2014. február 28., péntek

Pénteki ajánló: egy film és egy könyv


 
Elmaradoztak a pénteki filmajánlók, de ma hoztam egy-egy könyvet és filmet a thriller műfaj kedvelőinek, hogy ne mindig romantikus filmet ajánljak (főleg, hogy én magam sem csak azokat kedvelem). A thriller műfaj persze nem mindenkinek jön be: én szeretem, ha egy sztorin rághatom alaposan a körmöm és végig izgalomban tart, így gyakran olvasok-nézek ilyesmit is.
 
 
 

 
Pierre Lemaitre: Téboly

Kezdem a könyvvel, amit még Pipacs ajánlott korábban. A leírás alapján nagyon kíváncsivá tett, gyorsan megszereztem és egy hétvége alatt ki is olvastam! Valóban abbahagyhatatlan könyv, végig izgalomban tart. Ennél a könyvnél senki ne számítson vidám történetre, egy igazi pszichothriller.
"Sophie csinos, szép, fiatal és mindene megvan: szerető férj, remek állás, tágas lakás egy párizsi luxusbérházban. Ám egyre több nyugtalanító dolog történik vele: elhagyja a holmijait, melyek aztán a leglehetetlenebb helyekről kerülnek elő, mindent elfelejt és összezavar, úgy érzi, kezd megőrülni. A baljós események sűrűsödnek körülötte, az élete darabjaira hullik. Van-e valami köze az anyósa és a balesetben nyomorékká vált férje halálához? És ő követte el azokat a gyilkosságokat, amelyeknél minden ellene vall, de különös módon semmilyen emlékképe nincs róluk? Kétségbeesetten menekül városról városra a ránehezedő árnyak és a rendőrség elől, és egy új házasság révén akar új személyazonosságot szerezni magának. De valóban jó megoldást választott? Mit tud voltaképpen arról a férfiről, akivel összeköti az életét?
Az ördögi cselekményszövésű pszichothriller Hitchcock és Brian de Palma rémálomszerű filmjeit idézi. Letehetetlen."
 
 
 
 
 
Fogságban (Prisoners)
 
A filmben az egyik kedvenc színészem, Hugh Jackman játszik, de érdemes megemlíteni Jake Gyllenhaalt is :-)
Ez sem egy vidám történet, mimóza lelkű olvasóimnak nem is igazán ajánlanám. Késő este kezdtük el nézni, ám nem tudtam kikapcsolni, hogy majd holnap folytatom, végig izgultam éjszakába nyúlóan. Folyamatosan izgalomban tartott és bár nincs még gyermekem, engem is alaposan elgondolkodtatott a kérdés, hogy én vajon meddig mennék el, hogy megvédjem a gyermekeim?
 
„Milyen messze mennél el, hogy megvédd a családodat? Keller Dover minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest, de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie.
Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe. De vajon egy elszánt apa mire képes, hogy megvédje a számára legfontosabbat?” 
 
 
 
Ti milyen filmet, könyvet ajánlanátok hétvégére?

11 megjegyzés:

 1. A könyv nagyon jónak tűnik! :) Sokkal inkább szeretem az ilyen jellegű könyveket! :) Köszönöm az ajánlást! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy hasznosat írtam! Jó olvasást! :)

   Törlés
 2. fuuu a Prisoners filmet láttam moziban-azóta már tv-ben is kétszer,egyik kedvenc filmem lett!!!!
  általában nagyon kritikus vagyok amikor egy-egy filmről van szó,de moziban olyan hatással volt rám,hogy napokig a filmre gondoltam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én lemaradtam a moziról, itthon néztem meg, de nagyon tetszett :-)
   Másnap megnézte az Emberem, fél szemmel még akkor is lestem, közben pedig izgatottan lestem az Ő reakcióit.

   Törlés
 3. A könyvet e-bookon vagy kézzel fogható formában olvastad?Meg ha e-bookon akkor igényt tartanék rá ha szabad.:)

  VálaszTörlés
 4. A film felkeltette az érdeklődésemet. Hasonló témájú a Taken- Elrabolva is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szerintem ez a film százszor jobb annál :)

   Törlés
  2. Egyetértek, ez sokkal jobb, nézd meg!
   Nem volt rossz a Taken sem, de azt egyszer sem jutott eszembe még egyszer megnézni, ezt már kétszer láttam és még máskor is szívesen megnézném.

   Törlés
 5. Válaszok
  1. Én is örülök! :-D
   Jöhetnek máskor is ilyen ajánlók!

   Törlés