2014. április 16., szerda

Top10 Alapvető sminktermékÚgy döntöttem, hogy kis késéssel ugyan, de beszállok Fairyland088 Top 10 kihívásába, mert igazán érdekesnek  ígérkeznek a témák. A sorozat első témája az alapvető sminktermékek: azokat a termékeket sorolom ide, amelyek a leggyakrabban kerülnek a kezem ügyébe, mivel egy hétköznapi sminkhez is szükségesek. Ez tehát az én személyes preferencia listám, de bízom benne, hogy ötletet meríthettek belőle Ti is!
A sorrend egyáltalán nem fontossági sorrend, ezért nem is számoznám meg őket.
BB krém / Színezett hidratáló
Hétköznapokon én egyáltalán nem szeretek alapozót használni. Szerencsére nincs nagy fedésre szükségem, ezért nem is szeretem a bőröm nehezebb termékekkel terhelni. Egy kis szín-egységesítés, két rétegben egy kis korrekció és a bőröm szebb, de mégis én vagyok :)
Az én kedvencem a Catrice BB kréme: szépek az összetevői, 30-as fényvédőfaktor van benne, kedvezményes árú, könnyen elérhető drogériás termék. 
Korrektor
Szerencsére nem túl sűrűn, de azért néha nálam is előkerül a korrektor. Az ember lánya törekszik a tökéletességre, így ha előfordul egy-egy bőrhiba, vagy épp nem sikerült eleget aludni az éjjel, jól jön még egy kis optikai tuning. 
Az én kedvencem ebben a kategóriában az Essence Stay All Day korrektora a szemem alá, valamint a Catrice Camouflage korrektora az arcom egyéb bőrhibáira. 
Púder
Őszinte leszek, ez nálam nem mindig kerül elő. Amióta az új C vitaminos szérumot használom, már sokkal kevésbé fénylik az arcom a BB krémem felkenése után, így nincs is rá annyira szükségem. Viszont a smink fixálására a fénylés visszafogására mindig jól jön egy kis púder.
Az én kedvencem púderek közül a kedvenc drogériás sminkmárkám, a Catrice All Matt Plus mattító púdere.
Pirosító
Ha már szépen egységesítettük a bőrünket, egy pirosító mindig kell! Ma már el sem tudom képzelni a sminkem egy kis pirosító nélkül, ha csak spirál és BB krém kerül az arcomra, pirosítót akkor is mindig teszek fel. 
Az én kedvenc pirosítóim szintén Catrice termékek, a márka Definig Blus pirosítói szuperek! Pigmentáltak, de mégis szépen és könnyen ledolgozhatóak. 
Szemhéjalapozó
A bloggerkedés során fedeztem fel ezt a csodálatos terméket! Korábban sokat szenvedtem azzal, hogy a nap közepére már begyűrődött a szemráncba a szemsminkem, de amióta szemhéjalapozót használok, azóta ilyen problémám egyáltalán nincs, így számomra ez a termék külön kategóriát érdemel ebben a felsorolásban. 
Kedvencként itt is kétféle terméket említenék: az Essence szemhéjalapozója ha nem is tökéletes, szerintem igen jó választás, viszont érdemes megemlíteni a Maybelline Color Tattookat, mert ők is megállják a helyüket szemhéjalapként. 
Szemhéjpúder paletta
Van ugyan néhány mono szemhéjpúderem, de már jóideje úgy látom, hogy jobban megéri egy 10-12 színű paletta, amelyben matt és fényes színek egyaránt megtalálhatóak. Számomra a fényes színek jelentik a smink alapját, azonban a matt színekre is szükségem van az élek eldolgozásához, valamint a szemöldök színének megerősítéséhez. 
Itt nem tudtam 3 alá csökkenteni a kedvenceim számát: a Naked hasonmás MakeUp Academy paletták, az Undressed és az Undress Me Too mellé feljött kedvencként a Sleek Oh-So-Special paletta is. Mindegyik hétköznapi, natúr színeket tartalmaz, fényeseket és mattakat egyaránt.
Szemceruza
A szem kiemelése számomra nagyon fontos. Nincs nálam smink egy vékony ceruzavonal nélkül a szempillák tövében. Régebben szinte csak barnát, ritkán lilát használtam, mostanában kezdek rákapni a kék, kékeszöld és türkiz színekre az alsó szempilláim tövében. 
Kedvenceim az Avon gél állagú szemceruzái valamint a Catrice Long Lasting szemceruzái. 
Filces tus
Szinte csupasznak érzem a szemem a vékony tusvonal nélkül. Farkincát viszonylag ritkán rajzolok, mert zavarja a szemem és csak gyorsan lekönnyezném, de a szempillák sűrítésére szorosan a szempillák tövébe jöhet egy vékony vonalka. 
Az én abszolút kedvencem az Artdeco filces tusa, de ebből sajnos most kifogytam, így az Essence Stays No Matter What tusát használom, amit szintén nagyon szeretek. 
Szempillaspirál
A number one, a legelső sminktermékem a szempillaspirál. Ha bármit a fentiek közül nélkülöznék is, de enélkül nálam már sok-sok éve nincs smink számomra. Szerencsére a saját pilláim is egész szépek, de egy kis tuning soha nem árt!
Az én kedvenc szempillaspiráljaim az Avon SuperShock és a Lovely Pump Up szempillaspirálja. 
Szájfény
Bár az utóbbi időben kezdek "nyitni" a rúzsok felé, még mindig inkább szájfényes csajnak tartom magam. Szeretem, ha könnyed színnel és szép fénnyel borítottak az ajkaim. Akár önmagukban, akár szájceruzával megrajzolt ajkakon, akár rúzs tetején is jól mutatnak.
Ahogy a képen is látszik, az én kedvenceim az Avon szájfényei: a Glazewear család és ezek variációiból szereztem be a legtöbb színt.


Noha nem az arcunkra kenjük, számomra mégis az alapvető sminktermékek közé tartoznak a körömlakkok. Ebben a felsorolásban csupán azért nem kaptak helyet, mert a sorozat következő részében ők kerülnek terítékre.


Nálatok mely termékek kerülnének a legfontosabb tíz sminktermék közé?

2 megjegyzés:

  1. Én is csatlakoztam ehhez a kihíváshoz, de én csak a második körtől tudtam vállalni. Nekem is tetszenek a témák, van kettő amivel egyenlőre gondba vagyok de mire odaérünk majd kitalálok valamit:))
    Az én 10 termék: bronzosító,bb krém, Camouflage korrektor, szempillaspirál,szemöldökformázó készlet, szájfény, valamilyen barna szemhéjszín..... nem is tudok tíz dolgot felsorolni :)

    VálaszTörlés
  2. A Catrice korrektor nekem is nagy kedvenc. :)

    VálaszTörlés