2013. november 25., hétfő

Dr Scheller jojoba & shisandra nyugtató intenzív szérumAz utóbbi időben elkezdtem tudatosan átalakítani az arcápolási rutinom. Az arctisztító részével elégedett vagyok ugyan, de éreztem, hogy az arcápolók terén még nem találtam meg az igazit. Ahogy elkezdtem utánajárni, sok-sok érdekes dolgot olvastam, például hogy a bőr ápolása nem csupán arclemosókból és arckrémből áll. Főleg, ha egy bizonyos kor fölött már a bőröregedés késleltetésére is gondolni akar az ember lánya. Az egyik jótanács, amit olvastam, hogy érdemes antioxidáns szérumot használni az arckrémek alá. Mivel még sosem használtam ilyesmit, először egy drogériában is elérhető márka, a Dr Scheller termékét választottam. 


No de egyáltalán mi is az az antioxidáns és miért van szüksége rá a bőrünknek?
Az antioxidánsok olyan összetevők, melyek a szabad gyököket semlegesítik. A szabad gyökök instabil oxigén molekulák, melyeknek páratlan számú elektronjuk van. Az instabil oxigén molekula rendkívül reakcióképes, próbál magának elektront szerezni, instabillá téve ezzel más oxigén molekulákat. A nem semlegesített szabad gyökök idővel felhalmozódnak a bőrben és károsítják a bőr feszességét és rugalmasságát adó kollagént. A legtöbb szabad gyök a bőrben a természetes élettani folyamatok során keletkezik (a sejtek energiatermelése során), ezek jó részét azonban semlegesítik a szervezetben található antioxidánsok. A napsugárzás és a környezeti szennyeződések fokozzák a szabad gyökök képződését. 
A kozmetikumokban található antioxidánsok segítenek a szabad gyökök semlegesítésében, bőrünk kollagén tartalmának megőrzésében. Bár a meglévő ráncainkat nem fogják eltüntetni, a tudomány mai állása szerint az antioxidánsok a bőröregedés elleni harc egyik legfontosabb összetevői.
(forrás: Krémmánia)


Én mindebből azt szűrtem le, hogy bizony 30 fölött a bőrömnek erre már nagyon szüksége van, ha vigyázni akarok rá, mostantól mindig használok ilyen terméket. Bár több alternatíva is felmerült, első körben a könnyelérhető közelségű és árú termékre esett a választásom, amelyet ráadásul Tindigó Ildi is ajánlott a kapcsolódó posztjában, ezért elzarándokoltam a közeli DM-be és hazahoztam a Dr Scheller jojoba olaj és shisandra tartalmú nyugtató szérumát.


Nézzük csak mit ígér ez a termék!
A tisztán növényi hatóanyagok segítségével a két természetes alkotórész egyike kívülről befelé hat. A másik hatóanyag pedig mélyen a bőrbe jut és ott bentről kifelé hat. Ez a kettős hatás erősíti a kezelés eredményét. 
A jojoba & shisandra tartalmú nyugtató, kíméletes, hidratáló ápolás az érzékeny bőrre. Védi a bőrt a nedvességvesztéstől és hatékonyan csökken a bőrpír, erősödik a bőr védelme. 
100%-ban szilikon, ásványi olaj és szintetikus színezéktől mentes
Alkalmazás: Reggel és este arctisztítás után vigye fel!
Kiszerelés
30 ml folyékony szérumot kapunk egy igen praktikus, pipettás üvegcsében. A pipettának köszönhetően higiénikusan és könnyen tudjuk adagolni a szérumot. 


Összetevők

forrás
 
A fentiek közül:
Antioxidánsok: Schizandra Sphenanthera Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid
Gyulladáscsökkentők: Dipotassium Glycyrrhizate, Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Glycerin, Betaine, Sodium Hyaluronate, Glucose
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid


Állag
Folyékony, vizes szérum zavaros-sárgás színnel. Elvileg érzékeny bőrre készült, de még az én viszonylag gyenge orrom által is erősen érezhető illata van, ezért akinek az illatanyagokra érzékeny bőre van, az óvatosan használja! Egyébként friss, citrusos illata van, ami számomra egyáltalán nem zavaró, de egyre inkább hajlok arrafelé, hogy teljesen felesleges az illatanyag az arcápoló termékekben, így örültem volna, ha ez kimarad. 
Ahogy használom és amit tapasztaltam
Mint fent említettem, az általam olvasottak szerint az antioxidáns szérumot ajánlott reggelente használni, ezért én is így teszek. A reggeli arcmosás és tonizálás után viszek fel belőle a bőrömre kb 1 pipettányit. A bőröm nagyon gyorsan beissza, mivel eléggé híg, vizes szérum. Az én normál-szomjas bőrömnek nagyon jól esik, de kevés, mindenképpen kell fölé a hidratálókrém. Még ha nem is kellene utána hidratálnom, akkor sem hagynám fent csak ezt a bőrömön, mert kissé ragacsos marad a bőröm felszíne miután beszívódott, viszont szerencsére nem kukacosodik fölötte a hidratálókrém. 
A hatásáról érdemben majd kb 10-15 év múlva tudok nyilatkozni :-)
Az biztos, hogy nem nehéz a bőrömnek (én ettől féltem leginkább, amikor arról olvastam, hogy szérumot is ajánlott használni), jólesik, és bízom benne, hogy hosszú távon valóban jót teszek magammal. Szerencsére nem igazán vannak pattanásaim, de ha mégis van egy kis piros pattanásnyom, azt hatékonyan megnyugtatja.


Ár, elérhetőség
A 30 ml-es üvegcsét 3 ezer forintért vásároltam a DM-ben, vagyis könnyen beszerezhető, olcsó termékről van szó.


Összességében örülök, hogy beépítettem a rutinomba a szérum használatát. Tetszik benne az állaga és hogy gyorsan beszívódik, az illata és a ragacsos érzet viszont nem tetszik benne. Nem használom túl spórolósan, de 2 hónapig még biztosan nem kell másikat beszereznem. Ti használtok antioxidáns szérumot?

1 megjegyzés:

  1. No, ezt fel is írtam magamnak, mert nagyon szimpi a leírásod :-)

    VálaszTörlés