2014. február 8., szombat

Catrice BB krémMiután a januári kedvencekben is szerepelt már ez a BB krém, most már itt az ideje, hogy leírjam a részletes véleményem erről a termékről.
Decemberben vad BB/CC krém keresésbe kezdtem, minek következményeként számos kihasználatlan termék csücsül a szekrényemben. Pedig úgy éreztem, hogy igazán nincsenek nagy igényeim: egy jó összetételű, enyhén fedő krémet kerestem, ami valamennyire ápolja a bőröm és szépen illeszkedik a színéhez.


Mivel nincsenek nagy bőrhibáim (pattanás szerencsére nagyon ritkán, inkább néhány pigmentfolt, de szerencsére már ezek is halványodnak) ezért nem szeretnék a hétköznapokra egy erős fedésű terméket használni: nem is érzem jól magam egy ilyenben, ráadásul úgy érzem nincs is szükségem rá. Ezért fordultam a BB krémek felé: ezek elvileg ápoló hidratálók némi fedéssel. A BB krémek között is keresgéltem egy darabig: hosszas ódzkodás után kipróbáltam a koreai termékeket, de végül mégsem ezek lett az igaziak, a magyar termék sem lett számomra megfelelő, sem a saját márkás színezett hidratálók. A tavalyi év végén viszont elkezdtem érdeklődni a Catrice termékek iránt. Arra emlékeztem, hogy régebben sokan dicsérték a mattosító alapozójukat, ezért megnéztem, más bőrtípusokra mit kínál a cég, így fedeztem fel az ő BB krémjüket. Épp az én bőrtípusomra készült (normál/száraz), az összetevői is igen szimpatikusak. Átolvastam a Krémmániás véleményeket is, majd boldogon suhantam a Rossmann felé, hogy beszerezzem a sajátomat, a választásom a 30-as árnyalatra (Nude Beige) esett.


Amit ígér:
Bőr „couture” – a multifunkcionális BB alapozóval. Tökéletesen egyesíti a bőrápoló és az alapozó tulajdonságait egy termékben. A Catrice 6in1 BB alapozó megtestesíti a hibátlan arcbőrt. A hatás: egyensúly, mivel egyszerre hidratál és halványítja a bőr csillogását. Úgy tünteti el az apróbb bőrhibákat, akár egy korrektor. Védelmet nyújt az integrált UV-szűrőnek köszönhetően. Tökéletesen fed, és ápolja a bőrt a mandulaolajnak köszönhetően. Ideális száraz és érzékeny bőrre, de ugyanúgy a normál bőrtípusra is. A BB alapozó rendkívül összetett, 30-as fényvédőfaktorral rendelkezik, és abszolút kötelező darab, ha szereted a sima és üde arcszínt elérni pillanatok alatt.

Összetétel:

forrás: Krémmánia


Színválaszték:
Jelenleg még négy színben kapható (Light Beige, Rosy Beige, Nude Beige, Warm Beige), bár a legsötétebb szín épp kifutó termék. Sokak számára pozitívum, hogy egészen világos szín is kapható, így a hófehérkék is találnak maguknak megfelelő színt. Számomra decemberben a 30-as szín túl világos lett: a tubusban és a kézfejemre-karomra kenve is megfelelőnek tűnt a szín, de otthon felkenve már túl világosnak láttam a bőrömön, csak egy sötétebb púderrel lett elfogadható, nem túl sápadt-fehér a fejem. Így megvettem az eggyel sötétebb árnyalatot is (40-es Warm Beige), amiből keverek az eggyel világosabb színhez, így tudok megfelelő színt nyerni a jelenlegi bőrömhöz (ami a szolárium elhagyásának köszönhetően folyamatosan fakul). Azt hiszem néhány hét múlva már teljesen belefakulok a Nude Beige színbe, így nem lesz számomra probléma, hogy ez a sötétebb szín nem kapható már többé.


bal: Nude Baige, jobb: Warm Beige a karomon


félig eldolgozva

teljesen eldolgozva alig látszik különbség


Állag, fedés:
Sűrű krém, de véleményem szerint kézzel szépen eldolgozható. Olvastam olyan véleményt, hogy nehezen elkenhető, de szerintem ez igen relatív, találkoztam már olyan BB krémmel, amelyhez képest szerintem ennek szuper krémes és könnyen kenhető állaga van. Egy híg hidratálóhoz képest tényleg nehezebben kenhető, de számomra már nem okoz problémát az eldolgozása (egy idő után megszokja az ember lánya). Kézzel viszem fel az arcbőrömre: az ujjamra nyomok egy kicsit a tubusból majd azt eldolgozom az arcom egy részén, majd így tovább amíg az egész arcomra felkentem. Nem kukacosodik, viszont ha szükséges, szépen építhető. A fedése érzésem szerintem közepes: más európai BB krémhez képest erősebb fedése van. Régen szerettem a Garnier BB krém enyhe (alig) fedését, ez ennél erősebb, de számomra még éppen nem túl sok. 
Bár tartalmas krém, én mindig finoman aláhidratálok a Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30 fényvédős hidratáló krémmel. Ez egy nagyon könnyű hidratáló, ami önmagában kevés számomra, de nagyon sok hasznos anyag van benne, ráadásul széles spektrumú fényvédő is, így ezt nem hagyom már ki egy hétköznap reggel sem. 
Apropó fényvédő: ebben a BB krémben is van 30-as faktorszámú fényvédelem, ami szerintem nagyon pozitív, az európai BB krémek között kiemelkedő!
Az egyetlen negatívuma ennek a BB krémnek, hogy ígérete ellenére még az én bőrömön is fénylik, így nem tudom púder nélkül használni. Próbáltam az arckrém nélkül, de nem ő a ludas, mert anélkül is fénylik. Nem vészes, mert a Catrice mattító púderével (sőt az Essencével is) szépen mattítható egész napra (az én esetemben), de jobban örültem volna, ha púder nélkül is matt/félmatt bőrt kapnék.


Kiszerelés, ár, elérhetőség:
Csőrös tubusban kapható, melyet a kupak rátekerése után a fejére állíthatunk. Mivel elég sűrű a krém, nem folyik bele a kupakba. Az viszont már az én egyéni preferenciám, hogy a felpattintható kupakkal szimpatizálok, mert azt nem kell a kezemben tartani sminkelés közben.
A 30 ml mennyiségű BB krémet 1.859 Ft-ért vehetjük meg a Rossmannokban (ahol van Catrice állvány) és Müllerekben.


Összességében, bár nem tökéletes, nagyon megszerettem ezt a terméket, örülök, hogy nem kell tovább keresgélnem!Ti próbáltátok már? Mi a kedvenc BB krémetek vagy alapozótok?

5 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy írtál erről a Bb krémről, bár mivel nekem elég problémás a bőröm, ezért sajnos nálam ez nem jöhet számításba. Viszont azt hiszem én most megtaláltam "AZ ALAPOZÓT" a Maxfactor Facefiniti-vel :)

  VálaszTörlés
 2. Hát engem valamiért nem hatnak meg a BB krémek :/

  VálaszTörlés
 3. A boltban próbálgattam, de annyira nem fogott meg.

  VálaszTörlés
 4. Ez és a Maybelline kék BB-je között vacillálok, bár még ráérek a vásárlással szerencsére :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megnéztem Krémmánián, a Maybelline-ről egész jó vélemények vannak. Viszont nem ugyanolyan bőrtípusra való a kettő: a Catrice BB sok lenne szerintem egy kombinált/zsíros bőrnek, ez inkább normál/száraz bőrre való, míg a másikat kombinált/zsíros bőrre ajánlják.

   Törlés