2014. április 26., szombat

Top 10 körömlakkA Top 10 kihívás első részében az alapvető sminktermékekről volt szó, ha nem olvastátok a bejegyzésem, akkor itt megtaláljátok. Kissé megkéstem a második résszel, melyben ezúttal a körömlakkokról lesz szó – sajnos a húsvéti sürgés-forgás-utazgatás közben nem volt rá időm. Ráadásul számomra ez az egyik legnehezebb rész: kiválasztani 10 kedvencet a számtalan körömlakkom közül. Ezért úgy döntöttem, hogy funkciók illetve színek köré építem fel a kiválasztást, bízva abban, hogy így sikerül meglelnem, számomra melyik a legfontosabb 10 körömlakk. 
GéllakkKezdeném egyből egy kakukktojással. Nem igazán körömlakk, de a körömlakkozásaimban fontos szerepe van. A saját körmeimen abszolút nem tartós semmilyen körömlakk (legyen OPI, Orly vagy más, másoknak bevált és tartós lakk), sajnos olyan zsírosak a saját körmeim, hogy nem tapad meg rajta rendesen a körömlakk. 
Ezért amikor teljesen lenövesztettem a műkörmöm, megoldást kellett találnom erre a problémára. Kb 1,5 éve döntöttem el, hogy bátor leszek és belevágok az otthoni géllakkozásba. Úgy látom, hogy nemcsak engem érdekel a téma, mert a részletes leírásom azóta is a blog legnézettebb bejegyzése. Még most is azt mondom, hogy csak azokat biztatom arra, hogy ebbe otthon belevágjon, aki látott már néhányszor ilyen műveletet (legalább műkörömépítést-töltést).
Az én életem hihetetlenül megkönnyíti a géllakk: azóta számomra nem létezik a lepattogzott körömlakk, ha akarom, egy hétig is ugyanazt a makulátlan manikűrt viselem. Persze ez viszonylag ritkán következik be, mert a jó alapokra nagyon szeretek szépeket lakkozni, így általában 2-3 napnál tovább nem viselem ugyanazt a manikűrt, viszont nagyon élvezem, hogy a körmeim szépek (szerintem), bár mostanában ismét inkább rövidek, de stabilak, nem töredeznek…
Az én abszolút kedvencem ebben a témában a Crystal Nails Clear (tehát átlátszó) CrystaLacja.


FedőlakkMivel a géllakk miatt az alapozólakknak számomra már nincs nagy jelentősége (persze használok minden alkalommal), a fedőlakknak viszont annál inkább! Nem is tudok egy kedvencet kiválasztani, az általam próbáltak közül két fedőlakkot emelnék ki. Az egyik az Essence Better Than Gel Nails High Gloss Top Sealer-e, amely szép fényt ad, gyorsan szárít (bár nem annyira, mint a másik) és kedvező az ára. A másik kedvenc pedig a Seche Vite Dry Fast fedőlakkja. Sok jót lehet erről is olvasni, amire én magam sem tudok rácáfolni. Mintha egy szép fényes páncélt kennék a körmömre, amely hihetetlenül gyorsan megszárítja az alá kent rétegeket. Ez a lakk drágább, mint az Essence, viszont szerintem valóban jobb is. 
Sajnos mindkettő idővel hajlamos a besűrűsödésre, de ha gyakran lakkozunk, akkor inkább csak az üveg aljánál merül fel ez a probléma, amit egy kis körömlakkhígítóval lehet orvosolni. Halvány rózsaszín lakk francia manikűrhözEgy visszafogott francia manikűr időnként még azok körmeire is felkerül, akik általában az élénkebb, színesebb manikűröket kedvelik, hisz előfordul olyan esemény mindenki életében, amihez inkább ilyesmi illik. 
Bár imádom a rózsaszín körömlakkokat, számomra a francia manikűr alapjaként csak az Orly French Manicure Bare Rose lakkja jöhet szóba. Áttetsző rózsaszín, olyan "my nails but better" árnyalat. Imádom, ahogy élénkíti a saját körmöm rózsaszínjét úgy, hogy nem tűnik fel, hogy körömlakk teszi ezt. A hatalmas üvegcsét már évek óta használom, de biztos vagyok benne, hogy ha elfogy, újravásárolom (remélem kapható még). Halvány rózsaszín (nude) körömlakkMaradnék még egy kicsit a rózsaszín színvilágnál, ezúttal azonban egy olyan lakkot választottam, amelynek már több fedése van, mint az előzőnek, viszont még a halvány-természetes, nude lakkok közé sorolnám. Ha nem francia, de mégis visszafogott körmöket szeretnék (pl egy fontosabb üzleti útra, megbeszélésre), akkor kerül elő nálam az Avon SpeedDry+ Modern Mauve lakkja.
Kissé irizáló, de nagyon szép rózsaszín lakk, némi lila beütéssel. Akár önmagában, akár körömnyomda alá is jó kis alapszín, ebben a manikűrben láthattátok. 


Piros körömlakkAhogy a kis fekete ruha, úgy egy szép piros lakk sem hiányozhat egy nő pipereasztaláról, PAncsiéról pedig főleg nem :) Azon pedig senki sem lepődik meg, hogy ebből a színből is van számos példány a körömlakkos fiókomban. 
A rózsaszín után ez a második kedvenc, körmeimen viselt színem. Az abszolút favorit egy egyszerű krémes piros szín. A Crystal Nails Protein Bomb 001-es számú körömlakkja számomra az igazi piros szín, főleg télen szeretem viselni. 
Persze nem elég csak egy finish és egy árnyalat: piros színből legyen még egy sötétebb, csillámosabb verzió is! Nálam az Avon Nailwear Pro+ Ruby Slipper lakkja az igazi ünnepi piros lakk, amelyet számos variációban viseltem tavaly karácsony környékén. 


Korall körömlakkA korall szín az egyik kedvenc tavaszi színem: ruhában, ékszerben, no és körömlakkban is imádom viselni! Visszafogottabb, mint egy piros, de élénkebb a rózsaszínnél. 
Bár több korall színű körömlakkom van, de a Catrice Meet Me At Coral Island az, amelyik a legszebben terül, nem csíkoz és igazán szép korall színe van. 


Arany körömlakkBár a színeim szerint inkább a hideg színvilág illik hozzám, az arany színt mégis közelebb érzem magamhoz, mint az ezüstöt. Arany színű körömlakk vagy arany pelyhes fedőlakk – egyre megy, számtalan színnel szeretem őket párosítani.
A kedvenc arany körömlakkom, melyet lakkozásra valamint körömnyomdázásra is lehet használni az Essence Twilight Breaking Dawn 03 A piece of forever trendkiadásának egy darabja. Sajnos mivel már nem kapható, próbálok a lehető legtakarékosabban bánni vele.
A másik lakk, amit ide sorolnék, az az OPI hasonmás, saját készítésű arany pelyhes fedőlakkja. Ezzel szerencsére nem kell annyira spórolnom, mert megvan a „recept”, ha elfogy újra tudom készíteni :)


Csillámos fedőlakkMostanában viszonylag ritkán nyúlok a csillámos-glitteres fedőlakkjaimhoz. Régen nagyon sokat használtam őket, képes voltam akár minden körmömre felkenni egy-egy színes csodát. Ma már a visszafogottabb körömdíszítés híve vagyok: több matricát, körömnyomdát használok. 
Épp ezért nem meglepő, hogy a kedvenc csillámos fedőlakkom is egy igazán visszafogott lakk lett, mégpedig a China Glaze Fairy Dust nevű szépsége. Már a nevét is imádom, ráadásul tökéletesen illik erre a lakkra, mert a körmömön nem túl feltűnő jelenség, inkább csak akkor látni, hogy mintha nagyon apró csillámok lenének a lakkon, ha alaposan megfigyeljük. Egyébként téli alkotások illetve francia manikűr fölé használom a legtöbbször (a fenti szivacsos francia manikűrre is ez van). 


Pelyhes körömlakkSajnos ez már nem kapható, noha egy igazán különleges körömlakkról van szó. Az Essence pelyheskéje (Special Effect Topper Night in Vegas) nagyszerűen mutat szinte minden színen, teljesen megváltoztatva, megszépítve azokat. 
Ha a speciális fedőlakkjaimról le is kellene mondanom, őt nem adnám semmi pénzért! :)


Körömlakk körömnyomdáhozBár profinak egyáltalán nem nevezném magam, de az egyik kedvenc körömdíszítési technikám a körömnyomda. Sajnos Konad lakkom még nincs, a próbáltak közül eddig nekem nagyon beváltak az Essence Nail Art Stampy Polish körömlakkjai, amelyek kifejezetten körömnyomdázáshoz készültek. Sajnos csak fekete és fehér színben kaphatóak, így a színes alkotásokhoz még keresgélem az ideális lakkokat, de az egyszerű, fekete vagy fehér mintákhoz ezek tökéletesek!Nektek melyek a kedvenc körömlakkjaitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése