2014. április 28., hétfő

Manikűr száraz ecsetes technikávalA száraz ecsetes festési módot sokat használtam korábban gipszkeretek díszítésénél. A körmeimre azonban még nem jutott eszembe alkalmazni. Múlt héten Bella mutatott egy ilyen technikával készült manikűrt, kedvet kaptam hozzá, tegnap el is készítettem a saját verziómat. 
A technika szerintem nagyon egyszerű: az alapréteg felvitele után veszünk néhány tetszőleges színt, majd foltokban felvisszük a körmünkre a színeket úgy, hogy alaposan lehúzogatjuk a festéket az ecsetről, hogy ne legyen rajta túl sok festék. Ha alaposan lehúzzuk az ecsetről a festéket, akkor még a szálak nyomai is látszanak. Szerintem ennél a technikánál a színek közé mindenképpen kell egy sötétebb szín, mert anélkül elég halovány  az eredmény. Viszont épp a sötét színnél kell nagyon figyelni, hogy a lehető legkevesebb festékkel dolgozzunk, különben csak elfedi a korábban felvitt színeket. 
Két kezes kép:

A használt lakkok: Essence Protecting Base Coat
Lovely Classic Nail Polish Nr 25
Avon Nailwear Pro+ Lemon Sugar
Avon Nailwear Pro+ Sahara Sunrise
Lovely Color Mania (sajnos a számát nem tudom)
S-he körömlakk Nr 332
Seche Vite Dry Fast Top Coat


Az eredmény ugyan kissé kaotikus, de szerintem jópofa. Ha nem is hordom majd minden nap, mindenképp kipróbálom más színösszeállításban.


Kipróbáljátok ezt a technikát?

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a technika, és a színválasztás is szuper lett :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon tetszik :)ilyet próbáltam már én is,kisebb-nagyobb sikerrel. :)

    VálaszTörlés