2014. március 4., kedd

100 kérdés TAG: 41 – 50Hoztam az újabb kérdéseket és válaszokat a 100 kérdés TAG-hez!41. Van párod? Ha igen, meséld el hogy jöttetek össze!
Igen, van :-)
Nem szeretnék túl sok részletet itt megosztani, de annyit elmesélnék, hogy már régóta ismertük egymást, ő ugyanis egy korábbi szerelmem jó barátja. Anno, amikor bemutattak minket egymásnak, egyáltalán nem tetszett egyikünknek sem a másik (neki hosszú haja volt, nekem pedig rövid…), ráadásul én kapcsolatban éltem. Aztán egy ideig nem találkoztunk, vége lett az akkori kapcsolatomnak és lassan mindketten változtunk. Mikor újra találkoztunk ő az öcsémmel dolgozott együtt, más lett, mint amire emlékeztem. Szép lassan elkezdtünk ismerkedni és ahogy sokat beszélgettünk, rájöttem, hogy egy nagyon jó fej, humoros srác, egyáltalán nem olyan, mint amilyennek régebben gondoltam. Megtetszettünk egymásnak és már több, mint 4 éve együtt vagyunk. Az én exem neki még mindig nagyon jó barátja és az exem feleségével is igen jó kapcsolat alakult ki, továbbléptünk a régi kapcsolaton és úgy érzem, hogy egy nagyon jó barátság alakult ki négyünk között (viszonylag sok időt töltünk együtt és imádom a gyermekeiket is).

42. Mi volt életed legromantikusabb pillanata?
Hű, nem is tudom. Régebben előfordult, hogy egy randi után otthon rózsa várt a szobámban, ugyanis a pasi anyunak adta oda, hogy legyen meglepi, amikor hazaérek. 
Az Emberemben nagyon szeretem, hogy úgy képes szerelmet vallani, olyan félvállról elejtett félmondatokkal, hogy hihetetlen :-)
Példát nem mondanék, de higgyétek el, ezeket a pillanatokat igazán romantikusnak élem meg, még ha nem is jár melléjük egy csokor virág (amit a macsekok úgyis megrágnak) vagy hasonló.

43. Szereted a sportot?
Igen, bár nem mondanám, hogy sportolok, inkább csak mozgok időnként (mostanában gyakran). Általánosságban inkább művelni szeretem a sportokat, futni és biciklizni szeretek leginkább. Gyerekkoromban egy darabig lovagoltam, azóta is imádom a lovakat. Illetve egy nyarat végigrepkedtem, amikor vitorlázórepülni tanultam.
Nézni ritkán nézek sportot, az egyetlen amit szívesen megnézek tv-ben az a Forma 1 – már alig várom, hogy elinduljon a szezon jövő héten :-D

44. Írj 20 nem általános dolgot magadról!
Hajjaj, a 20 nagyon sok, ennyi lehet nem jön össze, de azért megpróbálom:
 • Agykontroll tanfolyamot végeztem, amit azóta is gyakran használok
 • Irtózom a nyers paradicsomtól – ketchupként már megeszem, de a nyers paradicsom állagát és ízét egyszerűen nem tudom elviselni 
 • Szeretek kelt tésztákat készíteni – házi készítésű kenyeret, kiflit, zsemlét, aranygaluskát, kalácsot 
 • Nagyon ritkán hordok lapos sarkú cipőt – ha mégis felveszek egyet, az ismerőseim ledöbbennek, hogy milyen alacsony vagyok (165 cm) 
 • Szeretek olvasni, ha jó könyv kerül a kezembe, egyszerűen nem tudom letenni – régebben képes voltam akár hét közben is majdnem egy egész éjszakát végigolvasni, miközben másnap dolgozni kellett mennem
 • Nagyon könnyen sírok – gyakorlatilag minden, akár kicsit is érzelmes filmen, könyvön pityergek 
 • Gyerekkoromban nagy versmondó voltam: minden iskolai rendezvényen és helyi szavalóversenyen szerepeltem 
 • Nagyon szeretek repülni – repültem már a vitorlázórepülő és nagy utasszállító repülőgép mellett MI8-as, MI-17-es és Aluett helikopterekkel, AN-2-es, LI-2-es géppel is 
 • Nem iszom kávét, alkoholt és nem dohányzom (és most már büszkén mondom, hogy a szoláriumról is leszoktam) 
 • Nagyon szeretek tanulni, hiszek az élethosszig tartó tanulás fontosságában
 • Vettem már részt szülésen – a barátnőm engem kért meg, hogy menjek be vele, mert a férje nem bírja a vért. Nem volt elborzasztó esemény egyáltalán, sőt! 
 • Nagyon beszédes vagyok, de kell idő, hogy egy társaságban felbátorodjak – a csendes megfigyelőből egyszer csak egy bőbeszédű nőszemély leszek 
 • Nem igazán szeretem a vizet – a teát viszont annál inkább! A nyári melegben is szívesebben iszom forró teát 
 • Belgium volt e legtávolabbi hely, ahova eddig eljutottam – 2 hetet töltöttem ott munkaügyben 
 • Felsőfokú angol nyelvvizsgám van, jól beszélek angolul. A jelenlegi munkahelyemen viszont a német nyelvet kell használnom – mivel ez még nem megy olyan jól, sokszor beleverek a mondandómba egy-két angol szót. 
 • Kedvencem az étcsoki, a tejcsokit nem igazán eszem. 
 • Utálom az orrom, szerintem nagyon nagy. Régebben arról álmodoztam, hogy megműttetem, de mára már megbarátkoztam vele. 
 • Jobb szeretek sorozatokat nézni, mint filmeket
 • A kedvenc teám a feketeribizli ízű Teekanne – imádom a fanyarkás ízét. 
 • Imádom a halászlevet – ha főz nekem valaki, napokig ezt eszem, egyszerűen nem tudom megunni. 

45. Melyik országba jutnál el szívesen?
Írországba, az Egyesült Államokba, Angliába, Ausztráliába…
Ha folytatnám a felsorolást, kiderülne, hogy majdnem mindenhova :-)

46. Sorolj fel 10 jó tulajdonságod. +1et a neved kezdőbetűjével!
Hű, nem lesz ez olyan egyszerű, inkább csak felsorolok néhányat: szorgalmas, kitartó, precíz, kedves, jó hallgatóság, könnyen és gyorsan tanulok, 
+1: alapos

47. Sorolj fel 10 rossz tulajdonságod. +1et a neved kezdőbetűjével!
Ugyanúgy csak néhány: néha kissé irigy, önző, lobbanékony, önfejű, makacs, bizonyos dolgokban halogató
+1: akaratos

48. Mennyire jellemző rád a neved?
Mint megtudtam, az Annamária héber - görög - latin eredetű női név az Anna és a Mária nevek összetétele (na jó, ezt tudtam). A név jelentése: kegyelmezett.
Azt nem tudom, mennyire jellemző rám, de szeretem a nevem. Számomra mindig olyan szép, nőies névnek tűnt, büszkén szoktam mondani, hogy hívnak. Amit különösen szeretek benne, hogy viszonylag nemzetközi név, nem kell a külföldieknek sem találgatniuk, hogy ez most női- vagy férfinév. Imádtam, ahogy az egyik régi főnököm ejtette a nevem: á nélkül, az i-t alaposan elnyújtva – olyan igazi latinos névként ejtve :-)

49. Hisztizel ha meglátsz egy pókot a falon?
Nem, inkább szólok a macskáknak, hogy egyék meg :-)
A viccet félretéve nem menekülök visítva egy póktól, viszont nem szeretem őket, úgyhogy ha egy a közelembe téved, nem maradhat ott.

50. Szoktál “bolhából elefántot csinálni?”
Előfordult már. Nagyon könnyen fel tudom spannolni magam, aztán ha lenyugodtam, csak nevetek magamon, hogy min akadtam ki már megint. Szerencsére azért nem fordul elő tl gyakran, de néha nagyon szenvedélyes természet tudok lenni.

5 megjegyzés:

 1. Tök jó ezeket olvasni másokról szerintem :) Hogy lehet kávé nélkül élni?????? úúúú elképzelhetetlen, 15 éves korom óta függő vagyok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-)
   Könnyen, utálom az ízét, még a kávés sütit sem eszem meg :-)
   Nekem pedig az a furcsa, ha valaki nem ébred fel kávé nélkül :-)

   Törlés
 2. A beszédességgel én is így vagyok. Nagyon nehezen nyílok meg új emberek között, de ha eljön az a pont, annyit tudok beszélni, csak győzzék hallgatni. :D

  VálaszTörlés
 3. Én a kávét az ízéért iszom, mert amúgy nincs hatással rám. :-) Jó volt olvasni a válaszaidat, és várom a további tízes csoportokat :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is, simán képes lennék elaludni kávézás után is :D

   Törlés