2013. május 16., csütörtök

Mit teszek a laposabb hasért?Rohamosan közeledik a nyár (vagy talán már itt is van?) és vele együtt a bikiniszezon. Ilyenkor már az is gőzerővel a bikinialak elérésére koncentrál, aki a tavasz beköszöntével még nem kezdett hozzá annak megalapozásához, viszont van min változtatnia. Az én eheti ritkább bejegyzéseimnek is hasonló oka van :-)

Nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a csinos külső nem csupán a szép sminket, ápolt bőrt jelenti. Szerintem egy nő akkor szép igazán, ha megjelenésének minden részletére figyel: a már emlegetett szép smink, ápolt bőr mellett a csinos ruhára és az alakjára is (a belső harmóniáról nem is beszélve, de most maradjunk a külsőségeknél).

Az alak karbantartása számomra nemcsak a karcsúság elérésével, megőrzésével függ össze: amennyiben a karcsúságunkat nem csak diétával (ne adj Isten, koplalással) érjük el, hanem rendszeresen mozgunk is, akkor nemcsak a csinos alakunkért tettünk, hanem az egészségünkért is. Emellett számomra mindig jobban tetszett egy karcsú, izmos női test, amelyiken látszott, hogy a „gazdája tett érte”, hogy így nézzen ki, mint az eredendően vékony, esetleg kizárólag diétával lefogyott alak.Ennek jegyében próbálok mostanában tenni én is azért, hogy minél közelebb kerüljek a számomra ideális bikinialakhoz.

Ezzel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy amikor valaki nekiáll az alakját formálni, soha ne egy másik emberre, ideálra, csak képen látott idegen személyre akarjon hasonlítani. Mindannyiunknak más-más az alkata, a testfelépítése, hiába nézünk ki egy teljesen különböző alakú nőt! Én inkább az 5 kg-al könnyebb / vékonyabb combú / kisebb fenekű magamra szeretnék hasonlítani – így sokkal reálisabb a cél, könnyebb elérni.

No és a lényeg, hogy mit teszek azért, hogy laposabb legyen a hasam?


Figyelek az étkezésreAhogy a fenti kép is emlékeztet: a lapos (esetleg kockás) has 70%-áért az étkezés felel – sajnos nem elég, ha megcsinálunk napi 2-3-400 felülést. Én elveiben az Update táplálkozást követem, de mindenféle fanatizmus nélkül: reggelire saját magam sütötte kilófaló kenyérből szendvics, felvágottal és zöldséggel, illetve csírával.
Tízórai gyümölcsturmix – minden nap frissen készítjük, így egy nagy adag gyümölcsöt is beviszek a szervezetembe (önmagában ennyi szerintem sosem csúszna le, így viszont nagyon jól esik)
Ebédre általában update ebédet rendelek, hogy ne kelljen munka után főzőcskéznem. Legtöbbször szárnyas husit eszem zöldségkörettel, főzeléket vagy rakott ételeket (szerencsére itt rizs nélkül, vagy nagyon kevés barna rizzsel készítik). Ha én főzök (pl hétvégén) akkor is hasonlóképp készítem az ételeket: krumpli, rizs mellőzve (tésztaételekért nem különösebben rajongok), inkább zöld köret a húsok mellé.
Délután már megpróbálok minél kevesebbet enni, inkább csak fehérjét: túrót, tojást, sajtot.
Tudom, hogy mostanában nem annyira divatos, de nem eszem este 6 után (vagy csak igazán kivételes esetekben). Nekem ez nagyon bevált – látható a különbség.
Este mozgás után már csak fehérje turmixot iszom – nem is vagyok különösebben éhes egy kiadós mozgás után, az izmoknak viszont jól esik a fehérje.
Hangsúlyoznám, hogy ezek csupán a saját szabályaim! Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy neki mi válik be, mitől alakul a teste úgy, ahogy szeretné.
FutokA tavasz beköszöntével ismét beleszerettem a futásba. Régebben is sokat futottam, de a térdfájdalmak miatt abba kellett hagynom. Most szigorúan csak puha erdei talajon futok, ez kíméli a térdem. Emellett nem futok minden nap: 2-3 futónap után mindenképp beiktatok egy pihenőnapot is.
Amellett, hogy erősíti a tüdőt, javítja az állóképességet, szépen formálja a combjaimat és láthatóan alakul a hasam is a futástól (vagy összességében az itt felsoroltaktól)
Sokszor érzem is futás közben, hogy dolgoznak a hasizmaim is, igazán jó érzés! :-)


Otthoni hasizomerősítő tornámNem szeretem a felüléseket, nem is csinálom őket. Két gyakorlatot azonban minden nap megcsinálok a feszes, lapos has érdekében:

1. Lábemelés lábsúllyal
A lábamra lábsúlyokat pakolok, kezem a fenekem alatt és hanyatt fekve emelgetem a lábam lábsúlyostól. Ez a gyakorlat az alsó hasra jó, de érzem, hogy az egész hasizmom dolgozik közben. Általában 25-ös blokkokban csinálom, a 25. után néhány másodpercig megtartom a lábam a levegőben, majd néhány másodperc szünet után meg sem állok legalább 200-ig.

2. „Haskerék” - barátnőm kislánya szerint a szekér :-)Ez egy vékony rúd gyakorlatilag két kis kerék között. Ezt úgy használom, hogy a földre térdelek, kezem a rúdon, majd ahogy az eszköz előregurul, úgy hasalok le a földre, majd hasizomból húzom vissza magam. Nem is olyan egyszerű gyakorlat, én napi 15-20-at csinálok belőle (az Emberem viszont egyet sem tud ebből megcsinálni).

E két gyakorlattal én bizony kimerítem a hasizomfejlesztést jelenleg. Tudom, sokaknak kevésnek tűnhet, de egyelőre ez is szépen formál és erősít: néhány éve csak ezektől már szépen kirajzolódott a hosszanti hasizmom. Ha újra eljutok idáig és szinte már csak a kockák hiányoznak, majd kiegészítem a gyakorlatsort.

Ezek mellett még biciklizem és a már emlegetett Rubint Réka tornákat csinálom, de úgy gondolom, hogy a fentiek vannak a legnagyobb hatással a laposodó hasamra :-)
Úgy érzem jó úton haladok, az egy hónappal korábbi állapothoz képest már bizony alakult a hasam. Egy kis párnácska még van rajta, de ez már nem olyan zavaró (és a fentiek alapján még fogyni fog), a bikiniszezonra remélhetőleg már elégedett leszek vele.Ti mit tesztek a laposabb hasért?

6 megjegyzés:

 1. honnan rendelsz updates kajcit?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az eredetit a Teletáltól :-)
   www.update1.hu oldalról

   Törlés
 2. Nálam a spinning működik. Azt hiszem -20 kiló után sem akarom abbahagyni. De nem is fogom:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű a spinninget én is imádtam régebben! :-)
   Néhány éve nagyon sokat jártam (heti 5-6 óra edzés), mert találtam egy tök jó helyet és remek társaságot. Aztán sajnos a hely bezárt, az emberek szétszéledtek ... :-(
   Most a kinti tekerés van helyette, jó időben igazán élvezetes az is :-)

   Törlés
 3. Próbálom magam rávenni a futásra. Általában úgy csinálom hogy, 5-10 percet futok, 5-10 percet nagyon tempóban gyalogolok, és ezt felváltva.
  Hasizomgyakorlatokat is csinálok, plusz guggolásokat.
  Van egy-két olyan youtube videó is amit szeretek, ha már tudom a gyakorlatokat, akkor szívesen csinálom őket a kedvenc zenéimre is. :)

  VálaszTörlés
 4. Szia Ancsi!

  Szeretném a véleményed kérni egy "felnőtt " dologgal kapcsolatban.

  Erről lenne szó:

  http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/2013/05/segitsegeteket-kernem-illetve.html

  Köszönöm, ha hagysz véleményt.

  Ibi

  VálaszTörlés