2012. március 22., csütörtök

Dermofil paszta

Ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni a Dermofil pasztát

Tinikoromban találkoztam először ezzel a készítménnyel, az akkori kozmetikusom kente rám ezt a mentolos krémet a tisztító arckezelés után. Alapos szakember lévén alaposan "megkínzott", nagyon jól esett a hűsítés a kezelés után. Távozáskor pedig a kezembe nyomott egy kis tégelybe kiadagolt pasztát, otthoni kiegészítő használatra. Így ismertem meg a Dermofil pasztát, amellyel - bár azóta már szerencsére ritkábban van rá szükségem - azóta is nagy barátságban vagyunk :-)


Kiszerelés: 250 ml-es kiszerelésben kapható ez a fogpaszta jellegű krém a DM-ben, ára 1000 Ft körül mozog, sajnos pontosan nem emlékszem már az árára. Létezik kisebb (talán 75 ml-es) adagolás is, azonban ezzel még nem találkoztam drogériában.
Szeboreás, pattanásos arcbőr kezelésére ajánlják, emellett olvastam már olyan javaslatot is, ahol szőrtelenítés utáni hűsítésre alkalmazzák. Használata: Helyi gyulladás kezelésére naponta alkalmazható. Más esetekben a kezelést kétnaponta ajánlott ismételni. A pasztát a letisztított bőrre kell felvinni majd 20-30 perc múlva langyos vízzel lemosni. Nem ajánlom hosszú ideig a bőrön hagyni, mivel túlszáríthatja azt, amire ugye semmi szükségünk. Menthol tartalmának köszönhetően a szem közelébe kenve könnyezik tőle a szemem.

Összetevői: Aqua, Alcohol, Cetyl alcohol, Sodium Laureth Sulfate, Talcum, Sulfur, Zinc oxide, Titanium dioxide, Silicon dioxide, Menthol, Parabene
A felhasználhatóság a csomagolás szerint 2 év - egy kevésbé problémás bőr esetén erre az időre szükség is van, hiszen a 250 ml igen nagy mennyiség házi használatra. Emlékeim szerint a korábbi tégelyt nem is sikerült elhasználnom.

Nekem nagyon bevált ez a kis kence, bátran ajánlom azoknak, akik bőrének szüksége van alkalmanként gyulladáscsökkentésre, egy kis nyugtató kezelésre.

1 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik. Szívesen kipróbálnám, remélem nem felejtem el majd, amikor DM közelében járok :) Csak 60 km :(

    VálaszTörlés