2013. május 2., csütörtök

Avon Foot Works sarokpuhító krém

Bár az Avon testápoló termékeit nem igazán szeretem, a lábápoló termékcsaláddal (Foot Works néven található a katalógusban), teljes mértékben elégedett vagyok. Tavaly ugyan volt egy kis kilengésem (elcsábultam az Alverde lábvajára), de ettől eltekintve a lábaim ápolására csak innen választok krémet. 
Ebben a bejegyzésben a Foot Works termékcsalád sarokpuhító krémét szeretném bemutatni Nektek.
Igazán időszerű a lábápolásról írni: télen elég ritkán kerül elő a lábfejünk a lábbelikből, de ahogy beköszönt a jó idő, a szandálok időszaka, bizony előtérbe kerülnek a lábak és lábfejek. Aki télen elsumákolta a lábfej rendszeres ápolását, az ilyenkor már nem igazán teheti meg, hisz egy csinos szandit, ruhát nagyon el tud csúfítani egy ápolatlan, berepedezett bőr látványa. Ennek megelőzésére (vagy rosszabb esetben kezelésére, gyógyítására) készült az Avon sarokpuhító kréme.
Amit ígér:
Puhítja, simítja és hidratálja a sarok bőrét a mindennapi használat során. Rendszeres használatával puhává és ellenállóvá teszi a bőrt. Gyógynövényolajokat tartalmaz – de sajnos a katalógusból nem derül ki, hogy pontosan milyen gyógynövényekről van szó. A Krémmánia viszont a segítségemre volt: speciálisan nemesített repcefajból kivont olaj (Canola oil) és fekete nadálytő kivonat (Allantoin) van az összetevők között.

Amit tartalmaz:
Forrás: Krémmánia

Kiszerelés és ár:
A praktikus, álló tubusban 75 ml krémet kapunk. Szeretem ezt a kiszerelést, mert könnyen ki tudjuk nyerni a krémet, nem kell belenyúlkálni a tiszta krémbe. Viszont a flakon falán szokott maradni krém, így semmiképp sem dobjuk el a tubust, ha már nem jön belőle semmi: ollóval könnyedén kettévágható, és az ujjunkkal ki tudunk még nyerni belőle 2-3 krémezésre elegendő mennyiséget.
Nekem tetszik a jelenlegi vidám virágos dizájn is :-)
A 75 ml-nyi krémet teljes áron jelenleg 740 Ft-ért kínálja az Avon, de ilyenkor nyáron igen gyakran akciós, kb 400 Ft-ra szokták leárazni, ami egyáltalán nem sok érte! 

Állag:
Sűrű, de könnyen kenhető fehér színű krém, semmi extra illatot nem érzek rajta.Ahogy én használom:
Általában télen sem hanyagolom a lábápolók használatát, de tavasztól őszig jobban figyelek a lábfejem ápolására, értelemszerűen ilyenkor használok többet ezekből a termékekből. Nem szeretem a túl zsíros, nehéz lábkrémeket, jobb, ha gyorsan beszívódik a bőrbe és teszi a dolgát a krém. A beszívódást úgy is megkönnyíthetjük, hogy a felvitel előtt rendszeresen megszabadítjuk a bőrt a megvastagodott bőrtől. Én ezt úgy érem el, hogy heti egyszer-kétszer átreszelem zuhanyozás után a lábfejem-sarkam egy sarokreszelővel, majd ha lejött a már felesleges bőrréteg, bekrémezem a lábfejem és ráhúzok egy puha pamut zoknit. Kéthetente-havonta pedig egy-egy hosszabb lábápoló procedúrába is benevezek: ilyenkor beáztatom a lábam, leradírozom, megformázom a körmöket és vastagabban bekrémezem a szárazabb részeket (amik a rendszeres ápolásnak köszönhetően már nem is olyan szárazak, mondjuk inkább, hogy erre hajlamos területek).
A nyitott szandik miatt a por is jobban éri a lábfejünket, ennek is köszönhető, hogy nyáron szárazabb a lábfejünk – ezért is szükséges ilyenkor jobban figyelni a sarkunk, lábfejünk ápolására.
Heti 5-6 alkalommal használom ezt a krémet, a majdnem mindennapi használattal sikerül szépen karbantartani az érintett területeket. Nem kell belőle sok, a finom állagú krém nagyon hatékonyan ápolja a bőröm. Nagyon szeretem, ha egyszer-egyszer ki is próbálok másik terméket, akkor is visszatérek ehhez.
Berepedezett sarokra is ideális, a családban van olyan rokon, akinek segített rendbe tenni a berepedezett sarkait, azóta ő is rendszeresen rendeli ilyenkor.

Bátran ajánlom mindenkinek, akinek fontos a sarkak ápolása és nem találta meg az ideális terméket erre a célra!


Ti mivel ápoljátok a lábfejetek (nyáron)?

3 megjegyzés:

 1. Most az új szintén Avonos foot works papajás lábápoló szettet(spray,krém,radír) használom,nagyon jól teljesít. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  Kaptál egy Best Blog Díjat! :)

  VálaszTörlés
 3. Juj most nagyon jól jött ez a bejegyzés, pont most néztem a katalógusban és próbáltam mérlegelni h megvegyem e vagy sem. :D

  VálaszTörlés