahogy olvasgattam, szembesültem azzal, hogy bizonyos irritáló vagy szárító összetevők (parfüm, mesterséges illatanyag, denaturált alkohol) mellőzésével a száraz bőr szépen rendbe hozható. 

No de lássuk, milyen termékeket használok mostanában, ami segített a bőröm rendbetételében:
Balea Med pH 5,5 szappan
Az első lépés volt, hogy lecseréltem a szappanom és már ez nagyon sokat számított. Évek óta ragaszkodom a szappanos tisztálkodáshoz, egy fura berögződésnek köszönhetően úgy érzem, hogy akkor leszek igazán tiszta, ha szappant (is) használok. A szappanok általában szárítják a bőrt, ezt viszont bőrbarát pH-ra állították be, így kíméletesen tisztít (nem is habzik annyira). Illatanyagot ugyan tartalmaz (pedig igazán kihagyhatták volna belőle), de mivel felváltva használom a tusfürdővel, így nem szárít (és ki tudja, előbb-utóbb talán le is szokok a szappanok használatáról).

Babylove Ultra Sensitive tusfürdő
Sajnos csalódottan vettem tudomásul, hogy a Balea Med olajos tusfürdőbe is tettek illatanyagot (no ezért írtam, hogy nem elég, ha bízunk a termékcsalád nevében, vagy a feliratoknak, az összetevőket érdemes mindig átböngésznünk), ezért kerestem helyette egy igazán kíméletes tusfürdőt a fenti szappanom mellé. Ebből már kihagyták azokat az összetevőket, ami az érzékeny bőrt irritálhatja így az én bőröm száríthatja. Talán sokaknak hiányozhat az illat, számomra egy cseppet sem, így ez nálam inkább előny, mint hátrány, mert így legalább nem szárít a tisztálkodó szerem. 
Balea Med Ultra Sensitive arctisztító tej
Micellás víz ide vagy oda, nekem kell előtte egy kis tej is, így komfortosabb a bőrömnek az arctisztítás. Szép, tiszta összetevők, az ásványi olaj az én bőrömnek barátja, így ez sem probléma, és a szemem sem csípi. Enyhe olajos réteget hagy maga után, de ez egyrészt a száraz bőrnek inkább jót tesz, mint rosszat, másrészt pedig a micellás víz úgyis eltávolítja. A vízálló tussal, spirállal ugyan nem birkózik meg, de ezt nem rovom fel neki, arra inkább olajat használok.

Balea Med Ultra Sensitive Intenzív krém
Ennek megvásárlására inkább a kíváncsiság ösztönzött, mint a szükség :) A Krémmánián szörfözgetve figyeltem fel erre is, és bár a PC Skin Recovery kréme a legjobb éjszakai ápoló számomra, azért csak hazajött velem. A nevéből is adódik, hogy ez bizony inkább a szárazabb bőrűek számára ideális, az én bőrömön eléggé fénylett (bár ez este nem annyira zavarja az embert). Túl sok antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőt ugyan nem kell benne keresni, de egy tiszta összetevőjű, kellemes hidratáló krémnek ez is tökéletes. Sokan a Bioderma Sensibio termékek olcsóbb alternatívájaként említik ezt a krémet, ha tehát egy olcsóbb, de mégis jó összetételű krémet keresünk, érdemes kipróbálni. Én az enyém már el is használtam!

Balea Med Ultra Sensitive Q10
Kémiai és fizikai fényvédős nappali krém, 15-ös fényvédő erővel. Ez ugyan nyárra cseppet sem elég, de télen illetve napsütésmentes tavaszi napokra (amikor spórolni akartam a PC fényvédővel és nem volt szükségem annak mattító hatására) azért jól használható (legalábbis önmagában, extra fényvédő nélkül). Érzékeny bőrre ez is ideális, de a nehéz összetétele és a komedogén összetevők miatt inkább csak a száraz bőr számára lehet jó hosszabb távon. 

Ebben a termékcsaládban kapható még egy éjszakai krém is, azt még nem próbáltam, de ha elfogy egy-két használt krémem, szeretném tesztelni mindenképp!
Babylove Ultra Sensitive babaolaj
A testápolás tekintetében inkább babaápoló termékeket választottam. Én magam is meglepődtem, hogy ezek a kíméletes termékek milyen hatékonyan ápolják a bőröm!
Régebben is használtam babaolajat a száraz bőröm ápolására, így amikor olvasgattam erről a termékről, nem volt kérdés, hogy újra felveszem a rutinomba. Fürdés után, még a nedves bőrbe dolgozom bele és ezután törölközöm. Nem hagy maga után olajos érzést, viszont nagyon jól ápolja a bőrt. 

Babylove Ultra Sensitive Körperlotion (testápoló)
A babaolaj után, vagy önmagában szoktam a bőrömre felvinni. A korábban használt testvajak után már-már szokatlanul híg krém eleinte fura volt számomra, azonban rá kellett jönnöm, hogy a híg állag csupán álca! A babaolaj nélkül is szuperül hidratál, miközben a bőrbe dolgozom, megmutatja az igazi arcát, hogy nem is olyan híg, vizes krémről van szó. Szuper ápoló krém, úgy érzem, később sem lesz már szüksége a bőrömnek ennél zsírosabb, tartalmasabb krémre.

Babylove Ultra Sensitive ápoló krém arcra és testre
Mivel a többi termék bevált, ez sem maradhatott ki a termékcsaládból. Elsősorban felsőtestre, nyakra használom, de kentem már arcra is, és ott is bevált. Sűrűbb ápoló krém, mint a testápoló, hatékonyságban sem marad el tőle. Legszívesebben a nyakamra, dekoltázsomra kenem, bársonyos, puha bőrt hagy maga után.


A fenti termékek nagyon jól szerepeltek nálam, a hozzám hasonló bőrtípussal rendelkezők számára bátran ajánlom őket. Ezekben a bőrápolókban az összetevőik mellett az áruk is nagyon tetszik, hiszen saját márkás termékek lévén igen kedvező áron kaphatóak. 


Ti próbáltátok már valamelyiket a fentiek közül?

10 megjegyzés:

 1. .amikor utoljara Magyarorszagon voltam, en is atneztem a DM-ben a termekeket, a Babylove Ultra Sensitive tusfurdojet vettem meg a szuleimnek tusolni. Amugy kar hogy ilyen sok mindenbe parfumot raknak, meg a babycuccokba is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos én sem értem, hogy a babatermékekbe miért teszik bele (bár azt sem értem, hogy a Balea Med testápoló termékekbe miért kell...)
   Úgy vettem észre, hogy csak az Ultra Sensitive termékekből spróolják ki (mind DM, mind Rossmann szinten), érdemes azok közül válogatni

   Törlés
 2. Már érett a Balea Med Ultra Sensitive krém beszerzése, ezzel a poszttal meggyőztél! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Arra számíts, hogy a nevéhez hűen viszonylag nehéz krém, nekem fénylett a bőrömön, de éjszakára vagy otthon ez cseppet sem zavaró. Remélem Neked is beválik! :)

   Törlés
 3. Na, ezt jó tudni, majd javasolom Anyukámnak is az illatanyag-mentességet, mert neki is pikkelyes szokott lenni a lábszára :-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne csak az illatanyagmentességet, hanem a Denat. alkoholt is érdemes száműzni, mert az s szárító és irritáló összetevő!
   Sajnos nagyon meg kell nézni, hogy mibe nem teszik bele, ahogy Edit is írja fent, még a babatermékekbe is beleteszik őket. Ezért a babatermékek közül is az Ultra Sensitive termékek a legjobbak, azokba egyik "gonosz" összetevőt sem teszik bele általában

   Törlés
  2. Igenis, gonosz denat. alkohol! Köszönöm a tippet. :-)

   Törlés
  3. Nagyon szívesen, remélem beválik anyukádnak is! :)

   Törlés
 4. Nekem az arclemosó tej a nagyon nagy telitalálat, kombinált a bőröm, de az orcáim kifejezetten szárazak, és ez az arclemosó a rövid lemosás alatt is hidratálja...le nem cserélném :) meg a Balea med sima nappali arckrémét használom, az könnyebb, mint az Intensivcreme, és az is nagyon bevált.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy Neked is beváltak! :)
   Nos nappalra valóban jobb egy könnyebb krém, mint az Intensivcreme, viszont a tűző napsütésben már nem elég a nappali krém fényvédő erejére hagyatkozni, ha féltjük a bőrünket a nap káros hatásaitól

   Törlés