2012. április 28., szombat

Fényterápia a bőrápolásbanEzúttal egy olyan eszközt szeretnék bemutatni Nektek, amely nagyszerű segítség lehet a bőrápolásban is, ez pedig a Bioptron lámpa.Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van itthon egy kis méretű Bioptron lámpám. Nagyon szeretem, leggyakrabban bőrproblémákra használom: sebekre, pattanásokra, herpeszre. A sebek gyógyítására kifejezetten szeretem, úgy érzem nagyon hatékony segítség a bőröm gyógyításában.


Info a Bioptron lámpáról 

A lézer fényt már régóta használt gyógyításra, majd kutatók elkezdték keresni azt a speciális tulajdonságot, amely a biostimulációt idézi elő. Megállapították, hogy a lézerfény speciális tulajdonságai közül a polarizáció az, ami előidézi a sejtaktivitást, ösztönzi az anyagcserét és a regenerálódási folyamatot. Nincs káros mellékhatása, egyszerű a használata, így nemcsak szakemberek használhatják, hanem mindenki otthon, számos egészségügyi problémára. 
A Bioptron fényterápia készülékek lineárisan polarizált fényt bocsátanak ki. A polarizált fényben kizárólag párhuzamos mezőben rezegnek a mágneses hullámok. Emiatt egészen különleges tulajdonságuk alakul ki, amit a fényterápiában felhasználunk. A polarizáció egy speciális többrétegű tükörrel történő visszatükrözéssel alakul ki. 
Speciális hullámhosszúságok: A Bioptron spektruma 400 nanométer- 2000 nanométerig terjed. Nem tartalmaz tehát ultraibolya sugarakat. (Ezek az ártó sugarak jóval a 400 nanométer tartomány alatt vannak.) Ezért nem vörösödik vagy nem barnul le a bőr az alkalmazás után. Ez a fény teljesen veszélytelen a szemre is (de túl hosszan ne lámpázzuk azért a szemünket!). 

Alkalmazási területek: 
Mindennemű bőrprobléma 
Allergiák 
Fájdalomcsillapítás 
Arc- és homloküreg gyulladás, gégészeti-, fülészeti betegségek 
Szemgyulladások 
Vérnyomás problémák 
Nőgyógyászat, urológia 
Ránctalanítás 
Az otthoni szépségápolás ideális kombinációja: Polarizált fény + kozmetikumok. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy bőre lágyabb legyen, mint valaha. 
Izületi és reumatikus fájdalmak - napi 10 perces kezeléssel - 6-8 nap alatt érezhető a változás. 
Arcüreg-, homloküreg-, középfül- és torokgyulladás kezelése, segíti a váladék felszakadását és kiürülését. (Napi 2-3-szor 6 perces kezeléssel.) 
Allergiák - hasonlóan az előzőkben, segíti a váladék kiürülését. 
Izomfájdalmak - a fény fájdalomcsillapító hatása érvényesül. 
Sportsérülések - fájdalomcsillapító regeneráló hatása érvényesül. 
Nőgyógyászati betegségek - gyulladáscsökkentő hatása. 
Légzőrendszer hurutos megbetegedései - gyulladáscsökkentő hatás szerepe. 
Száj és fogak betegségei - gyulladáscsökkentő hatás, anyagcsere befolyásolása. 
Fejfájás - stresszoldás, vérnyomás csökkentés. 
Immunrendszer erősítése - falósejtek számának növekedése, stresszoldás.A lámpa alkalmazásának nincs mellékhatása, de ahogy a tájékoztató is említi, kissé száríthatja a bőrt. Ezért minden esetben alkalmazni kell a kezelendő felületre egy Oxy nevű spray-t, amit a lámpához kapunk. Ez a spray desztillált víz oxigénnel dúsítva, mely a bőr vízháztartását 500%-kal növeli, így alkalmas a ráncok kialakulásának megelőzésére is (szerintük). Ezt a sprayt én nem vásároltam újra, helyette a lámpázás után a korábban már bemutatott körömvirág krémmel kenem be a kezelt területet, és ez a kombináció is teljesen bevált. 

Akinek nem lapul a szekrényében ez a hasznos (ámbár nem olcsó) lámpácska, nem feltétlenül kell lemondania róla. Manapság több kozmetikában is megtalálható a Bioptron lámpa nagyobbik változata, amellyel akár az egész arcunkat kezeltethetjük. Akinek gyógyítandó bőrproblémái vannak, érdemes felkeresni a kozmetikust és kérni néhány perces polarizált fényes kezelést! Az én kozmetikusom minden arctisztítás után meglámpázza 5-5 percig az arcom mindkét felét, ami úgy érzem, sokat segít a bőröm gyógyításában, megújulásában.


Ismeritek, esetleg használjátok ezt az eljárást?

8 megjegyzés:

 1. Anyukám tukmálta mindig rám a lámpázást, amikor a megfázással küszködtem, de nekem ehhez általában semmi türelmem nem volt, és nem is igazán éreztem, hogy segítene, azt leszámítva, hogy jól esett a melege fülemnek. Azt viszont inkább elhiszem, hogy a bőrre hatással tud lenni, mint azt, hogy egészen mélyen (pl arcüreg-, középfül gyulladás) bármit is ér.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is hasonlóan vagyok ezzel. A bőrápolásban sokat használom (most is épp), de fájdalomcsillapításra nem igazán jut eszembe ezt elővenni.

   Törlés
 2. Nap mint nap igyekszem megérteni az emberekkel, hogy ez jó cucc és tőlem vegyék meg!:D Ilyenkor mindig kis melegség önti el a szívemet, hogy belátja valaki, hogy ez jó és hasznos:) Fájdalomcsillapításra is nagyon jó, csak megfelelően kell használni:) Ha van bármiféle kérdésed a lámpával/kezeléssel/bármivel kapcsolatban, nagyon szívesen válaszolok rá!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mit értesz azalatt, hogy megfelelően kell használni?
   Valahogy máshogy, mint fájós testrész elővesz és meglámpáz? Nagyon örülnék, ha tudnál adni egy-két tanácsot, hogy miben különbözik a fájdalomcsillapítás az általános, általam említettektől.
   Köszönöm! :-)

   Törlés
 3. Olyasmikre gondoltam, hogy pl térdfájdalom esetében az esetek 90%-ban úgy használják, hogy térdre rá, 10 perc, mikor sokkal hatékonyabb, ha mondjuk 5-8 percekre használja az ember (10-zel sincs baj:) ), de inkább 2 oldalról, illetve a térd hátsó felénél, könyöknél szintén úgy érdemes kezelni, hogy belülről, mert jó, jó, hogy mélyen hatol be a szervezetbe, de azért a vastag csontokon nem megy át:D Migrén esetén (saját tapasztalat) tarkótájékon való kezelés a hatékonyabb (sokkal!), nem a halántéki. Gyakori szédülés (és vérnyomásproblémáknál, ugyanis a szédülés ennek egy tünete is lehet) esetén fő ütőereket érdemes lámpázni (leginkább nyak mind 2 oldalról, lágyékrész, combartéria plussz bokák). Továbbá fontos a rendszeresség, napi legalább 2 alkalom(sérüléseknél) és a 90 fokos szög:) Sebeknél is például sokan azt tanácsolják, hogy ne közvetlenül a sebet érje a lámpa, hanem inkább a körülötte lévő bőrt. Ez azért reális, mert pl a lábszárfekélynél (amire dr. Fenyő Márta elsődlegesen kifejlesztette ezt a technikát, mert persze ez is magyar találmány, csak nem látták benne a fantáziát) kifejezetten tilos magát a fekélyt kezelni, holott a leglátványosabb a javulás, mert megszünteti teljes mértékben. Milyen régi a készülék? Nem járt hozzá Szekeres Ferenc féle könyvecske véletlenül? Abban van egy nagyon jó táblázat, hogy milyen problémát meddig kell kezelni, hány cm-ről, meg egyéb hasznos tudnivaló:) Mert így hirtelen elsőre ezek ugrottak be:) Színterápiát használsz hozzá?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon kedves vagy, hogy ilyen részletes útmutatót írtál, köszönöm! Szerencsére ritkán vannak fájdalmaim, így nem tudom mikor tudom legközelebb alkalmazni, de legalább most tudjuk.
   A könyvecskéről nem tudok, anyukám vette kb 15 évvel ezelőtt, én pedig megkaptam tőle. Színterápiám van, de valami miatt ritkán veszem elő. Lehet utána nézek, mire tudom használni :-)

   Törlés
 4. Szívesen:)Óóó, akkor még nem volt Szekeres könyv. Jelenleg hiánycikk (újra nyomják az egészet), de ha gondolod nagyon szívesen szerzek olyan könyvet,meg a színterápiáról is van tök jó kiadvány, össze vissza lehet hajtogatni és jól le van benne írva, melyik problémára melyik színt érdemes használni, hogy 30 - 40%-kal növelje a lámpa hatékonyságát. Illetve, ha nem bánod, megadom a mailcímemet, hogy ha a későbbiekben bármi kérdésed lenne vele kapcsolatban, keress meg nyugodtan:)

  VálaszTörlés
 5. ja, tehát a címem: vicacat@gmail.com :D Csak ez maradt le:D

  VálaszTörlés