2014. február 27., csütörtök

100 kérdés TAG: 21 – 30

 
 
Tudom, kicsit eltűntem az utóbbi napokban: sok volt a munka, majd külföldön is voltam, utána pedig nehezen tudtam visszarázódni a bejegyzések írásába. Kezdésnek jöjjön a 100 kérdés TAG következő része, majd pedig következnek a szokásos hó végi posztok.
 

 
 


21. Van olyan dolog, amit megbántál? Ha igen, miért, ha nincs, miért?Nem vagyok tökéletes, nyilván vannak ilyen dolgok, de inkább apróbbak. A nagy dolgokat mindig alaposan átgondolom és aszerint cselekszem, így nincs is okom azon agyalni, hogy máshogy kellett volna. Emellett hiszek abban, hogy ha valami mégsem sikerül, annak nyomós oka van és már ezért sem érdemes a múlton bánkódni.

22. Humán vagy reál beállítottságú vagy?
Nem is tudom, kicsit mindkettő, de ha választanom kell, talán mégis inkább a reál felé hajlok.

23. Jártál zeneiskolába? Milyen hangszeren szeretnél játszani?
Sajnos nem, ez kimaradt az életemből. Viszont sosem tudtam dönteni, hogy milyen hangszeren is szeretnék játszani: ha láttam egy nagyszerű zenészt, egy darabig én is azután a hangszer után vágyakoztam, amin ő is játszott, azonban sosem tettem le a voksom határozottan egy mellett. Az éneklés is nagyon tetszett régebben, de ahogy az Emberem szokta mondani, csak a hangom miatt nem lettem énekes :-D
 
24. Mi az a tíz dolog, amit mindennap megteszel az alapdolgokon kívül?
Érdekes kérdés, de kinek mi az alap dolog, az evés, ivás, alvás, fürdés? 
Mindennap olvasok, netezek egy kicsit, mindennap foglalkozom, játszom a cicáimmal, sminkelek, bőrápolok (kicsit többet talán, mint egy átlagos ember). Viszont nincsenek ilyen rigolyáim, hogy ezt vagy azt minden nap meg kell tennem, ezért nem is tudnék fixen tíz dolgot felsorolni. 
 
25. Hol tartanád álmaid esküvőjét? Hova szeretnél nászútra menni?
Jelenlegi álmaim esküvője egy egyszerű szertartás lenne a családi házunk tágas udvarában, melyet egy vidám kerti buli követne. Nem szeretnénk nagy felhajtást, de mivel nincs családi házunk, egyelőre ez tényleg csak álom marad. 
Nem gondolkodtam, hogy hova mennék nászútra, de természetesen valami kellemes meleg, vizes helyre és ahogy magunkat ismerem, a biciklik sem maradnának itthon :-) 
 
26. Ha 1 napig azt tehetnéd, amit akarnál/szeretnél, mi lenne az?
Ha nem is egy egész napig, de nagyon szeretnék kis tigriseket dajkálni, simogatni. Ha pedig anyagilag is bármit megtehetnék, akkor pedig szeretnék állatmenhelyeknek többet segíteni, hogy a szegény, otthontalan állatoknak jobb életük legyen. 
 
27. Kinek a bőrébe bújnál szívesen? (híresség)
Amikor ez a kérdés szóba jön, mindig az jut eszembe, hogy én legszívesebben azt próbálnám ki, hogy milyen lehet férfinek lenni, férfiként élni és gondolkodni egy napig. Ha pedig hírességek közül kell választani, akkor legyen mondjuk Ryan Gosling :-D
 
28. Mi szerettél volna lenni kiskorodban?
Először tanárnő, utána pedig állatorvos :-) 
 
29. Mi a véleményed a drogokról?
Irtózom mindennemű függőségtől, soha nem próbáltam és nem is akarom. 
 
30. Mit gondolsz a bántalmazásokról?
Abszolút elítélem egy másik élőlény bántalmazását, főleg ha az a másik gyengébb, védtelenebb, kiszolgáltatottabb. Olyat mindig könnyű bántalmazni, aki nem tud, nem mer visszaütni, de próbálkozna a bántalmazó egy nála erősebbel! Kifejezetten érzékeny vagyok a kiszolgáltatott állatok bántalmazására, néha én magam is meglepődöm, hogy milyen indulatok szabadulnak el bennem, ha ilyesmiről hallok.
A másik oldal viszont az, amikor a bántalmazott nő hagyja magát rendszeresen verni – ezt sosem tudtam megérteni. Egyszer egy ismerősömmel beszélgettünk erről egész hosszan és rá kellett jönnöm, hogy ez inkább a bántalmazott természetéből is fakad. Én nem tudom elképzelni, hogy hagyjam magam, inkább visszaütök, még ha gyengébb is vagyok, de nem hagynám magam és biztosan nem maradnék ilyen emberrel tovább együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése