2013. augusztus 8., csütörtök

Shopping TAGMára egy TAG-et hoztam Nektek, amit Fruzsi oldalán láttam a minap.

1. Van olyan sminkmárka, amit egy időben sokat használtál, de ma már szinte eszedbe sem jutna utána nyúlni az üzletben?
Olyan nincs, amelyet nagyon sokat használtam, de ma már egyáltalán nem. Még a blogírás kezdete előtt szinte kizárólag Avon sminktermékeket használtam, nem is nagyon ismertem a drogériás és egyéb márkákat, manapság ez már nem így van. Mivel régóta Avon tanácsadónő vagyok, folyamatosan figyelem a termékeiket és az újdonságokat, de már nem tőlük vásárolom a sminktermékeim nagy részét.


2. Ha a piacon találsz egy ügyesen lemásolt "márkás" táskát hihetetlenül jó áron, akkor megveszed?
Több okból sem: nem járok piacra, nem ismerem a márkás táskákat, nem az alapján választok, hogy valami márkás, vagy márka-másolat legyen. Bár egy szép Burberry táskának nagyon örülnék, ha ilyet látok jó minőségben és jó áron, valószínűleg nem hagynám ott.


3. Szoktál kozmetikumot, parfümöt ajándékba vásárolni másoknak?Parfümöt nem szívesen, mert szerintem egy illat kiválasztása nagyon személyes, ráadásul nem is értek annyira a parfümökhöz, viszonylag keveset ismerek. Kozmetikumot, sminkterméket viszont szívesen ajándékozok, egy kis édesség kíséretében gyakran meg is teszem és a választásomnak általában örülnek is az ismerőseim.

 
4. Van olyan holmi amit betegesen gyűjtesz, függetlenül attól, hogy kitudod e használni?Betegesnek nem nevezném, de tény, hogy egy normál emberhez képest a sminktermékem is több, mint amit el tudok használni (bár a blogot író lányok között nem nevezném kiemelkedőnek :-). A körömlakk-készletem viszont még ennél is jelentősebb: azon vagyok, hogy szorgalmasan elhasználjak amennyit csak tudok, de a készletem egy része valószínűleg inkább csak beszárad majd, mint elhasználódik.


5. Inkább tervezgetős vagy spontán vásárlónak tartod magad?
Próbálok tervezgetni, de sokszor hiába megyek tervekkel, ha épp olyan ruhát nem találok, amit szeretnék. Ennek ellenére nagyjából megtervezem, hogy mit szeretnék és próbálok nem (nagyon) eltérni az előzetes tervektől – költséghatékony megoldás. Az előre tervezés inkább a kozmetikumok és a sminktermékek terén működik nálam.


6. Vettél valaha drágább dolgot, amit utólag nagyon megbántál?
Nem, szerencsére ilyen még nem történt velem. Olyan előfordult, hogy megvettem valamit, amire nagyon vágytam és egy darabig nem használtam, de egy idő után minden választottamra sor kerül és használgatom.

7. Szoktál lelkiismeret furdalást érezni egy-egy shopping után?Ha az előre tervezettnél jóval többet költök, akkor szoktam kis lelkiismeret furdalást érezni, de ha nem haszontalan dolgot vettem, akkor ez hamar elmúlik (és nem igazán szoktam haszontalan dolgot venni)


8. Kérdeztél már meg vadidegeneket vásárláskor, hogy szerintük jól áll-e neked az amit éppen próbálsz?
Nem, vadidegent semmiképp. Az Emberem véleményére adok, de egy idegenére, aki nem ismer és valószínűleg teljesen más az ízlése, mint nekem, egészen biztosan nem.
Max akkor kérdeztem meg vadidegent egy ruháról, amikor babaruhát vettem egy ismerősömnek ajándékba, és fogalmam sem volt, hogy az a méret jó lesz-e, amit kinéztem. No ekkor megkérdeztem egy ott vásárolgató anyukát :-)


9. Ha az utcán megpillantasz egy lányt hihetetlenül szép cipővel a lábán, lemered szólítani megkérdezni, hogy hol vette a cipőjét?
Ilyen előfordult már, hogy valahol egymás mellett ácsorogtunk egy lányt, mert tetszett valamije. Valamint az is előfordult, hogy engem kérdezett meg eladó, hogy hol vettem egy ruhámat, mert nagyon tetszett neki – szerintem ez nem gáz, hiszen a nőknek tetszik általában, ha valaki így megdicséri a választását, szívesen elárulják a „titkot”.


10. Vittél már vissza nem tartós fogyasztási terméket az üzletbe azért, mert nem azt kaptad, amire vártál?
Nem, bár inkább csak szerencsés voltam, mert nem volt olyan probléma még megvásárolt termékkel, ami miatt visszavittem volna (pl ha nincs a körömlakknak ecsete, vagy hasonló problémával találkoznék, egyből visszavinném)


11. Ha egy üzletben udvariatlanul bánnak veled, panaszt teszel, terjeszted az infót vagy nem tulajdonítasz neki nagy jelentőséget?
Nem fogok szó nélkül elmenni amellett, ha egy üzletben nem megfelelően bánnak a vásárlóval. Ha igazán felháborítónak tartom az esetet, akkor már az üzletben szólok, ha nem olyan durva az eset, de az én ízlésemnek már nem felel meg, akkor csak az ismerősi körömben terjesztem, hogy mit tapasztaltam – de nem fogom vissza magam egy cseppet sem!


12. Tervezel most valamilyen nagyobb összegű kiadást?
Attól függ mit értünk nagyobb összeg alatt, de kozmetikumokra, ruhákra most nem (téli gumi az autóra viszont kell majd :-)
Az ősz beköszöntével szükségem lesz egy új táskára, valamint talán egy átmeneti kabát is jól jönne, de nem létszükséglet. Az Essence új szortimentje viszont biztosan megterheli majd a pénztárcám, de megpróbálok ésszerűen vásárolni (az elmúlt hetekben egész jól megy)


13. Ért már valamilyen kínos szituáció vásárlás közben?
Egyszer előfordult, hogy épp ruhát próbáltam, amikor valaki rám nyitotta az ajtót (ha jól emlékszem a New Yorker-ben). Még szerencse, hogy épp volt rajtam ruha, sokkal kínosabb is lehetett volna, ha épp egy szál bugyiban és melltartóban vagyok, mikor nyílik az ajtó.


14. Hol vásárolsz a leggyakrabban?
Mivel kisvárosban élek, főként az itt található üzletek kínálatából tudok válogatni, vagyis C&A, New Yorker és társaikban, de több jó ruhát is vásároltam a Tescoban is már. A turikhoz valahogy nincs szerencsém (vagy inkább jó szemem), így onnan viszonylag kevés ruhám van.
Kozmetikumokat, sminktermékeket pedig leginkább a drogériákban, gyógyszertárban és az Avontól vásárolok.
Ha van kedvetek, töltsétek ki Ti is, akár itt megjegyzésben, akár a blogotokon!

2 megjegyzés:

  1. Na ez tök jó TAG, jó olvasgatni, ki mit válaszol ilyenkor :]
    Ezt lehet, hogy én is kitöltöm :]

    VálaszTörlés
  2. Jó volt olvasni :) Egyébként kommenteltem, de valószinűleg nem olvastad azóta a bejegyzést (http://bellalabeauty.blogspot.sk/2013/08/beauty-swap-with-new-york.html). A lényege, hogy én szívesen csereberélnék, ráadásul külföldi is vagyok... csak 1 határ választ el. Ha érdekel, akkor jelezz a reku87@gmail.com címre. Köszi :)

    VálaszTörlés