2013. szeptember 2., hétfő

Gyors tipp: gumikesztyű a "kézápoláshoz"Emlékszem, régen volt egy mosogatógép reklám, amelyben a nő ült egy mosogatógép előtt, kezében körömlakkos üveggel és az volt a szlogen, hogy "Mások féltik a körmüket a mosogatástól, én kilakkozom közben" - vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan. 
És valóban, a mosogatás (sem a vegyszeres takarítás) nem tesz jót sem a kéz bőrének, sem a körömnek. Ezért én azt ajánlom, senki ne legyen rest igenis tanuljon meg gumikesztyűben mosogatni, takarítani. A legkényelmesebb megoldás persze a mosogatógép, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy megengedheti magának / elfér a konyhájában egy ilyen szuper gép. Ha így van, de féltjük a bőrünk, körmünk, húzzunk gumikesztyűt! Csupán eleinte nehézkes benne a háztartási munka-végzés, egy idő után megszokjuk.
No de nem ez a tippem, hanem az, hogy mielőtt gumikesztyűbe bújtatjuk a kezünk, krémezzük be alaposan! Nem tudom pontosan, miért, de a gumikesztyűben még a zsíros, tartalmas krémet is hip-hopp beszippantja a bőrünk. Engem anno úgy tanítottak mosogatni, hogy a lehető legforróbb vízben kell mosogatni, amit még elbír a kezünk - ez azonban a bőrnek nem tesz túl jót. Azonban ha a forró vízbe az alaposan bekrémezett, gumikesztyűs kezünket dugjuk, a munka végeztével szuperpuha bőrünk lesz és még a körmünket is óvtuk!


Ti hogyan óvjátok a kezetek bőrét a mosogatás-takarítás során?
3 megjegyzés:

  1. én ezért szerettem meg a mosogatást. valami tartalmas körömvirág krém, cérna kesztyű (patika, pár száz forint) majd erre a gumikesztyű. Tökéletes, és igazán forró vízzel tudok takarítani, mosogatni, ami nem utolsó, nem csúszkál a kezem a gumikesztyűben.

    VálaszTörlés
  2. Én soha nem mosogatok úgy, hogy csak mosogatás:) Mellette mindig szaladgálok ide oda, vagy a számítógéphez, vagy közben sütök főzök, teregetek. engem zavarna hogy állandóan fel le a gumikesztyű.
    Viszont mikor a hideg zsíroldóval dolgozok olyankor kellene tudom, de mindig elfelejtem,mire eszembe jut addigra már késő.

    VálaszTörlés