2014. január 31., péntek

Januári Top 5Nagyon szeretem másoknál is olvasni a kedvences bejegyzéseket, azonban ha az arcápolási és sminktermékeket vizsgálom, nem változnak hónapról hónapra a kedvenceim. Ezért még korábban úgy döntöttem, hogy az összes kategóriát átölelő kedvenceket csak évszakonként gyűjtöm össze egy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésbe.
Viszont van olyan, hogy egy-egy terméket annyira megszeretek, hogy ha 3 hónapig nem is, de egy hónapon belül több hétig is használok. Ezért úgy döntöttem, hogy indítok egy olyan kedvences bejegyzést, amelyben havonta összegyűjtöm az aktuális kedvenceket, de havonta maximum csak öt darabot. Lássuk hát, mi volt a januári 5 kedvencem!

BRTC C vitaminos ampulla
Január legelején érkezett meg az E-bayről rendelt csodaszérum. Ezt a terméket elsősorban öregedésgátlásra és folthalványításra ajánlják. Amióta megvan, egy napot nem hagytam ki, minden reggel felkenem a bőrömre a fényvédős hidratáló előtt. Gyorsan beszívódik, a megfelelő mennyiséget használva pedig nem hagy maga után fénylő bőrt sem. Nem tudom pontosan, hogy csak ennek köszönhető-e, vagy az alaposan megreformált arcápolási rutinomnak, de határozottan halványodnak a pigmentfoltok az arcomon, ami pedig óriási löketet ad, hogy folytassam, amit elkezdtem bőrápolás terén, mert jó úton járok. 


Catrice BB krém
Amikor új arcápolókat kezdtem használni, elkezdtem jobban figyelni az arcomra kent alapozó/BB krém összetevőire is. Így akadtam rá erre a BB krémre, amelynek szép összetevői vannak és szépen hidratálja a normál/száraz bőrt. 
Nem szeretem az erős fedésű alapozókat, úgy érzem nincs is rá szükségem. Viszont nagyon nehéz megtalálni a megfelelő összetevőkkel és állaggal, finissel rendelkező kencét – áll is számos BB-CC krém a szekrényemen, amik végül mégsem feleltek meg. Ezt a BB krémet viszont nagyon megkedveltem! Szépen illeszkedik a bőrömhöz, nem túl erős a fedése (de azért gyengének sem mondanám) és hidratál is. Kissé fénylik a bőrömön így mindenképpen kell rá púdert használnom, ennek ellenére nagyon megszerettem ezt a terméket!


Catrice Pure Shine színezett ajakbalzsam
Számos alkalommal említettem már, hogy nem szeretem a rúzsokat. Ezt a színező ceruzát viszont nekem találták ki, nagyon bevált! Nem túl erős a színe, olyan my lips but better színű, így nem túl feltűnő, ha felkenem, ami számomra a hétköznapokra tökéletes. Ha van időm, egy kis hozzáillő ajakkontúrceruzával kiegészítem, de önmagában is megállja a helyét. Kicsit sajnálom, hogy a csomagolásról szinte már teljesen lekopott a felirat, így mindig utána kell néznem, hogy milyen színt vásároltam is anno. 
Valószínűleg beszerzek majd belőle másik színt is! :-)


Avon négyes szemhéjpúder Mocha Latte
Az utóbbi időkben erősen hanyagolom a kisebb palettákat. Viszont hó elején a kozmetikusom javaslatára félretettem a szemöldökceruzát és matt barna szemhéjpúderre váltottam. A ceruza használatával ugyanis ritkul a szemöldök (a mechanikus behatásra, amikor kihúzzuk vele a szemöldökünk, illetve a lemosás során), ami nekem is feltűnt. Ekkor javasolta a kozmetikusom, hogy ne ceruzát, hanem egy matt szemhéjpúdert használjak. Így került elő újra ez a paletta, amit bizony elég régen használtam már. Így viszont újra minden nap kézbe veszem, mert a matt világosbarna szín tökéletes a szemöldököm megerősítésére, színezésére. Időközben pedig rájöttem, hogy így sokkal természetesebb is a szemöldököm, mint ceruzával. Ha pedig kéznél van, a legvilágosabb színből a kis applikátor segítségével felviszek kicsit a szemöldök alá és letudtam a visszafogott kiemelést is.


Maybelline Color Tattoo: On and On Bronze
Szinte már az unalomig ismételgetem, de tényleg nagy kedvenc nálam - olyannyira, hogy ha ilyen ütemben használom, bizony idén meg kell venni az utánpótlást. Januárban gyors, egyszerű sminkeket készítettem, hogy időben elkészüljek reggelente. Ezért nagyon sokszor nyúltam ezért - némi natúr szín, szépen elsatírozva, fekete a szempillatőbe és kész is az egyszerű de nagyszerű szemsmink. Megérkezett viszont a bézs szín, így elképzelhető, hogy meginog a trón :-)Nektek mik voltak a kedvenceitek januárban?

6 megjegyzés:

 1. A Pure Shine ajakápolók annyira jók. :)

  VálaszTörlés
 2. Csatlakozom, a Catrice Pure Shine nálam is kedvenc! :) Plusz még az illata is szuper! :) Az enyémnek is lekopott a felirata. :( És szerintem ugyanez az árnyalat van meg nekem is.

  VálaszTörlés
 3. Egyre jobban meggyőződésem, hogy nekem ki kell próbálnom a Catrice BB krémet :)

  VálaszTörlés
 4. Nekem is kozmetikusom tanácsolta, hogy inkább púdert használjak ceruza helyett. Sőt ugyanezt a palettát sikerült az új kiadásban beszereznem és a 2 matt barna szuper benne :)

  VálaszTörlés
 5. BRTC C vitaminos ampullát nézegetem egy ideje. Van még egy Avonos halványító szérumom, mire elfogy addigra tuti megrendelem ezt. ;)

  VálaszTörlés