2014. február 9., vasárnap

Avon kakaóvajas testvaj és kézkrémA legutóbbi rendelésemkor érkezett ez a két termék, ami új az Avon kínálatában. Mint száraz bőrrel megáldott nőszemély, nagy barátja vagyok a tartalmas testápolóknak és kézkrémeknek, a kakaó illatáról már nem is beszélve :-) Így nem volt meglepő, hogy megrendeltem ezeket a termékeket (bár van mostanában némi rossz érzésem az Avon rendelések során, mert kiderült, hogy a korábbi állításokkal ellentétben mégiscsak végeznek állatkísérleteket).Mindig száraz volt a bőröm ezért számomra természetes, hogy folyamatosan használnom kell testápolót és kézkrémet. Ha egy-egy alkalom kimarad, azt bizony azonnal megérzem: ha krémezek, finom puha a bőröm, de ha nem, akkor húzódik a bőr kezemen-lábamon egyaránt. 


Testvaj
Bár a katalógus nem testvajként említi, hanem testápoló balzsamként, ez bizony vaj (az eredeti angol elnevezés is erre utal). Sűrű, de mégis könnyen kenhető, fehér krém. Nem olyan zsíros, mint pl az Alverde testvajak, inkább vizesebb, de tartalmas krém. Könnyebb is a bőrbe dolgozni, de azért ezt sem árt alaposan bemasszírozni. Nekem az állaga nagyon bejött, épp a fenti okok miatt. Az Alverde testvaj idén nekem már túl nehéz, ezt a terméket sokkal gyorsabban beissza a bőröm és nem hagy maga után kellemetlen, fénylő-zsíros bőrt, viszont puha és hidratált. Valószínűleg az én bőröm hibája, de nekem minden alkalommal krémeznem kell, ha egy-két zuhany után nem kenem magam, újra száraz lesz. 

Szerintem az összetétele sem rossz, ebben nem annyira zavar az illat, mint az arcomra használt termékekben:

forrás: Krémmánia


Számomra ez a testápoló igazán bejött! Általában nem szeretem az Avon testápolóit, számomra általában nem szoktak eléggé hidratálóak lenni. Ez azonban igazán hidratált érzetet ad, ráadásul nem túl nehéz, zsíros krém - nekem ez az állag az ideális!
A tégely 200 ml krémet tartalmaz, melynek teljes ára 840 Ft, jelenleg pedig 719 Ft-ért rendelhető a katalógusból.


Kézkrém

A szokásos 100 ml-es tubusos kiszerelés, az Avon kézkrémei általában ilyen formában kaphatóak. Minden kézmosás, vizezés után kénytelen vagyok kezet mosni, mert száraz, húzódik a bőröm nélküle. Azokat a kézkrémeket szeretem, amelyek hidratálnak, miközben gyorsan beszívódnak, így nem marad ragacsos, zsíros a kezem a krémezés után. Ez a kézkrém épp ilyen, nagyon kellemes használni. Nem beszélve az illatáról: fincsi kakaós-csokis illata van, aminek köszönhetően az ember sokkal szívesebben keni magára, mint egy illatmentes terméket. Bár az arcomra nem szívesen kenek illatosított krémet, a kezeimmel már más a helyzet, ide jöhet egy kis illat :-)
A 100ml-es krémet teljes áron 490 Ft-ért kínálja a cég, jelenleg azonban 349 Ft-ba kerül. 

Az összetétele szerintem ennek is egész jó, legalábbis egy kézkrémhez képest:

forrás: Krémmánia


Összességében megszerettem ezeket a termékeket, bátran ajánlom bárkinek őket!Ti próbáltátok már ezeket a termékeket?

6 megjegyzés:

 1. Még nem próbáltam ezeket, mostanában nem nagyon rendelek az Avontól, ha szoktam, akkor is csak lábkrémet, tusfürdőt és testpermetet.

  VálaszTörlés
 2. A kézkrémet nem régóta használom, de nagyon szeretem már most...:D
  Az illata isteni, nekem a hidratálásával se volt bajom, viszont a beszívódása kicsit zavaró...xD

  VálaszTörlés
 3. Mmm..imádom a kakaóvajas testápoló termékeket, nekem most Isana van, nagyon szeretem. :) Viszont nyáron mindig váltok valami gyümölcsösebbre. :)

  VálaszTörlés
 4. Mindkettőt használom és már az utánpótlást is megrendeltem az első próba után. Imádom az illatát és a hatását is.

  VálaszTörlés
 5. Megszagoltam élőben a testápolót és hát mit ne mondjak: rabul ejtett az illata! Örülök, hogy jól szerepelt Nálad, sajna én is a feszülő-húzódó bőr és a folytonkézkrémezős fajta vagyok.
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 6. Nekem csak a kézkrém van meg, de nagyon szeretem az illatát, és azt is, hogy hamar beszívódik :) Van, hogy még kézmosás után is érzem az illatát és a hatását!

  VálaszTörlés